2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Kpss sarti yok, olsa ilk 5 bin der, ilk 900der vs. Neden hala inanmak istemiyorsunuz:((
-
kpss sarti yok. son sinavin ilanina bakarsaniz onda da ne sinav konulari ne de kpss ile ilgili bir sey yazilmamis. ayni ilani tarihleri degistirerek vermisler yani. kpss sarti olsa yazarlardi.
-
Peki kapasitenin üzerinde başvuru gelirse ne yapacaklar ? Kpss olmaması puanı olmayan yada düşük olan adaylar için güzel. Bir de ücret olacaksa 100 tl civarı olabilir diye düşünüyorum. Belki de daha fazla.
-
@ilanmılano 100den fazla olur hocam. Ales 150 oldu zannedersem.
-
arkadaşlar kpss şartı yok tamam da peki eleme sınavında şimdi muhasebe yok mu sizce?
-
@i-fazıl-pelin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
arkadaşlar kpss şartı yok tamam da peki eleme sınavında şimdi muhasebe yok mu sizce?
çünkü kpss şartı gibi onuda yazmamışlar. zaten eleme ile ilgili konuları yazmamışlar orası da ayrı.
-
@genclerbirlikli Hocam doğru diosun ben de öyle düşünüyorum ama birden söylemek istemedim linç yemek istemiyorum Umarım 200 istemezler zaten 100 liradan aşağı sınav ücreti yok Ösym'nin. E-sınavları çok daha fiyatlı
-
@ilanmılano e sınav olmaz da, yine en az 150 olur kaymakamlık 165ti. Çıkışta yine hasılat hesapları yapilacak gibi
-
Arkadaşlar iyi geceler...
Eleme sınavında Muhasebe de olur.http ://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.23458&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=say%C4%B1%C5%9Ftay
Eleme sınavı; alan bilgisi, genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşur ve test usulüne göre yapılır. Alan bilgisi; iktisat, maliye, hukuk ve muhasebe sorularını kapsar.
(2) Eleme sınavının değerlendirmesinde; iktisat yüzde yirmi, maliye yüzde yirmi, hukuk yüzde yirmi, muhasebe yüzde yirmi, genel yetenek yüzde on ve genel kültür yüzde on oranında olmak üzere ağırlıklı puan hesaplanır. Ağırlıklı puan toplamı en fazla olan adaydan başlamak üzere ve eşit puanlar için sırasıyla iktisat, maliye, hukuk, muhasebe, genel yetenek ve genel kültür puanı fazla olan öncelikli olmak kaydıyla 70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulur. Bunlardan en yüksek puandan başlayarak sınav ilanında belirtilen kadronun beş katına kadar aday eleme sınavını kazanmış sayılır.
Mevzuat geçen sene değişerek ve Muhasebe dahil olarak bu hali almış.Son olarak kaymakamlık sınavının 165 tl olduğu düşünülürse bu sınavın 2018 yılı güncellemesiyle 180 TL olacağını düşünüyorum.
İnşallah hakedenler kazanır. Selametle -
İlan hayırlı olsun arkadaşlar
Genel Kültür(15): Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Dünya Tarihi, Sanat Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Vatandaşlık, Güncel Bilgiler
Bu kısım için çalışma önerisi kitap vs ne varsa bilenler varsa paylaşabilir mi
-
Eleme sınavının içeriğini ben göremedim kaçırıyor muyum arkadaşlar yardımcı olur musunuz
-
Sayıştay iyi hoş da ilanlari bi tuhaf . Gizemli bir hava olusturmaya calisiyolar sanirim . açikça her seyi yaz kardrsim iste ya. Şu klavuzu bekleyelim bakalim insallah orda duzgunce yaziyodur her sey.
-
Biz bu Kpss a ya niye girdik hiç anlamış değilim ulan o kadar puan alıyoruz hiç bir işe yaramıyor madem kaldırın kardeşim her kurum kendi sınavını yapsın kimi almak istiyorsanız onları alın ne siz yorulun ne biz bedavaya umutlanalım bıktım yemin ederim ya sınava girersin onca adam içinden sınavı geçersin mülakat çıkar karşına mülakatta en fazla beş dakika durursun iki tane soru sorarlar bilirsin en ince ayrıntısına kadar cevap verirsin sonuçlar açıklanır listede adını göremezsin nerde neyi yanlış yaptım diye kendine defalarca sorarsın sonra depresyona girersin ama sen insan değilsin ki depresyona girmeye hakkın olsun yarış atı olduğunu hatırlarsın diğer sınava girersin yine kazanırsın yine aynı terane gerçekleşir bu kısır döngü hiç bitmicek zannedersin bi yanda annen baban gözünün içine bakar öbür yanda sevgilin hadi artık olsun ama der gibi davranır.ayrıca bu kadar bilgiye sahip olup asgari ücretle geçinmeye çalışırsın bu benim hakkım mı diye kendini sorgularsın hayat çok zor biz bunları haketmedik
-
Aklıma şu geldi e yds de herkes giremiyordu bir ara şimdi yine öyle mi bilmiyorum . Yani KPSS şartı yok saçma sapan bir şekilde , bu yüzden birçok kişi başvuracak ama herkes girebilecek mi sınava ?
-
31 mart 2017 tarihinde çıkan yönetmeliğe göre sınava giriş koşulları arasında kpss zaten yok , o sadece duyuru olarak kaldı , ama aynı Yönetmeliğin 6.maddesinin 1.fıkrasında eleme sınavı alan bölümünün hukuk iktisat muhasebe maliye bölümlerini kapsayacağı, 2.fıkrasında ise eleme sınavında muhasebenin yüzde 20 ağırlığının olduğu yazıyor ... Velhasıl kelam zaten kpss şartı olması yönetmeliğe aykırı olurdu , tabi sınavda muhasebenin olmaması da yönetmeliğe aykırı olur ...
-
Başlıklar karıştı , bence buradan devam edelim artık
-
@keynesinabv konular sayıştay ile ÖSYM arasında imzalanan protokolde yazıyormuş,oda ÖSYM'nin sayfasında ilan edilecekmiş
-
@iibfli_keynes e yds için hala kontenjan sınırı var.
-
Sayistay sinavinin tek günde olup bitme ihtimali yok dimi? 26 ve 27de sinav var kesin?
-
@1umut başvuru durumuna göre