ÖSYM Sınav Ücretleri
-
@legolas yapma bunu bu hastalık bende de var
-
Gün geçmiyorki şu başlığa bir diğer sınav ücreti eklemeyelim 246 TL sayıştay denetçiliği başvuru ücreti...
-
Kpss'yi 430 TL yaptıktan sonra da ciddi tepki gösterip sürecin lehimize sonlanmasını sağlamıştık, şimdi de aynısı yapılabilir diye düşünüyorum.
-
@sınavsayar KPSS büyük bir kitleye hitap ediyor diye o konuda başarılı olmuştuk öncülerinden biri de bendim ama bu sınavda aynı etkiyi gösteremeyebiliriz bunuda bildikleri için böyle sınavlarda resmen acımasız olarak davranıyorlar işte ama yinede elimizden geleni yapalım tabiki
-
Ben yinede gürültü çıkarmak gerektiğini düşünüyorum. Değerleme oranını sınavlara uygulamak nedir yani? Bu sene bütün sınav ücretlerine %23,73 ekleyin.
-
Maaslara da o degerleme orani uygulansa anlayacagim bir nebze de; boyle olunca hep geriye gidiyoruz memurlar olarak. Atanmasi ayri dert atandiktan sonra ozlukleri korumak ayri dert.
-
@ens01 aslında iibf mezunları olarak bizde az bir kitle değiliz. Ama nedense biz hiçbir konuda birlik olamıyoruz. Sınav ücretlerinin yanında atanacak kadro sayımızda az. Ama hiç sesimizi çıkarmıyoruz. Herkes ücretleri hemen kabullenmiş. Sınav konularını tartışıyor Mesela 2019da adalet bakanlığı 2000 kadro ayırmış. Birlik olup idari yargı için sesimizi çıkarsak 2020 yi tekrar beklemesek olmaz mı? Bu diğer kurumlar içinde geçerli.
-
Bu konuyu tekrar gündeme getirmek durumundayım. Ne yazık ki ösym işsiz gençlerin ekmek parasına göz dikmiş durumdadır. İnsanlar bu sınavlara keyfinden mi girmektedir? Ücretsiz olması gereken sınavlardan para alınmaktadır. A.Ş. olan ve kâr etmesi gereken ptt zarar ederken, insanların mecburi olarak sınava girdiği ve para yatırdığı; maliyetine çalışması gereken ösym milyonlarca lira kâr etmektedir. Bu durum sosyal devlet ilkesine uygun mudur? Ahlaki ve etik açıdan doğru mudur? Konunun gündeme getirilmesini rica ediyorum. @paretowilfredo
-
@Blueberry Elbette getiririz dostum ancak kitlenin bundan rahatsız olduğunu görmek lazım önce. İlk fahiş zammın yapıldığı Sayıştay Sınavı döneminde açtığımız anketin sonucu yukarıdaki gibi. %66 durumdan şikayetçi değilken açıkçası ben bir daha kendimi insanlar için üzmekten ve kendimi bu denli öne atmaktan imtina etme aldım. Süreç içerisinde insanlar rahatsız olmuş olursa, seve seve bunu dile getiririm.