Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı 2018
-
17si saat 10:00'da benim de arkadaşlar. Daha önce giren oldu mu mülakata?
-
@kpssa34 Ben çağrılmadım.Mail geldi başvurunuza olumlu dönüş yapamıyoruz diye
-
@ömerhayyam ingilizceniz nasıldı sınavda ?
-
@kpssa34 Hiç yoktu.Hiç soru cevaplayamadım
-
@kpssa34 Daha doğrusu cevaplamak için uğraşmadım.Diğer alan soruları bir hayli zordu.Onları fazla yapamadığımdan fazla uğraşmadım.
-
@kilcal mülakata girdiniz mi ne tarz sorular soruyolar. ben de haftaya giricem
-
@bluephantom mülakata girdinizmi. ne tarz sorular soruyolar
-
ingilizcesi olmayıp hiç çağırılan oldu mu
-
@dewilhard ne zamandı hocam sizin? ilk kişisel sorular soruluyor, sonra komisyonda genel kısa alan soruları ve Ingilizce var.
-
@kilcal ingilizce diyalog şeklinde miydi? uzun sürüyor mu?
-
@burcuburcu Ing bölümü dinleme ,okuma ve konuşmadan oluşuyor.Dinleme bölümünde bir video dinlettiriyorlar,anladiginizi söylüyorsunuz.Okuma bölümünde sesli okuyup ,yine ne anladiginizi soruyorlar.Konuşma bölümünde ise size birkaç soru sorup cevaplaminzi istiyorlar .
Şunu da ekleyeyim. Bölümler ekonomi,bilim,sanat,tip ,müzik her alandan gelebilir ,Süreye gelince de hepsi dinleme Max 2 dk bir video,okuma bir yds makalesi düşünün,konuşma da tamamen size ve verdiğiniz cevaplara bağlı . -
@golden-ratio teşekkürler, mülakatın tamamı tahminen kaç dakika sürüyor.
-
borsa veya alan ile ilgili ne soruldu size acaba? ingilizcede de 1-1 diyaloglar oluyor mu?
-
@kilcal üstad kısa alan soruları ne soruldu size? ayrıca ingilizce 1-1 de diyaloğa girdiniz mi?
-
@burcuburcu ilk olarak insan kaynaklarından birisi sizinle görüşüp ,sizi tanımaya yönelik bazı sorular soruyor ,10 dk sürüyor ,ardından 10 dk kadar bekleyip komisyona çıkıyorsunuz.Orda da ilk olarak kendinizi tanitiyorsunuz ,Daha sonra yukarda anlattigim ing kısmına geçiliyor ,Son olarak ise alan soruları soruluyor .Alan kısmı da iktisat ,muhasebe ve güncel ekonomik gelişmelerden oluşuyor ,Bana gelen sorulardan da bazıları; Ebitta nedir ,faizin aktiflestimesi,üçlü acmaz,para politikası araçları,döviz neden yükseliyor ,fed in faiz arttiriminin gelişmekte olan ulkere etkisi ,
-
@golden-ratio Yani toplam ara ile beraber 25-40 kadar sürüyor
-
@terekeme evet yukarıda arkadaşın söylediği şekilde oldu benim de İngilizce kısım. Maliye politikası, para piyasası ve borsa ile ilgili geldi
-
Arkadaşlar, 24'ünden sonra mülakatı olan var mı?
-
mülakatı iyi geçen biri var mı? ya da sadece ben mi zorlandım?
-
@terekeme hocam mülakatın zor olduğunu hep belirtiyorlar. Ben girmedim bu arada.