1000 Devlet Gelir Uzman Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
-
TY ekibi olarak binlerce mezun işsiz olarak ilan beklerken, kurum içi yükselme ile a kadroyu çukkalama peşinde olan meslek mensuplarının operasyonlarının karşısındayız. @paretowilfredo kardeşimin araştırmalarından dolayı kendisine teşekkür ederiz.
-
Arkadaşlar girip tw atın hiç iibfli yok
-
KURUM İÇİ UZMANLİGA HAYİR!
Eski personele teşekkür yeni personellere hoşgeldin !
Eski Türkiye yok !
Genç dinamik yeni verimli etkin hızlı Yeni Türkiye’ye EVET !
Bakanın twitinin altına yazdığım yazı. Daha ne kadar acık yazabiliriz anlamıyorum .
-
@paretowilfredo kardeşim insanlara yardımcı olmak için elinden geleni yapan bi kardeşimizsin eyvallah teşekkür ediyoruz yaptıkların için ama bu yazında kurum içindeki arkadaşlara ithamın var o bana biraz ters geldi algı oluşturmak vb. bir kısımın hakkını savunurken diğer kesime de düşünmek gerektiğine inanıyorum. bu yazıda ki bahsi geçen şeyler kurum içi uzmanlık için değil kurumda yükselme için geçen bilgiler kurum içinde görev yapan gelir uzmanlarının yükselme sansı yok bildiğin üzere ve bu şekilde olacak bir alımın dısarıdan gelecek arkadaslara bir zararı olmaz çünki kadro ihdasında derece kademe 6. dereceden başlar ve kurumdan bircok devlet gelir uzmanı ihrac oldugu için keza aktif calısan devlet gelir uzmanı 20 yi geçmez onların yerine düşünülen birşeydir ha olurmu bilmem ama yükselme sansı verilmesi gerektiğine inanıyorum insanlara. bir duyum da ben söyleyyeim o zman kurum içinden gelir uzmanı genel kurulda geçecek devlet gelir uzmanı alımı iptal edilip kurum içi alımı olabilme ihtimali de var.
-
@sbn98 Dostum fikrine saygı duyuyorum sagolasin katkin icin ancak bu soyledigine ancak bunca genc sinavlara girmek zorunda olmadiginda, 70 bin genc sinava girmisken acilan kadro maksimum 2000 - 3000 den fazla oldugunda katilirim.
Dedigin bence de makul, insanlara yukselme imkani taninmali, ancak kriter sendika uyeligi gibi subjektif kriterler olmamali. Gercekten objektif kriterler ile bu imkanlar sunulmali. Ancak su an genc mezun issizligi oyle bir noktada ki kamudaki 1 kadro dahi baska bir sevdaya ihdas edilmemeli. Hakkaniyetli olan budur bu kosullarda bana gore dostum.
Tekrar tesekkur ederim katkin icin, var olasin dostum.
-
@paretowilfredo üstad her kelimene katılıyorum şuan tek bir kadronun bile kısa yolla alınmaması için herşeyi yapacağız .
-
@paretowilfredo dostum söylediklerin konusunda haklısın işssiz arkdasların en kısa sürede iş bulması bizim de temennimiz ancak belirttiğim gibi görevde yükselme ile devlet gelir uzmanı alımı yeni girecek arkdasları etkilemez kadro ihdas yöntemi farklı çünkü mevcutta o derecelerde acık var fetö ihraclarından ötürü. aynı zaman da anayasal bir hak olduğuna inanıyorum kariyer yükselme nin senden bir ricam var kardeşim yeterliğe tabi olan gelir uzmanlarının sorunlarından da bahsemten malum merkez uzmanları ile arasında 1300 tl fark var devlet gelir uzmanları ile aynı giriş sartları ile girip aynı işi yapıp bu derece maas farkı olması calısma motivasyonunu bozuyor.
-
Memurun anayasal hakkıdır kariyer yükselmek ama biz onca kitapları hatim edelim ezberleyelim belki de bir çoğumuzun puanının karşılığı olmayan vergi dairelerinde çalışmak zorunda olalım sonra yeterlilik sınavı ile uzmanlığı alalım eski kafali eski memur gelsin sana emir versin yetmiyor abuk sabuk bir sınavla çaycıyı çorbacıyi uzman yapsınlar senin emeğinin hiçbir farklılığı olmasın sonra bu insanlarla ayni catida çalış ve birşeyler üret. Mümkün degil! 87 puanla Guy oldum gidebilmek icin hala sınavlara çalışıyorum. Hayatımı çaldılar psikolojimi bozdular. Şimdi birde gelmişseler yeni gelecek arkadaşların emeğine coraklaniyorlar! Yetmiyor merkez uzmanlık kadrosunu istiyor. Ya bunlr arsız devletin kamburu eski darbeci zihniyetin memurları. Tez zamanda kanunla bunları emekli etsinler tüm devlet kurumlarından !
-
@sbn98 bunu bilerek girdiyseniz motivasyonunuz düşmemesi gerekir o zaman yüksek puanla guy olanlarda bizim hakettiğimiz durum bu değildi diye motivasyonları düşsün. Kpss a ya çalısın bi bakalım iş motivasyonunuz nasıl yükseliyor
-
@sbn98 arkadaşimm gelip burda laf kalabaliği yapma ihdas edilen kadrolar 9. Derece gözlerin görmüyorsa gözlük tak bi daha oku o kadrolar bize ait halinize yatın kalkın şükredin bizim yaşadiğimiz süreci yaşamiyorsnuz ha işinizi mi bepenmiyorsnuz istifa edin kpss a grubuna çalişin istediğiniz yere atanin hayatınız boyunca iktisat muhasebe hukuk maliye bilmeden uzman mi olacan şurda bildiğin bi tek tvs kendinizi çok şey biliyormuş gibi hissettirmeye çalişmayin hiç bir şey bilmiyorsnuz
-
@umutlnn sevgili arkdasım öncelikle üslubuna dikkat edersen sevinirim 1 söylediğine cevabım konuyu bilmediğin suradan belli henüz 9.derece dediğin kadro ihdası içineğer kurum içi uzman yapılacaksa hicbir uzman 9. kademe de olamaz 6 5 4 kademe yapılması lazım bu kademelerden yapılan alımlar da yarısma sınavıyla yapılacak alımları etkilemez. 2. olarak kpss puanım kpssp35 89 kurum sınavım 90 idi girdiğimde bahsettiğin dersleri bilip bilmediğimin ölçümünü kurum yaptı kabul etti demekki kuruma göre dediğin dersleri biliyorum. ve aklına gelen bir cok sınavından mülakattan elendim yani ben senin dediğin kurum içinden uzman olan biri değilim birde birseyden bahsederken mevzuatı okuyup hakim olup yorum yaparsan sanırım safa güzel olur farklı seylerden bahsediyoruz.
-
@sbn98 hocam bahsettiğiniz tam olarak nedir mesajlarınızdan anlayamadım.
-Siz guysunuz ve uzmanlık sınavı mı istiyorsunuz
-Yoksa dguy özlük haklarına sahip olmayı mı istiyorsunuz
Aynı şartlarda vs girdim merkez uzmanlık ile niye arada 1300 tl fark var demişsiniz.
*Öncelikle aynı şartlarda girilmediğini burdaki herkes biliyor
dguy ile aynı işi yapıyorum ya da sgk denetmeniyim ama müfettiş işni yapıyorum diyenler bu mesleklere girişin aynı zorlukta olmadığını bilirler ve kpss a süreci ile girememişler demek ki kurum içi istiyorlar
Eldeki farklı şartlarla kazanmış guy'u dguy yapıp yeni gelenleri guy mu yapalım ne istiyorsunuz kpss a size guydan girip sayıştay olarak emekli olursunuz gibi bir taahhütte bulunmuyor kpss ile yükselmeye çalışın bence hakkaniyetli olur
-
@sbn98 hocam bende yeterligini almis 5 yillik gelir uzmaniyim. Sitelerde dolasan 4500 kisilik dgu sacmaligina inanmiyosun insAllah. Kurum ici uzmanlarin bilgisayarda yazip dernek araciligiyla parayla sitelerde haber yapiyolar gecmiste de aynisini yaptilar vergi uzmanligo hikayesi. Ayrica yazdiklari yazida 8 yil demisler yani sadece kendilerini dahil etmisler yeterlikli hic bi uzman giremiyo onlarin yazdıkları taslakta... Ayrica 4500 dgu yu nerde calistiracaksin risk analizle birlikte gib merkezin personel kapasitesi en fazla 2500 olucak. Vergi dairesi baskanliklarinda calisir deme sakin merkez uzmani calisamaz oralarda anlayacagin o iş hayal mahsulu. Tek gercek var bakanin agzindan soyledigi 1000 vmy 1000 dguy alimi ki dguy un bi kısmı istatistik ve muhendis olucaktir. Kpss puanin varsa bu sinavlara odaklan diger cakma uzmanlar gibi bedava uzmanlik pesinde kosmayalim. Ben sahsen ortalama bi puanim var bu rakamlarda kpss oncesi bi alim olmasini bekliyorum
-
Hocam guy alimi olacak mi sizce bu dguy ve vmy alimlarinin gundeme gelmesi guy arka plana atar mi
-
@jakuppp pek bilgim yok ama arka plana atabilir ki sizin yerinizde olsam 1500 2000 guy ilani yerine 1000 vmy 700 800 dguy (iibf) alimini tercih ederdim.
Kimse yanlis anlamasin ama Guy gercekten issizlikte nimet kpss a da ise berbat bi meslek. -
Haklisiniz hocam ama 1000 vmy 700 800 dguy parcalanmadan alinacaksa guy aklima bile getirmem
-
@jakuppp vmy yi parcalanmadan alicaklarini düşünüyorum. Yoksa 1000 kisi 3 yilda anca doldururlar klasik usulle 2013 de de aynisi olmuştu
-
@aslan1453 kardesim sen ne guzel ne umutlu seyler ywziyosun insallah
-
1500-2000 guy yerine dguy vmy ilani daha tercih edilebilir nasil oluyor boyle bir kiyaslama nasil yapiliyor anlamıyorum türkiye genelinde gib in guy a ihtiyaci varsa alsin senelerini veren bu kadar işsiz de bir ise kavusup rahat etsin dguy vmy de gelirse 2017 kpss den sonra gercekten bu bekleyisimize degecek ilanlar olur ama kiyas yapmak hiç dogru olmaz. Ne kadar işsiz iibf li varsa bu durumdan faydalansin hepimiz cektigimiz çileyi sıkıntıyı biliyoruz.
-
@esrarengiz sen benim ne demek istedigimin zerresini bile anlamamışsın