2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Arkadaşlar Sayıştayı aradım telefonu açan ilk başta burası danışma daha yetkili birini arayın dedi sonra olayı detaylıca anlattım özel kaleme ileteyim dedi not aldı inşallah dediğini yapar iletir sizde arayın lütfen durumu detaylıca anlatıp üstlerine iletmesini söyleyin sürekli şikayet olursa Sayıştay da dayanamaz ÖSYM ye baskı yapabilir
-
@attila-the-hun hocam, sınav işi ciddi iş. bu kadar dandik bir uygulama yaparsan fetö değil az biraz o işlerden anlayan bile sistemi kilitleyebilir. ki zaten sistem dışardan müdahale olmasa da hata veriyor. o kadar iyi bir sistem düşünün yani chorome'den geçmiş sekmesimden sınava ulaşıp devam edebiliyorsunuz.
-
@guymağduru ben de ankarada yım olaki haftasonu falan derler diye ama. Galiba zor. İşin içinde insanların yerinden kalkması bağırması protestosu vs. Adli unsurlar var . Artık dönüşe geçıyorum istanbula..
-
@fc-real-gdp hocam burada bir arkadaş demişti, bu sınavı esınav yapacak adam kesin sınavın içeriğini bile bilmiyordur, esınav yaparız işte ne olacak deyip sınavı bu şekilde yapalım demiştir. olayı nereden tutsan elimizde kalıyor. bence de arkadaşın dediği gibi kamera kayıtlarını tek tek incelemeye girdilerse zaten ne olacağının açıklanması 1 haftayı bulur. sonra para iadesi/yol masrafları vs de işin içine girer, herkes buradan da baskı yapar. sonuç ne olur bilmiyorum ama kolay kolay erken olmaz gibime geliyor. ancak direkt yazılı kitapçık üzerinden de 2 hafta içinde yapabilir. öyle bir ihtimal de var. her şey olabilir.
-
Ya korkutmayin insanlari, yerinden kalkmanin nesi adli unsur olacak:)
Cok saskinliklar icinde okuyorum gercekten -
@1umut onlar olmasa ben hala orda bekliyor olurdum.
-
yerinden kalkma olayı nasıl suç olacak herkes kalktı herkesi ösym sınavlarından men mi edecekler
-
Ayaga kalkmak felan bisey degilde su masalara vuranlar kufur edenler insanlari galeyana getirenler icin biseyler olabilir valla sakatti orda o tur eylemler yapmak mars soyleyenler felan olmus diye duydum onlarin isi zor
-
Ahahahahah:D arkadaslar iyimisiniz ya:))))))
Onca saat aciklama yapilmadi, insanlar da masalara vurdu sesini duyurabilmek icin? Bunun nesi hatali?
Bu denilen olay sinavin basinda olmadi, sinavin basinda olsa hadi derim haklisiniz. Sonlara dogru oldu. Kendi korkakliginizin zehrini millete akitmayin:) yazik inanip korkan olur.
Kayitlar elbet incelensin, yine bi suc unsuru varsa bakilsin ama yok alkismis yok yerinden kalkmaymis bunlarda bi suc unsuru yok -
@1umut abi adamlar bas bas bağırdı kalkmayın diye biz her ne kadar iş işten geçti desekte onlar kendilerince provakatör arıyor olacaklar. Kayıtlar ses kaydı tabi bu sistemler de çalışıyor ise. Bi alkışla başladı baş gösterme. Salonda bir sürü görevli vardı elbet onlara neler olduğunu soracaklar. Hatta galiba 15/16 nolu masada adam görevliye yürüdü. Adam kalkamazsın diye nara attı herife. Bunları tek tek irdelerler o yüzden uzun sürebilir.
-
"Ben çekinip hiçbir şey yapamadım, sesimi çıkaramadım ya, yapanların hepsi kesin suçlu. Ben doğrusunu yaptım, onlar anarşik."
İç Ses
-
Sen kalk orda hukumete kufur et sonra masaya vur insanlari galeyana getir sonra suc unsuru yok de noldu masalara vurunca sorularmi geldi tam bir sacmalikti bakin orda cok kotu seyler olabilirdi dua edin bir kisiye bisey olmadi yoksa alkis yapmak masaya vurmak nedir size ogretirlerdi bu masalara vuran herkes provaktordur benim gozumde bizde girdik snava adam gibi bekledik sorular gelsin diye madem hak kaybin var o hakki nasil arayacagini bilmelisin hakli iken haksz duruma dusmeyecksin
-
@1umut ben hatalı demiyorum ki hatta ıyıkı yapıldı mal mal bekliyorduk ama gel gelelım onlar bu gözle bakmıycaklar olaya. Ösym tabi hemen hallederiz mi diyecek.
-
Milletin yerinden kalkmasini istemiyorsa osym once guclu bi hoparlor koysun oraya. Adamlar anons yapiyor tiss. Kimse duymuyor herkes birbirne bakiyor duydun mu die. E sinav merkezi yapmissin ama bi duzgun hoparloru yok. Koskaca salonda iptal anonsunu sadece 1 kiz duyup anladi.
Gozetmenin sesini duymuyordum en arkadaydim. Ayaga kalkmayip oturup hayirlimi mi bekleyecektim? Osym ayaga kalkilmasini istemiyorsa tum salona ayni anda hoparlorle talimat vericekti. Ve bunun sesi oyle tissss sonuk bi sey degil herkesin duyacagi sekilde olucakti. Bu sinav osymnin yuzunden bu hale geldi. Adaylarda bence (benim gordugum) tek bir suc dahi yok. Ama tabi varsa da incelensin. Bi suclu varsa o da cezasini ceksin, o baska -
@zanzinho Küfür ve hakaret ve dâhi siyasi söylemlerin hepsinde seninle aynı düşünüyorum dostum ama birazcık makul ol.
-KPSS yapılalı 1 sene olmuş. Toplam alım sayısı A Grubu için 1500'e varmadı. Git özel sektörde çalış, devlet herkese iş vermek zorunda değil denmiş.
-B Grubu alımlara mahkum edildi onca 85+ puanı olan insan. Onlarda da mülakat ile muhataplar.
-Bir sınav açıyorsun, bu sınavı da kafana göre bir dayatma sistemiyle uyguluyorsun, insanların 200 TL parasını alıyorsun, yol parası, konaklama masrafı ettiriyorsun, 7-8 saatlik yolculuk yaptırıyor, şehir içi ulaşım imkanı tanımıyorsun, balık istifi sınav yerine geliyor bu insanlar. Girerken almaya çalıştığın yüz tanıma sistemin de bozuluyor.
-Sınav başlayacak sistemin kilitleniyor. Binbir saçma durum ortaya çıkıyor.-Bu sınava giren adayların en kısa süredir işsiz olarak bekleyeni 2 senedir işsiz. Şehir dışından gelmişse 500 TL para bağlamış bu sınava. Bu parayı da ailesinden istemiş üstelik.
-Diyorsun ki ben bu sınavı beceremedim. Hadi evinize.
-Sonra diyorsun ki bu sınavı ertelendi sayalım bir daha yapalım.
-Hala bir net açıklama yapılmamış.
Ne demeli dostum sence?
Bunun bir patlama noktası olduğunu kaçırıyor herkes tepkileri değerlendirirken. İİBF'linin geldiği ruh halinin bir yansımasıdır o salonlarda olanlar. Kim kabahatli bunda, adaylar mı?
Küfür hakaret edilmedikten sonra her protesto bu çocukların hakkıdır. Provokasyon öyle kolay isnat edilecek, bir çırpıda yapıştırılabilecek bir yafta değildir. Kusurabakma ama bunu kullanırken bir gün bir haksızlığa sesin çıkarsa sana da yapıştırılabileceğini öngörerek sınırlarını çiz dostum. Benden sana bir dost tavsiyesi
-
@1umut ayaga kalkmatan bisey olmaz benm salonda kufur edeni gordum haporlerden dedi ben osym baskan yardimcisyim adama ana avrat soveni gordum ben aptalca davranan insan coktu evet haporleden ses cok az geliyordu o konuda sana katiliyorum ama her ananonsta masalara yumruk vurmak nekadar akillica bir davranisti gercekten olayi proveke etmek isteyenleri bizzat ben gordum adam siyasi dusuncesi farkli diye olaylari iyiden cigiridan cikarmak istedi neymis ak parti hukumeti doneminden olmustr not edin diyor beyefendi
-
@1umut eyvallah abi ne diym ki. @paretowilfredo hocam sana da eyvallah da biraz onların gözünden bakınca maalesef kabul edemesek de bunlar acı gerçekler. Böyle kritik bir dönem de onlarda kendilerince böyleşeyleri en kötüsü dile getirip söyleyecekler. Ben bişey yapmadım değil ki olay ben de alkışladım ben de ayağa kalktım. Varsın mesele tepki olsun da. Zaten bişey çıkacağından değil ama bu saçmalıkları duyabiliriz. Ma mübarek aydayız inşallah hakkımızda hayırlısı olacaktır. Nokta.
-
@paretowilfredo ben tepkimi nerde nezaman nasil gosterebilecek akla ve saduyaya sahipim ordako ortamda olsaniz benimle ayni seyleri dusunurdunz tamam bizde emek verdik onca yolu teptik geldik .sorarim size gozetmenim uzerine yurumek hak aramakmmi adam diyor ben ekmek paramn pesindeyim osym ben degilim bende sizinle ayniyim adam hakaret ediyorlar ortada bir sknti var ve 5000 kisi bir aradayiz bir kaos ciksa dahami guzel olacakti hak aranacaksa zamani simdi bakalim kac kisi osym dava acabilecek gelip forumlardan ahkam kesmeyin
-
@zanzinho hocam söylemlerin yavaşça siyasi kaçmaya başladı. Burada insanların dertleri ayrı. Sinirler de gergin. Bu kadar alkış Vs bunları sorgulamak yerine hala adam akıllı bir açıklama neden yapılmıyor bunlar sorgulanmalı. Yeterince herkes mağduriyet dolayısıyla üzgün zaten bi de olmayacak şeylerin tartışması açılmasın
-
@möözun neresi siyasi soylemlerimin ?????