2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@fiscaldrag hocam kusura bakmayın öyle ani bi dışavurum oldu ama gerçekten çok saçma bir durum olduğu için sizin yazınızı görünce dayanamadım
-
@sofuoglu Estağfurullah Hepimiz bu durumdan şikayetçiyiz ama bunu dile getireceğimiz bir merci bulamıyoruz karşımızda. Aynı soruları sormaları alenen adaletsizlik yaratır ama farklı sorunca teraziyle tartacaklar sanırım soruların ağırlığını. BİMER'e başvurmuştum durumu öğrenince, şu şekilde cevap gelmiş: 'Sayıştay-Eleme sınav uygulamasının kapsamı başvuru kılavuzuyla kesinleştirilmiş olup bu hususta herhangi bir değişiklik gündemde değildir. Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.'
-
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@sofuoglu Estağfurullah Hepimiz bu durumdan şikayetçiyiz ama bunu dile getireceğimiz bir merci bulamıyoruz karşımızda. Aynı soruları sormaları alenen adaletsizlik yaratır ama farklı sorunca teraziyle tartacaklar sanırım soruların ağırlığını. BİMER'e başvurmuştum durumu öğrenince, şu şekilde cevap gelmiş: 'Sayıştay-Eleme sınav uygulamasının kapsamı başvuru kılavuzuyla kesinleştirilmiş olup bu hususta herhangi bir değişiklik gündemde değildir. Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.'
Bu bahsini açtığınız konu gerçekten çok önemli. Öyle elimiz kolumuz bağlı ki olmaz dediğimiz şeyler oluyor. Bildiğim kadarıyla eleme sınavında standart sapma hesaplanıyor. İnsanları ayrı günlerde ayrı sorulardan sınava alacaksınız ve standart sapma hesaplayacaksınız. Sonra orada bir adaletten bahsedelim mümkün mü. Kaldı ki aynı kadroya yapılacak bir alımda farklı sınav yapılıyor olmasının hukuksal boyutu var, tam mahkemelik. Tabi tüm bunlar ÖSYM'nin size telefonda verdiği cevap ve mantıksal olarak ulaştığımız nasıl olacak sorusunun cevabı üzerine yazıldı. Sonuçta merkezin kontenjanı ortada giren insan sayısı da. Hala daha farklı bir şekilde çözerler mi diye merak ediyorum.
-
@plansız Sayistaya durumun vehametini anlatan ortak bi yazi yazip mail yoluyla şikayetimizi iletelim derim arkadaslar .
-
@shady1 Olabilir aslında sadece endişem şu olur durumun muhatabı biz değiliz ÖSYM diyebilirler. O halde her ikisine atalım mailleri desem ÖSYM mailleri dikkate alıyor mu bir fikrim yok. Yine de ne kaybederiz değil mi? Katılım fazla olursa dikkate alınabilir diye düşünüyorum. Bu bir iki gün içinde bu başlıktaki arkadaşlardan rica edelim o zaman ne düşünürsünüz bu konuda bir istişare edilsin bence. En geç haftaya pazartesi gönderilmiş olursa mailler buradaki harekete göre tabi. Belki kararlarında değişikliğe giderler.
-
@plansız Ne taraftan baksak bir adaletsizlik söz konusu. Hiç zannetmiyorum ama umarım bir şekilde dengeyi sağlarlar.
-
@shady1 Sayıştay, topu ÖSYM'ye atıyor ama yine de deneyelim şansımızı.
-
@shady1, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@plansız Sayistaya durumun vehametini anlatan ortak bi yazi yazip mail yoluyla şikayetimizi iletelim derim arkadaslar .
Bu tarz durumlarda bizim Türk milleti ses çıkarmaz. Canı yanınca konuşur. Kimse sınavdan önce yazı falan yazmaz, 1-2 kişi ancak sorumluluk alır. Sınavdan sonra görceksiniz herkes isyan edecek, yazı yazacak ne olur bilemem ama böyle olacak. Yüce Batı Hun hükümdarı Tanrının Kılıcı Attila demişti dersiniz
-
Aynı zorluk seviyesinde farklı sorular bence oldukça adil asıl aynı sorular gelirse kopyanın önüne geçilemez
-
@rootofallevil
Hocam siz hakim olmak da istiyordunuz galiba. “Adalet” kavramini iyi anlayip , yorumlayabilmenizi temenni ediyorum sizin icin gercekten. Ayrica girmeyeceginiz sinav icin yeterince gorus beyan ettiniz. Bence yorumunuzu kendinize saklayin artik. -
O halde şöyle bir öneride bulunalım. Bir metin hazırlayıp burada paylaşan arkadaş olursa ya onu olduğu gibi ya da ufak değişikliklerle gönderelim her ikisine de. Ancak aynı mail adresine atalım. Mail adresini buradan paylaşalım. Ben sınava ilk kez giriyorum dolayısıyla sınava dair bilgi anlamında benden daha tecrübeli arkadaşlar var. Öncelikle onlar hazırlamak isterse bekleyelim. Olmazsa belki bir iki güne ben kendi hazırladığım metni buradan paylaşabilirim. Tabi başlıktaki bu konu üzerine hareketlilik de önemli yapılması planlanan organizasyon açısından. Şunu da unutmamak lazım bu herkesin tek başına da yapabileceği bir şey ancak kamuoyu oluşmuşsa dikkate alınacağı açık.
-
@attila-the-hun En azından biz de o zaman hiç olmazsa uğraştık deriz Bu arada bu fikir @Shady1 den çıktı. Benim de hiçbir ümidim yok ama ne kaybederiz ki diyorum.
-
@plansız, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@attila-the-hun En azından biz de o zaman hiç olmazsa uğraştık deriz Bu arada bu fikir @Shady1 den çıktı. Benim de hiçbir ümidim yok ama ne kaybederiz ki diyorum.
Sezarin hakki sezara Hiç yoktan iyidir arkadaslar
-
@1umut senin misal cumartesi günü gireceğin sınavda çıkan sorular, pazar günü başka adaylara sorulursa orada kimse adaletten söz edemez. İdari hakimlik meselesine gelince mesleği istememdeki yegane etken maaş dolgunluğu yoksa adalet duygusu ikinci planda
-
@rootofallevil
Hocam insallah trollsunuzdur:D baska diyebilcek bir sey bulamadim suan:) kolay gelsin. -
@rootofallevil ya hocam biz ayni sorular sorulsun sinav tek gün olsun diyoruz sen neden bahsediyosun anlamiyorum. Heralde 2 gun de ayni soru sorulmasi saçma onu biz de biliyoruz. Sinavin 2 gün yapilmasi bi kere sacmalik . Girmeyeceğin sınavla niye bu kadar ilgilisin onu da anlamadim. Rica edicem sen mükelleflere uğraş burayi birak
-
@rootofallevil Güzel kardeşim günlerdir aynı şeyi yazıyorsun ama yazılanları okumuyorsun sanırım. Biz, aynı sorular sorulsun demiyoruz ki. Öyle olması alenen adaletsizlik yaratır zaten ama farklı soru sorulması da adaleti sağlamaz. Durduk yere sınavın usulü değiştiriliyor ve bunun için yeterli altyapı yok. Niye kötünün iyisine boyun eğmek zorunda kalıyoruz? Bizim derdimiz bu, umarım artık anlarsın.
-
@rootofallevil Bir kurum sınavının ,aynı adaylara farklı gün ve sorularla değerlendirme yapıyor olması ,
Bir adayın yapılan 2 ya da daha fazla sınavların hepsinden farklı notlar alabileceği ,
Sınavlardan herhangi birinin daha kolay ya da zor olabileceği ve bunun kişiden kişiye değiştiği yani subjektif bir değerlendirme olduğu gerçeği
sınavı adaletsiz kılıyor .Ayrıca aynı sorularla sınav yapılabilme ihtimali bir tek siz düşünüyorsunuz heralde bu kadarını ösym bile aklına getirmemiştir .
-
Değerli yetkililer,
26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak olan Sayıştay-Eleme Sınavı başvuru kılavuzunda, sınavın en az iki gün yapılacağı görülmekte olup; ÖSYM'den alınan bilgiye göre, farklı günlerde sınava girecek olan adaylara farklı sorular sorulacağı belirtilmiştir. Bu durum, açık şekilde adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Aynı kadro için sınava girecek olan adayların, farklı sorular üzerinden değerlendirilmesi adil olmayacaktır. Aynı şekilde, farklı günlerde sınava girecek adaylara aynı soruların sorulması da başlı başına adaletsizlik yaratacaktır. Sınava katılacak adaylar olarak; gerekirse sınavın yapılış usulünün değiştirilmesini, sınav tarihi olarak tek gün belirlenmesini ve oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesini rica ediyoruz.
Dilim döndüğünce bir şeyler yazdım arkadaşlar. Sizler de görüşlerinizi belirtirseniz ona göre hareket ederiz.
sayistay@sayistay.gov.tr ( Sadece bu mail adresi var gördüğüm kadarıyla, dikkate alırlar mı bilemiyorum.)
-
Arkadaşlar madem boyle bi sey yapacagiz diger isteklerimizi de belirtelim bence . Mesela benim görüşlerim sunlar :
1 ) e sinav olmasin, normal basili kitapcik olsun
2) e sinav merkezi kapasitesi belli bu sinava giren yogunluk da belli o galde e sinav nerkezi israrina gerek yok.
3) sinav süresi artmali . Yetismediginden herkes sikayetci.
4)Daha güzel ve ölçücü bi sinav icin soru sayisi da artmali .
5) En önemlisi bu kadar fahiş bir sinav ücreti olmasin. 200 lira nedir yani bi sinav bu kadar pahali olamaz .Siz ne dersiniz bilmiyorum ama hemfikirsek bunlari ekleyelim derim.