1000 Vergi Müfettiş Yrd. Kadro İhdası! (İlan değildir.)
-
"Bakanlık tarafından açılan 2 bin kişilik Vergi Müfettiş Yardımcı kadrosuna 5. Dönem olarak bin 799 kişi alındı. Daha mesleğe başlamadan 201 kişi kadro bulunmasına rağmen tam 201 kişi saf dışı edildi. Ancak bu durumu hazmedemeyen bürokratik oligarşi, 3-3,5 yıllık yardımcılık döneminde bin 799 kişilik kadroyu son açıklanan yeterlik sözlü sınavında 174 Vergi Müfettiş Yardımcısı'nı eleyerek 960'a indirdi. Yani söz konusu kadronun yaklaşık %50'sini performans, yetki, yeterlik yazılı ve sözlü sınavlarını bahane ederek eledi ya da yardımcılık unvanı altında eziyet etmeye devam etti."
-
"Son açıklanan yeterlik sözlü sınavında, yani mülakatta herhangi bir objektif kritere dayanmaksızın ve herhangi bir kayıt alınmaksızın 174 Vergi Müfettiş Yardımcısı elendi. Söz konusu sözlü mülakatlarda komisyon üyeliği yaparak, bazı elenen Vergi Müfettiş Yardımcılarını arayıp "Mevzuat açısından sorunun yok ama kaderci olmak lazım, demek ki böyle olacakmış, biz vesile olduk" veya "Biz senden memnunuz ama böyle oldu, sonraki sınava girerek yaparsın" gibi insan onuruyla bağdaşmayan, insan aklıyla, emeğiyle oynayarak dalga geçer gibi söylemlerde bulunmuş olan bir organizasyon, Kurumun kritik kadrolarında yer alarak kamu gücünü olumsuz yönde etkilediği görülüyor."
-
@otuzyılsavaşı sonuc nedir dostum?Yani alinmaz mı diyosun bu kadar kisi
-
@zenginmemur
alınabilir de hocam sonucu görüyorsun işte..3-3.5 yılın sonunda yeterlik mülakatından elenmek nasıl bir yıkım olur? düşünebiliyor musun?..lanet olsun. yazılısından bile değil yahu mülakatından..ve bu durum vdk'da çok sıradanlaştı.diğer kurumlarda yeterlikte ya da yet.mülakatında elenmek çok çok azdır.sıfıra yakındır..elenmek için gerçekten istiyor olman gerekir
ama vdk öyle değil ne yazık ki.. -
@otuzyılsavaşı hocam onu dusunmek icin cok erken.1000 vmy demek iibfli icin zirve noktadir
-
Ben vmy ler kadar aglayan baska meslek grubu gormedim. Son yapilan gelir uzmanligi yeterliginde bile 100 civari kisi elendi. Dguyun 2014 2015 2016 yillarinda yaptigi yeterlik sinavlarinda elenme orano yuzde 70lerdeydi. Vmy nin bu sinavinda mulakatta elenenler haric 170 kisi buda yuzde 12 si yapar ki bunlar daha 2. Sinava girecekler bir coguda kazanacaktir. Ki totalde yuzde 5-6 si anca elenmiş olur oda gayet makul. Mulattan elenme ise anormal. Onun sebebinin feto oldugunu dusunuyorum. O donem feto cok hakimdi. Ihrac icin kesin delil bulamadiklarindan boyle bi yola gitmis olabilirler.
-
@aslan1453 Vmy değilsen neden şikayetçi oldukları konusunda konuşma istersen.
-
@mr-aday peki olmam...
-
Ben hayatımda ilk defa vdk da gördüm başarılı insanların telef olabildiğini. Ve bu istisnai bir durum da değil oldukça rutin bu kurumda.
-
http ://www. hurriyet. com. tr/ amp/gundem/istanbul-vergi-dairesinde-rusvete-sucustu-operasyonu-40784180
-
Yok mu bir gelisme
-
Vdk 300lük bir alıma cıksın o zaman 1000 cok geldiyse bürokrasiye yada oligarsık bürokrasiye.Bu gencler nerde istihdam edilcek.
-
@rootofallevil bir kurumun adını çıkarmak istemem ama esnaf maliye deyince ateş püskürüyor artık rüşveti zorla alp bir de helal ettiriyorlar diyor otel sahibi
-
-
@aliveli bunlar bana bir imparatorluğun gerileme ve dağılma dönemlerini hatırlatıyor.
-
@shady1 ders çalış len ne geziyon buralarda! !!!!!!
-
@accosator maliyeye laf edilmiş hoşuma gitti
-
@shady1 haydin görüşürüz ben derse devam :):):)
-
@accosator hocam taksime yakın küçük bir otel adam diyor veride ilk 20 ye girmişim plaket verdiler, dedim oteller arasında mı? TÜM İŞLETMELER ARASINDA!! !
-
@aliveli yuh eeee bu adam o zaman neye dayanarak rüşvet istiyor. Vermezse neye dayanarak ceza kesecek yani, hadi vermedi bi sebep uydurdu kesti resmi evrakta sahtecilik üstelik fail kamu görevlisi, ağır cezada yargılanır. Bu ne yaaaa. Her kamuya kapaģı atan eh ben artık bi yolumu bulayım diyor demek ki. Allah gözünü doyursun dicem de doymayacak ki bu yollara sapiyor