2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
4751 sayılı Kanunun 2/E maddesiyle değişen madde Yürürlük: 9.4.2002) Bu Kanunun 33 üncü maddesinde (8 numaralı fıkra hariç) yazılı vergi değerini tadil eden nedenlerin bulunması halinde (geçici ve daimi muafiyetten faydalanılması hali dahil) emlâk vergisi bildirimi verilmesi zorunludur. Devlete ait arazi için bildirim verilmez.
Bildirimler;a) Yeni inşa edilen binalar için, inşaatın sona erdiği veya inşaatın sona ermesinden evvel kısmen kullanılmaya başlanmış ise her kısmın kullanılmasına başlandığı bütçe yılı içerisinde,
b) Bu Kanunun 33 üncü maddesinde (8 numaralı fıkra hariç) yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde, değişikliğin vuku bulduğu bütçe yılı içerisinde,
Emlâkın bulunduğu yerdeki ilgili belediyeye verilir.
Yukarıdaki fıkralarda yazılı haller bütçe yılının son üç ayı içinde vuku bulduğu takdirde bildirim, olayın vuku bulduğu tarihten itibaren üç ay içinde verilir. Elbirliği mülkiyetinde mükellefler müşterek imzalı bir bildirim verebilecekleri gibi, münferiden de bildirim verebilirler. Paylı mülkiyet halinde ise bildirim münferiden verilir.
Elbirliği mülkiyetinde münferiden bildirim verildiği takdirde, gayrimenkule ait vergi değeri üzerinden hissedarların adedine göre ayrı ayrı tarh ve tahakkuk yapılır.
Bildirimlerin şekli ve kapsamı Maliye Bakanlığınca belirlenir.(**)
Dediğin gibi bildirim verme yükümlülüğü beyan esası yerini aldığı yazıyor bilgiyi düzeltelim sınavda çıkar falan hakka girmeyelim -
@görünmez-el hocam beyanname ile bildirim aynı şey mi. öyle olsa kanunun o kısmında bildirim değil beyanname yazar bence.
-
@fc-real-gdp beyanneme ve bildirim aynı şey değil kardeş bildirimi işe başlama bildirim yada kapatma bildirimi gibi düşün beyanname ise elde ettiğin kazançlar üzerinden verdiğin beyan şimdi emlak vergisi sisteminde tapu kaydıyla entegre bir sistemleri olmadığı için belediye diyorki sen evi alınca bana bu evi bir kereliğine bildir ben her yıl tahakkuku yaparım beyannameyide yıllık gelir vergisini düşün kazanç üzerinden her yıl veriyordun
-
@fc-real-gdp aynı şey değil tabiki ben yanlış söyledim bildirim zorunluluğu var süresinde bildirmezse vergi idarece tarh edilir.
-
Arkadaşlar kusura bakmayın konu dışı ama soru sorulmuşken bende bir tane sormak istedim saçma mı bilmiyorum ama kafama takıldı sorduklarımda cevabını veremedi
Talebin fiyat esnekliği 1 iken fiyat değişiminde toplam harcama/gelir değişmiyor bildiğim kadarıyla. Ama bunu matematiksel olarak hesaplayınca toplam harcama/gelir azalıyor. Değer verip yazınca böyle bi durum ortaya çıkıyor. Neyi kaçırıyorum anlamadım bilen bilgilendirebilirse çok sevinirim. -
@hickskaldor e>1 iken fiyattaki bir birim düşüş talep edilen miktarı daha çok artıracak ve toplam harcama artacak. e
-
@hickskaldor dostum kaçırdığın bir şey yok azalır ve artar durumuna dikkat et negatif veya pozitif çıkabilir ama hasila degismez
-
@hickskaldor devamı niye gelmemiş. yani esneklik bir iken fiyattaki bir birim düşüş talep edilen miktarı aynı oranda arttıracak ve esneklik değeri ve toplam harcama değişmeyecek.
-
@yigidooo @beveridge-eğrisi
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tr=PxQ dan malın fiyatı ve miktarı 100 dediğimizde tr=100 oluyor. Ama malın fiyatı %10 artıp miktarı %10 azaldığında yani esneklik 1 ken tr=110x90 dan 9900 oluyor. Tam olarak bunu anlamadım. Önemsenmiyo mu acaba bu değişim -
@hickskaldor tr=100 değil tr=10000 olcak o.
Keşke düzeltme olsa -
@hickskaldor esneklikte nasıl yüzde değişimi baz alıyorsak toplam harcamada da miktar olarak ne kadar arttığını değil toplam harcamanın yüzde olarak ne kadar değiştiği önemli. o soruda da yüzde onlar birbirini götürür ve toplam harcama değişmez.
-
@beveridge-eğrisi şimdi anladım rakamsal değişimle yüzde değişimi karıştırmamak gerekiyo yani. Çok teşekkür ederim
-
@hickskaldor dostum dikkat edersen toplam hasila da yüzde on değişmiş yani azalmış Toplam harcama aynı oranda değişir miktar olarak bakma
-
@hickskaldor Hocam şöyle burda esneklik bir değil.Nokta esneklliği kullanılmıyor.Yay esnekliği kullanırsanız sağlamasını yapabilirsiniz.
-
Bende de 26 mayıs yazıyor
-
@eeyore13 bendede 26 mayis yaziyor bilet alacam ordaki yazan tarihi degstirme durumu olabilrimi acaba?
-
@zanzinho emin olamadım bende kesin sınav tarihi mi değil mi, başvuru bilgilerinde yazıyor tarih giriş belgesi çıkmamış değiştirebilirlerde
-
benim arkadaş son gün başvurmuştu onda da 26 Mayıs yazıyor. herkese aynısı yazıyor anlaşılan.
-
Ya bu ankaradaki e sinav merkezinde park yeri sorunu filan olur mu, daha once orda sinava giren oldu mu? Otopark vs var mi acaba
-
Otobusle gitsen eziyet, arabayla gitsen eziyet. Hepsi eziyet. Simdiden bunaldim, sinav gununu dusunemiyorum:(
Otobusle gitmek mi mantikli acaba? Ankarada olanlar nasil gitmeyi dusunuyorlar