2018 ekonomik krizi
-
Açıklama yaptı berat albayrak gerekirse mali kural uygulayacaklarmış
-
@corleone Ticaretle uğraşıyorsanız mal stoğu yapın Amazon Türkiye'de faaliyetlerine başlayacak. Üye olur satış yaparsınız. Sattığınız üründe en düşük fiyatla öne çıkarsınız. Amazon Turkiye çok iyi olur bu noktada. Kendi üretiminiz varsa e-ticaret yoluyla mesela etsy de satabilirsiniz. Dolar kazanmak döviz al-sat gelirinden daha iyi her zaman.
-
@öğrenci olur, hem de nasıl olur
-
@paretowilfredo bu sert tepki tüm dünya ekonomisini bitirir
-
Berat açiklama yapmis bankadaki doviz hesaplarina dokunmayacagiz diye
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
Yaa benim gram altın hesabım vardı devlet el koyabilir mi napayım çekip TL ye mi çevireyim? Korkuyorum üstadlar
Devlet isterse sana bile el koyar :))
-
Öğlen okudum rahibin kafasını kesip kargo yapalım demişler beyaz saraya racon değil kafa kestiğimizi görsün yazmış kıt zekalının biri 2500 kişi de beğenmiş çok acı ya gerçekten:(
-
Dövizi olanlar nasi da korkuyo ;))
-
@beylerbeyi, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
Berat açiklama yapmis bankadaki doviz hesaplarina dokunmayacagiz diye
Bu aciklama bile korkutucu demekki boyle bi ihtimal var
-
@north-remembers diriliş Ertuğrul, payitaht, kut al amare izleyip paso suni milliyetçilik pompalanırsa sonu bu maalesef
-
-
@beylerbeyi dövizi olmayanların kafa rahat paso fakirliyor
-
Mali kural is coming
-
@hamzaömerhalid
celladına aşık olmuşsa bir millet,
ister ezan ister çan dinlet.
itiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
müstehaktır ona her türlü zillet. -
@paretowilfredo ustad evde bi miktar euro var bozdursak mi yukselir mi daha
-
Başlığı her an kitleyebilirim. Şu an var olan durumda her saniye daha da gerilirken bir de şuradaki ekibin yapabileceklerini hayal edip ama böyle bir imkanın verilmediğini düşündükçe daha da yoruluyorum.
-
Yalnız o değil de bu kur olayı cidden ne menem bı şeymiş öyle. Birde karşındaki para birimi dolarsa. Enflasyon, resesyon falan iyi gene. Devletler az çok mudehale edebiliyor. Kurda değişken sayısı o kadar fazla ki tek bir mudehale yeterli olmuyor. Bi açık oturumda izlemistim katılımcılardan biri ABD'nim hayattaki en önemli varlığının dolar olduğunu söylemişti ve ona dokunanın yanacağını. O gün bu gündür dikkat ederim adamlar paralarina cidden o kadar önem veriyorlar ki ufak bı etkilenmede borsaları, finans piyasaları sos veriyor.
-
@busus dursun hocam.
-
Az önce biri samanı ithal etmemize bozulmuş adını bile anımsayamadım. Saydırmış gitmiş. Yalan birşey söylemedim. Cidden saman gibi buğday arpanın işlenmiş halinden saplarından çıkan düşük tarımsal üründen bahsediyorum saman: hayvanların besini için kullanılan bir çeşit yem türü. Arkadaş bu kadar düşük maliyete sahip birşeyi bile ithal ettiğimiz için utanç duymayıp laf soktuğunu sanıyorsa yanılıyor. Ayrıca nefret ettiğim insana bile küfredecek kadar düşük seviyede biri asla olmadım. Ayrıca partici zihniyette olup körü körüne kimseye asla bağlanmadım. En azından çözüm önerisi 3 beş birşey söylemeye çalıştığımıza inanıyorum. En azından arkadaş ağzına almamış ama yerli üretim yapalım kendi çiftçimizi esnafımızı koruyalım dedim diye bu tepkiye alıyorsam senin tepkin esas bana sivri sinek saz.
Ondan sonraki yazışmaları görünce gerçeklerle karşılaştığımı düşünüyorum . Malesef ki üzüldüm. Birikim yaptığımız üç beş kuruş da boşa gitti. Aileme yük olmayım diye ayağıma ayakkabı almadım ayakkabı parasını kenara koyup sınava girdik adam da neler diyor . Sınav açılır düşüncesi ile kenara koyduğumjz paralarda zaten sınavlara yetmez. Tüketim toplumu haline dönüştürüldük. Lütfen savunduğun partide ki bakanların mv lerin eşleri hermes marka çantalarını filan satsa bence dövizden etkili olur. Malum çantanın tanesi kaç çeyrek eder.
Hayır yaptıklarını söyle diyorsun da bu ülkeye 1950 yılında da yol yapıldı. Hayır yol da mı yapılmasın kardeşim nerde gidelim ayaklarımızı omzumuza mı alalım. İyi bunlar için mi minnet edelim zaten yapılması gereken şeyler ki.söyle bakalım ülkemize yaptıkları en köklü değişiklik ne ? Rahat yaşıyorsunuz görüntüsü verip islamı yozlaştırmak kimin adeti. Sence hepimiz çok mu dine göre yaşıyoruz.giyim kültürüne bak derim sana. Ya israf çöpe giden ekmekler ne zamandan beri var. Halk israfı rahat yaşamak sanıyor. Neyse sen şimdi bi laf sokarsın körelmiş vicdanını rahatlatırsın. Eğer bu ülkeyi yönetmenin vebali taşıyorsa yöneticiler yine halkın sayesinde seçildi. Sultan Süleymana kalmadı ki..
halk kendine yapılanı unutmaz asla.
Batıyorsak hep beraber batıyoruz . Hadi selametle. Umarım düzgün kararlar alınırdı birşeyler değişir. -
Yine çıkıp sloganlarla siyaset yapanlardan laf yicez ama şunu iyi ifade etmek lazım: Biz buraya bir günde gelmedik. 16 yıldır aynı iktidar tek başına tek adamla iktidar. Bugün bankadaki hesaplara müdahaleden bahsedilebiliyorsa dolar 8 i de bulur 10 u da. Bakın mesela 32 sayılı karardaki değişikliğinde piyasada yurt dışına para çıkışında ceza kesilecek algısı oluştu. O ara yine dolar yükseldi. Meydanlarda ve İngiltere'de paranın kontrolü bende olacak dendi. Şimdi bu şöyle bir algıya sebep oluyor: " Lan bu adamlar Çin gibi para kuruluyla mı yönlendirecek dövizi?" durmaz yatırımcı bu beklentiye girince ki duadılar da çektiler paraları. Adalet sistemi çok yavaş işliyor. Bunun tek sebebi hain kalkışma değil. Ondan önce de yavaşdı. Şimdi papaz daha çabuk yargılansa bunlar yaşanırmıydı? Başka örnekler verelim: İ Melih Gökçek gibi fetöye her daim destek verenler neden yargılanmıyor? İşten atılıp yargıyla kendini temize çıkaranlar işlerine döndürülmezken iftira atanlar daha iyi görevlerde calışmaya neden devam ediyor? Bakın Ohal Khklarina kaçı ohal ile ilgili. Ohal konusu dışında daha çok karar var. Gereğinden fazla sürdürülen bir ohal ülkeye elbetteki zarar verecekti.Bunlar uzar gider ama uzatmak istemiyorum.
Ben hiç bir partinin grubun partizanı ya da fanatiği olmadım. Bunlar insanın gözüne perde indirir. Olaylar öyle romantik gelişmiyor. Para,zenginlik,fakirlik gibi şeyler gerçek şeyler. Devlet romantizmle yönetilmez ki yönetmiyorlarda. Fakat halkı romantizmle yönetiyorlar. Biz tüm milletçe buna izin verdikce a partisi gider b partisi gelir (o da muhtemelen aynı şekilde iktidar olur ve iktidar olmanın yolunu öğrendiği için bundan da vazgeçmeyecektir) sonuç yine değişmez.
Neyse çok uzun bir ileti oldu. Dağınıkta olmuş olabilir biraz. Kusura bakmayın.Cahil ü batıl ü bi-mezheb iken bir ester Kendü eftalini ehl-i dile isnad eyler Ardımuzca ne kadar gıybetimüz eyleseler Ana vallah elem çekmez idük zerre kadar Bize mülhid diyenün kendüde iman olsa
Dahliden dinimüze bari müselman olsa