2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Ösym duz mantik sever.herkesin snav ucreti masraflara karsilik iade edilir snav komple iptal olur yapilacak yeni snav icin ucret almaz sinavda oyle haftaya felan olmaz temiz 3 ay sonra olur benim tahminim bu
-
ayrıca bimer'e ve cimer'e de başvurumu yaptım, siz de yapınız lütfen..
yukarıda yazılan 2-3 yazıya ortak cevap vereyim;
1- 'sınavın ertelenmesini isteyenler genelde kazanamayacak olanlardı' tarzında / aşağı yukarı bu anlama gelen bir yorum okudum.. cevap: nasıl böyle bir çıkarımda bulunduğunu anlamış değilim. burada çoğu insan hangimizin hangi sınavları kazandığını biliyor millet birbirinin ekranından 1 soru dahi görse ve bunu kendi sisteminde vakit kaybetmeden işaretleyecek ve ben sınav salonunda buna ses çıkartmayacağım, yok ya, 1. ve 225. arasında aşağı yukarı 4-5 puanın / yani 2-3 sorunun oynağığı, standart sapmalar ile kazanılıp kaybedildiği bir sınavda standart sapmadan kazanacağım puanımı bile engellettirmem.. o yüzden fazla uçma ..
2- izmir istanbul iptal edilmesin ankara'ya yeni sınav yapılsın, başarılı sayılmak için giriş sayısına göre kontejan / yüzde vs verilsin diye bir yazı okudum.. cevap: tabi yaa, nereden biliyorsun izmir'deki adayların kazanabileceklerini.. altı üstü 500 kişi girdi izmir'de, nereden biliyorsun kazanacağını.. veya izmir'de istanbul'da girenlerin sınavının zorluk derecesi ile ertelenen sınavın zorluk derecesinin aynı olduğunu, sen orada 500 kişi ile yarışacaksın biz burada 5000 kişi ile yarışacağız, bu ne kolaylıktır arkadaşım.. kendine güveniyorsan girersin sınavına tekrar paşalar gibi yaparsın kazanacaksan kazanırsın tekrar.. kimse kendine kolaylık yaratacak şeyler istemesin, empati kurun adil olun..
3- kimse karkaşa çıkartmasa sınav başlardı diyen bir arkadaşı gördüm.. cevap : bakınız cevap 1 ... -
ösym ile mi uğraşalım yoksa burada empati kuramayan adil olamayan rakiplerimizle mi uğraşalım cidden anlam veremedim.. 1 adil rakip, 100 bencil dosttan iyidir !
-
@can-mavi imzamı atarım.
-
Sınava giren arkadaşlar hukuk soru dağılımı nasıldı?
-
@can-mavi sınav devam edebilirdi diyen arkadaşlar acaba sistemde ilk andan itibaren bazılarının soruları gördüğünden haberdarlar mıki eğer haberdar okupta bunu diyorlar ise durum çok vahim
-
@ofa kardeş bu sayfadaki arkadaşlar ce bende dahil soruları pek göremedik diğer başlıkta gören arkadaşlar paylaşıyor ufak ufak
-
Sınav devam edebilirdi diyenler Esenboğada girdiğine emin mi devam etmesine imkan yoktu bizim salonda yarısının sınav oturumu başlamadı bile açabilenler o hengamede çözmeye çalıştı belirsizlik nedeniyle ne olur olmaz diye sonra tüm ekranlar kapandı tekrar açıldı bu aradaki sürede sınav süresi devam etti bu şartlarda nasıl tamamlansın sınav empati lütfen
-
Herkesin bir fikri var snav devam edebilirdi diyenleride anlayisla karsilayin bosverin niye birbirinize dalasiyorsunuz zaten olan olmus gecms icin mizrdanmak neyin nesi neler yapilabilir onlara bakalim arkadaslar
-
@ofa ikinci kez pc ler kapatılıp açıldığında önümdeki arkadaşın direkt masaüstü açıldı. Salon görevlisi de gelene kadar kendi sınav ekranını Chrome'da buldu. Bu nasıl olur anlamadım. Bi de arkadaş orada kendine ait bir tanesinde süre 98 dakikadan, diğerinde 32 dakikadan başlayan 2 tane sınav ekranı buldu. Asıl bu nasıl olabiliyor bunu hiç anlamadım. Yani süreyi bir kenara bıraksınlar bu kadsr karmaşık bi durum varken sınavın o anda devam edilebilmesi imkansız.
-
iibf olarak genel sorunumuz bencillik. Ben sınavı tamamladım başkasından banane diyoruz ülkede adalet yok deriz ama adaletsizliği kendimiz savunuruz. Adaleti kendi içimizde aramamız lazım
-
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne 27.05.2018 tarihinde yapmış olduğunuz 1800905619 sayılı başvurunuz 28.05.2018 tarihinde ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ÖSYM) tarafından cevaplanmıştır:
2006/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde BİMER yoluyla bilgi edinme, dilekçe ve ihbarlar işleme alınmaktadır ancak ÖSYM sınav kılavuzlarında Dilekçenin işleme alınması usul ve esasları açıkça belirtilmiştir ve bu esaslar çerçevesinde 17 Aralık 2015 tarihli güncellenmiş basın duyurumuzda http://www.osym.gov.tr/belge/1-24827/adaylar-tarafindan-dilekce gonderilmesi-ve-islem-ucretl-.html adresinde kamuoyuna duyurulduğu şekilde; Adayların Basın Duyurusu Ek'inde yer alan Genel Amaçlı Dilekçe Örneği’ni (Ek-1) kullanmaları gerekmektedir ve bu dilekçe örneğinde görüldüğü üzere 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunun 4ncü maddesi hükmü çerçevesinde adayların imzalarının bulunması zorunludur. Dilekçe Örneğinde yer alan bilgi alanları eksik olan Merkezimizce işleme alınmaz. Bunun dışında, Merkezimizce bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Adaylar, evrak referans numarasını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilmektir. (Ek-2) Bu itibarla, 2006/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi hükmü uyarınca Merkezimize intikal eden dilekçeler Ek'te yer alan basın duyurusunda açıklanan prosedürler çerçevesinde işleme alınabilmektedir. Islak imza alanı zorunlu olan ÖSYM Genel Amaçlı Dilekçe Örneğini BİMER başvuru Ek'inde, ibraz etmemiş olmanız nedeni ile başvurunuz dilekçe kapsamında değerlendirilememiştir
Gelen cevap bu arkadaşlar
-
arabaya 50 liralik benzin atmistim sinav gunu. verirler mi parasini ((:
-
@maliyeciuzman Ben de razıyım valla ne diyeyim. Öğrenmiştir artık sınavın nasıl yapılacağını.
-
@pump-priming adamlardaki umursamazliga bakin yahu
-
@uruk-hai benim eksik konum yok. Sınavın bir an önce olması taraftarıyım. Kpss'ye gireli 1 yıl oldu hala ders çalışıyorum. 3 ay sonra olsun ne demek ya. Herkes arasın şu numarayı.
-
ÖSYM ne zaman açıklayacak kararı .
Hafta sonu olma ihtimali için Ankara'dan gitmedim
Adamlar kılınır kipirdatip bi açıklama dahi yapmıyorlar. -
Bana sorarsanız ösym şuan kamera kayıtlarını tek tek inceliyor. Bu zaten 1 haftayı bulur. Rapor hazırlanır, durum değerlendirilir. Bu da 2-3 gün. Çünkü duşaı çıkarken polis de kamera kaydı alıyordu. Olayın içinde FETÖ terör örgütü olduğunu söyleyen sınava çocuğu ile gelmiş orta yaşlı insanlar vardı. Bu ihtimali de göz önünde tuttuklarına adım gibi eminim. Bu olay eşi benzeri görülmemiş bir olay. İnşaAllah hayırlısıyla sonuçlanır. Olaya bizim kadar basit bakmıyorlardır diye düşünüyorum. Mesela benim salonumda hiç itiraz eden yoktu. 2-3 gün içinde açıklanmazsa en erken 1 ay içinde olur sınav zaten.
-
@shady1 hatalari bariz ortada iken kör numarasi yapiyorlar. Tek işi sinav yapmak olan kurum bi sinavi yapmayi beceremiyor. Surdan on kisi birlesse bu sinavi duzenlese idi sinav daha kaliteli sorularla yapilmis, simdi sonuclari bekliyor olurduk. Bu koskoca kurumun koltuklarinda oturanlar ne yapiyor? Sabah kahveye gider gibi gidip mesaiyi laklak la tamamliyorlar sanirim. Aldiklari maaş i hak ettiklerini dusunuyorlar mi acaba? Uzerlerinde yetimin fakirin hakkıyla nasıl gezebiliyorlar benim aklim almıyor
-
ÖSYM sınav itirazları için de itiraz ücreti alıyordu bildiğim kadarıyla, cidden soyguncu gibi bir kurum.