ÖSYM Sınav Ücretleri
-
2017 kpss sinav formati tam bir rezillikti. Oturumlarin ayri ayri yapilmasi kitapcik dagitirken cikartilan curcuna karekod sacmaligi vs derken motivasyonu ciddi anlamda etkileyen seylerdi. Bu sene umarim bu yanlistan osym doner. Cumartesi gk gy yapip bir hafta sonrada cumartesi saat 9 ilk oturum tek kitapcikta maliye iktisat kamu yonetimi isletme pazar gunki oturumda muhasebe hukuk ceko uluslararasi iliskiler ve son ders istatistik. Ayrica pazar gunu icin istatistik sinavinda ilk 20 dk dan sonra cikabilirsiniz denmeli millet 50 dk bekletilmemeli. Yani bunu ben dusunuyorum bu formati osym yetkilileri dusunemiyor mu? Sirf giciklik olsun killik olsun diye butun zor dersleri bir gune toplamak nedir? Gecen sene ogleden sonra herkesin istisnasiz cansimiti olan maliyeyi en sona koymuslardi milletin pili bitmis inanin bircogu uyku moduna girmisti ve kacmayacak sorular dikkat eksikliginden kacmisti. Bu sene bu sacma sistemden vazgecmislerdir ins.
-
Son olarak sinav ucretleri ise gkgy 25 tl cumartesi alan oturumu 25 tl pazar alan oturumu 25 tl olmak uzere toplamda 75 tl olmali. Hadi 25 tl de bizden olsun en fazla max toplam 100 tl olmali o da en ama en fazla.
-
Gecen yıl yapilan sistem gercekten cok kotuydu cok haksizlik oldu. Cumartesi ogleden sonra yanlis bilmiyorsam egitim bilimleri var .pazar sabah ve ogleden sonra seklinde olsa bir kac yil onceki gibi en iyisi olacak
-
Ve bir kac yil oncesine kadar alan sınavi her sehirde yapilmaktaydi ona da donulse cok daha iyi olur. Bu da cok buyuk sorun evinden cikip.sinava girenle 3 4 saat erken kalkip gelenin ayni sartlara sahip.olmasi beklenemez.
-
@merve1-2 egitim bilimleri sinavi gk gy nin yapildigi gun ogleden sonra onunla biz iibflilerin isi yok. Biz cumartesi gkgy sinavina girip evimize donuyoruz ogretmenler ogleden sonra egitim bilimlerine giriyor. Gkgy sinavindan bir hafta sonra cumartesi pazar bizim alan sinavimiz oluyor. Yani osym yukarda yazdigim formatta yaparsa inan iibfli icin super olur cumartesi te oturum te kitapcikta maliye iktisat kamu yonetimi isletme pazar gunu tek oturum tek kitapcikta muhasebe hukuk ceko uluslararasi iliskiler ve istatistik. Su sistemde yapsalar keske.
-
@lion ben aynı haftayı dusunerek soylediniz sanmıstim pardon. Soylediklerinize katiliyorum insallah bu konuda bir duzelme olur bu yıl
-
@merve1-2 aynen egitimde firsat esitligi diye birsey var sozde ama malesef bircok arkadas magdur oluyor 81 ilin 81 inde de bu sinav yapilmali sinav guvenligini doguda guneydoguda saglayamiyorum diyor sanirim osym boyle bir sacmalik olamaz elbette saglayacaksin kardesim senin isin bu devletin kurumusun yani. Ve birde su sacma sapan bozuk para anahtar yok yuzukle girmek yasak felan bundan dolayida cok sikinti yasaniyor herkesin arabasi yok otobusle minibusle gidiyor para illaki bozuluyor veya akbil ulasim karti illaki tasimak zorunda oluyorsun adam almiyorum sinava diyor bu da sacma bence. Zaten sozde kamera var icerde bir usulsuzluk varsa ordan tespit etsenize kardesim.
-
@lion adamlar tek bir kitapçık alese yds ye 100 tl istiyor seninki bir hayal olmuş. Şu enflasyon ortamında geçen seneki fiyatı geçmesinde ona şükür diyecek hale getirdiler. Muharrem İnce bugun sınav ücretlerini kaldıracam dedi 10 gün daha diretirse yarın açıklanacak fahiş fiyatı engeller belki.
Yıllara göre Kpss ücretleri 2010: 95₺ /2011: 95₺ /2012: 95₺/ 2013: 160₺/ 2014:160₺ /2015:200₺ /2016:220₺/ 2017:420₺ görünümlü 180₺
-
@duymhuyguy kardesim aslinda hayal degil olmasi gereken o hatta maliyet hesabina girsek belki dahada duser fiyat osym sinav ucretlerinin pahali olmasinin sebebini gozetmenlere verdigi ucrete bagliyor. Bende diyorum ki kardesim bu gozetmenlerin parasini biz niye oduyoruz bunlar zaten devlet memuru degil mi ha adam cumartesi pazar gozetmenlige geliyorsa devlet ek mesai ucreti versin memuruna bizden niye cikartiyor o parayi osym.
-
Olayin ozu sudur. Osym sinav yapip kar etmenin pesinde. Oysa osym kit mantigi ile davranmamali. Su sinavlara girenlerin %90 zaten issiz kardesim birde sen niye semer vuruyorsun millete. Alacaksan illede makul bir ucret al fakir fukaranin emeklinin dulun evladi birde sinav ucreti yuzunden aileme yuk olacam diyip ezim ezim ezilmesin. Zaten zenginin cocugunun osym ile kpss ile isi yok onlarin gelecegi hazir yani...
-
@lion ben zaten bunu yazdım sınava giren bir öğrencinin ösym ye maliyeti ne diye ? aslında bunu sormamamız lazım ama o duruma getirdi bu sınav lobileri. İyice her kuruma hatta özel şirketlere bile yayılmaya başladılar. Ptt bile bunun örneği. Türkiyede bu sınav ticaretinden iyi para kaldıran bir sınav lobisi var.
-
@duymhuyguy Türkiye de faiz lobisi var dolar lobisi var sinav lobisi var varda var eskiden mafya vardi harac keserdi simdi mafya resmilesmis illegal degil legal legal haracini kesiyor kardesim.
-
2017 Faaliyet Raporuna göre
Sınav, Kayıt ve Bunlara İlişkin Diğer Hizmet Gelirleri 513.549.905,19
+Faiz Gelirleri 9.643.255,35 ( Sınav paralarına faiz işletilmesi)
525.768.801,20 tl gibi bir gelir sağlanmış sınavlardan199.580.994,37 TL gözetmeni başkanı felan giderleri(aday başına 25 lira )
216.534.307,94 TL kitapcık masrafı felan (aday başına 27 lira)
toplamda 415.000.000 TL gibi bir gider
2017 de toplam sınava girende 8.301.645 kişiaman ösym sosyal amaç gütmesin aman zarar etmesin.
-
Bu sene çift sene b atama puanı belirleneceği için müthiş başvuru olacak ve bunu öncesinde zamla taclandiracaklar, en az %10 zam ile. Çok sinir bozucu gerçekten
-
Ösym kendi bilişimcisiyle yapamadığı karekod yöntemleri, sınav açıklama yöntemleri gibi şeyleri sağdan soldan ihale yoluyla satın alıyor, yaptırıyor. Bu nedenle de giderlerini kat be kat arttıran ösym acısını bir yerlerden çıkarmaya çalışıyor. Sınav ücreti muhabbeti bu yüzden her seferinde önümüze çıkıyor. Emin olun hocalara sınav için verilen paralardan daha çok, denedikleri abuk sabuk formatlar para tutuyor. Bunun külfetini kapatmak içinde sınava girecek olan garibana yüklüyorlar.
-
Kpss gygk 60 lira
-
@hickskaldor diğer şeyler de yine aynı 3 oturum ve oturum başı 40 tl
-
Üstün körü ilana baktım farklı bişey göremedim .
Şimdi bir sorum olacak. Cumartesi sabah ilk oturun kamu, çeko, uluslar a girmesek ne olur? Zatn bunalr a çalışmadığım için puan gene kötü gelecek. En azından 2. Oturum için zihin açıklığı olur. Performans artar.
-
Ücretler değişmemiş geçen yılla aynı bu iyi. Muhasebe testine ayrılan süre de değişmemiş bu kötü.
-
Arkadaşlar GKGY ücretini yatırmadan ALAN sınavına başvuru yapılamıyor mu ? Ben mi sorun yaşıyorum ?