Ankara mekan tavsiyeleri
-
@north-remembers hocam gece yazacaktim ama uyuyakalmisim:/ @paretowilfredo ayrintili anlatmis:) afiyet olsun simdiden️️
-
Ankara da pide alınacak fırına denk gelmedim ramazan hariç. Bu tür sıcak pide yapan fırına denk gelen var mı?
-
@kartel06 kardesim ekmek firinlari pide vs daha cok ulus tarafinda var diye biliyorum.
-
Ben başlıkta Ankara kalacak yer bulmaya çalışmıştım. 17 Ağustos günü yoğun olduğu ve bayrama girilen bir haftasonu olduğu için çoğu yer ya doluydu ya da açık değildi. En son tedas misafirhanesini arayıp randevu alabildim. Kişibasi 50 TL den gayet güvenli bir yerde enerji bakanlığının arkasında kaldik. Zaten milli kütüphane metrosunun oraya 5dk uzaklıkta. Tavsiyedir.
-
İleti Kaldırılmıştır!
-
@1umut başlık gündeme gelince benim bu iletiyi yeni görmem bildirimlerim de bir sorun var galiba teşekkürler, hocam yazmışsınız ama ben görmedim
-
@north-remembers hocamdan sonra virgülü unuttum cümle yanlış oldu ileti düzeltilemiyor hala di mi @Antimülakat
-
@north-remembers maalesef, ileti düzeltme meselesi yok. Sıkıntı olmaz virgülün yanlış kullanımı. Veya el atalım.
-
Merhaba arkadaşlar etimesgutta gidebileceğim kütüphane varmı bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz:(
-
@non-grata Atlantis Avm'nin orada Yenimahalle Belediyesi'nin küçük bir kütüphanesi var.
Atatürk Ormanı içinde Atatürk Müzesine bağlı okuma evi var.
Etimesgut Belediyesi kent konseyi binasında varmış.
Çalışma saatlerine,adreslerine gogıldan bakabilirsiniz hocam. -
@onuktekin hocam teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
-
@non-grata Rica ederim. İyi çalışmalar.
-
Ankara'ya gideceğim bende gezilecek mekanlar başka nereler?
-
Öncelikle tarihi ve kültürel bir gezi planlıyorsanız Ulus'a gitmelisiniz. Birkaç yüzyıllık çarşılarında yürüyün. Cumhuriyet mimarisiyle yapılan nadide binaları görün. Hac-ı Bayram Veli Camii'ne gidin yanında gittikçe unutulmaya yüz tutan Agustus Tapınağını inceleyin. Kaleye çıkın. Kale içini gezin. Etnografya, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Rahmi Koç Müzesi gibi müzeleri gezin. Kale bölgesindeki eski lokantalarda yemek yiyin.
-
Eskişehir yolu üstünde çiçek lokantası var. Çorba dahil tüm yemekleri güzel, temiz ankara ortalamasına göre azıcık pahalı.
-
Bir mülakat için Ankara’ya gittiğimde Ulucanlar Cezaevi Müzesini gezmiştim.Türk siyasi tarihiyle ilgilenen herkesin gezip görmesi gereken bir mekan gerçekten.
-
ankarada kokoreç çiftlikte yenir, çiftlikte de özdemirde yenir. giderken telefonla aranıp sırada yer kapılır.
çiğ köfte için ünlülüerin çiğköftecisini öneririm. 3-4 tane şubeleri var ancak fabrikasyon değil. her şube standart tarifi kendi şubelerinde yoğuruyorlar. o nedenledir ki dükkana girince harmanlanmış bulgur salça isot kokusunu duyarsınız. yerken de tat almak için nar ekşisine ihtiyaç duymazsınız.burger tavsiyem 4-5 şubesi bulunan bigbang. çeşitli ve sınırsız sos ve içecek. gerçekten et tadını alabiliyorsunuz. internetten fotografına bakmanız gidip yemeniz için yeterli. big boss burgeri tercih ediyorum ben. iki kere burger king veya mc donaldsa gideceğime, öyle değil mi?
hatay usülü olmadan olmaz. ankarayı sarmış durumda. standartlarda en iyisi donas. ancak kebo standart üstü. özellikle lavaşı köyünüze götürür getirir. acısına iddiaya girilir.kadayıf özellikle burmalı kadayıf meşhur yılmazda yenir. sütlü fıstıklısı istenir yoksa diğer şubelerine yönelinir. franchise vermezler her şubeleri kendilerinin. kendileri yaparlar, akşam kalırsa ihtiyaç sahibiplerine dağıtırlar. asla bayat ürün bulamazsınız. sütlü fıstıklı olanı denemeden karar vermeyin derim.
künefe için zeugma çok meşhur. ama lezzeti o kuyruğu hak ediyor. meyvelerle sosyal medyaya oynamayıp fiyatı daha makul olsa mekan tadından yenmez. şehir dışı gelen misafiri ağırlama mekanı. maksat önce gözü sonra midesi doysun
adana dürüm kızılayda turuncu tabelasıyla meşhur adana dürümcüsünde yenir. orta okulda kurs için kızılaya gittiğimden beri hala aynı lezzetle tüketiyorum.
not. neden güvenip gidelim derseniz, 28 yıllık ankaralıyım ve müdavimcilik geleneği ile yaşıyorum. kafanıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz.
-
@bilgin Hocam Ulus Metro'dan heykele doğru çıkarken sol tarafta önce 2. TBMM sonra 1. TBMM var.Buraları gördükten sonra 2.TBMM'ye 5 dk yürüme mesafesinde Hacı Bayram Veli Cami var.Orayı ziyaret ederseniz orada bir nefes alın oradaki kafenin simidi çayı güzel biraz oturup daha sonra Ankara kalesine doğru yol alabilirsiniz. Ankara Kalesi'ne gidebileceğiniz 2 yol var.Birinci yol otoparkın olduğu taraf, bu yol daha kısa sürer ama orada yolu bulmakta zorlanabilirsiniz ve çok merdiven var.İkinci yol Konya sokak üzerinden gidilen yol. 2. yol üzerinde önce Anadolu Medeniyetleri Müzesi daha sonra Rahmi Koç Müzesi var. Buralardaki kafelerde de bir çay için dinlenin mutlaka.Rahmi Koç Müzesinden sonra Ankara Kalesi'ne ulaştınız artık. Orada da gezdikten sonra enerjiniz varsa hala Ulucanlara doğru -Kale'ye girdiğiniz kapıdan çıkın oradan aşağı inip- yolu koyulun. Ulucanlar'ı gezdikten sonra Hamamönüne gidip çayınızı için yemek yiyin.Dinlenin artık
Rota Şöyle olmuş oluyor:
>>>Link -
Etçi umut isminde bir mekan tavsiye etti arkadaşlar, forumda giden gelen var mı bilmiyorum. Deneyebilirsem yazacağım.
-
@hgrotius ulusta da vardır. Çiçek lokantası ulusta da var hocam. İlk yeri sanırım orası.