15 Ağu 2018 12:58

@agor hocam öyle çok çok iyi anlamam ama gördüğüm kadarını anlatayım. Satranç tahtasında sürekli hamleler yapılıyor karşılıklı. Abd sadece bizimle uğraşmıyor. İran ve Çin ile de uğraşıyor. Avrupa birliği Trump'un İran'a yaptığı ekonomik baskıya karşı çıktı ve İran ile ticaret artırma kararı aldı. Bizi İran'a ısrarla amborgaya desteğe zorlamak istemelerinin sebeplerinden biri de bu. Trump'ın politikaları hiç kimsenin işine gelmiyor aslında. Uygulanan ambargonun açıklanması bile petrol fiyatlarını artırdı. Petrol ve doğalgaz için İran önemli bir konumda ve Trump gidene kadar idare etmeye çalışacaklar.
Diğer taraftan 6 Kasım'da Amerika'da ara seçimler olacak. Cumhuriyetçiler şu an 2 kanatta da üstün durumda ve bunu devam ettirmek istiyorlar.Demokratlar ise bu seçimde bir kanatta üstünlüğü ele geçirmek istiyor 2020 secimlerinde avantaj sağlamak için. Trump'un bu sert politikalarının evanjelistleri,yahudileri kendi tarafında tutmak için uyguladığı yönünde yorumlar var. Bu yüzden bu yapılacak seçime kadar hiç bir şey normal ilerlemeyecek gibi. Diğer yandan kısa vadede faizler artacak gibi görünüyor. Kur konusunda zamanında müdahaleyle belki aşağıda tutmak mümkün olacaktır. Fakat Kestirmek zor ne olacağını. Kasım'da oy kaybederse belki durumlar değişir. Oyu artarsa Trump daha da sert davranacaktır diye düşünüyorum.
Birde seçimlere rus müdahalesi meselesi var. Bu konuda henüz soruşturma başlatılmadı diye biliyorum. Eğer secimlerde üstünlüğünü koruyamazsa soruşturma başlatılabilir. Bu da oy kazanmak için aynı agresifliği göstermeye devam edeceğini gösteriyor. Bu yüzden dolarda dalgalanmalar devam edecektir diye düsünüyorum.
Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorumdur 🙂