2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@can-mavi Ah kardeşim bu kitle birlik olsa, bir baskı grubu haline gelebilse, bir olup, diri olup tek ses olarak yükselebilse,
Bu olanlar ÖSYM yönetiminin istifası ile sonuçlanırdı. Olması gereken de budur. Bu kadar basit şeyleri dâhi idare edemeyen insanların kurum idare etmemesi gerekir. Ama biz en azından doğru bildiğimizi belli kaideler çerçevesinde dile getirmekten imtina etmemeliyiz. Bir avucuz zaten. Biz de susarsak söyleyecek kimse kalmayacak bunları. -
@can-mavi bizim gözetmen yaşça gençti hatta bizle beraber o süreçte eğlendi şakalaştı adam ılımlıydı İptal olur bu sınav ama biz burda devam edersek süreyi tamamlayalım bekleyelim gibi ılımlı şeyler söyledi. Ama diğerleri öyle olmamış maalesef. Ayrıca provakotör aramak filan da saçma bu sınav en baştan beri iyi yönetilemedi. Sınav günü de öyle. Olayı hiçbir nedene bağlamadan bizim hatamız demeleri lazım. Sorumlusu da kimse istifası da istenmeli yani...
-
@paretowilfredo Hocam bi kitle oluştu ama devamı gelmedi o yazılar cimere iletildi, twitter çalışması yapıldı. Tabii beklenen katılım olmadı. Bundan sonra ne yapabiliriz veya yapmalıyız ?
-
@paretowilfredo kimse susturamaz zaten kardeşim, eğer ki giren tüm adayların tüm mağduriyetleri giderilir işte o zaman susarım. girdiğimiz sınavlar ilkokul ingilizce sınavları değil. kaç senelik emeklerimizi çalıyor, cebimizden çalıyor, uykumuzdan çalıyor, fiziğimizden çalıyor, psikolojimizden çalıyor bu sistem.. eğer ki ösym ilk 15 dakika da her şeyi kabullenip gerekeni yapsaydı işte o zaman hafifletebilirdi sorumluluğunu, ama tüm bunlara rağmen pişkin pişki açıklama yapan yetkililer, kendini kurtarmak için bizim emeğimizi harcamaya çalışan kararlar, işte aklım buna müsaade etmez.
-
@paretowilfredo üstadım birlik olmama sebebimiz bencil bir kitle olmamızdan şu olayda bile adaylar sorumlu diyenler oluyor. Bu olmamalı ama oluyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundayız hep.
-
Canlar ben istanbul da sınava girdim lakin iptal için BİMER cimer e yazdım.Hak adalet arayan herkes elini taşın altına koysun.Bi yazı yazmak bu kadar zor olmamalı.
-
@can-mavi dostum örnek vereyim arkadaşım izmirden geldi tesadüfen ordan gördüm 180 tl uçak bileti git gel 360 tl. Yan masamdaki çocuk karstan gelmiş masrafları sen düşün. Bunları yok sayıp susmak olmaz. ÖSYM yi haklı çıkaracaklar nerdeyse :))
-
@politics06 gerçekten öyle. Twitter'a bakıyorum da dün, 700 den fazla tweet yok bu konuda. Onların içinden çoğu da tekrar tekrar yazanlar. Anestezi yemiş gibi bu kadar tepkisiz kalınmış.
-
@politics06 Bu sınav için malesef fazlası çıkmadı dostum. Bu da @bonus dostumuzun dediği sebepten kaynaklanıyor. Sizler yapacağınızı yaptınız. Her gün twitter'dan yoklamaya hatta telefonla kurumları yoklamaya devam etmekte fayda var.
Benim kastım daha da geniş bir taban dostum. İİBF kitlesi bir araya gelmeyi becerebilse, ben duygusundan çıkıp biz olmaya adım atarak, ülkede talep edip de alamayacağı hak olmayacaktır. Ancak gelin görün ki şu başlıkta da gördük ki İrlandalı'lık yine revaçta. Bu kafa yapısından çıkmadığımız sürece de o bize dokunmayan yılan bir gün dokunacaktır her birimize.
Şunu söylerim özel hayatımda çevreme her zaman; Bugün susuyorsun. Görmezden geliyorsun bi şekilde olan bitenleri. Bir gün zulüm kapına dayandığında ses çıkaracaksın ancak artık senden bir çok şey alınmış, sesin kısılmış, yapacakların kifayetsiz kılınmış olacak. O gün konuşacağına, bugün başkalarına yapılan haksızlıklardan başla konuşmaya. Başla ki sıra sana gelip de zulüm senin kapına dayanmasın.
Sizlere de bırakmış olayım bu tiradı dostlar. Hayrolsun bakalım sonumuz.
-
ayrıca bu tartışmalara veya kuruma gösterilen tepkilere siyasi olaya girmeyelim filan diyenler var ya, o arkadaşlara da bir iki şey demek isterim: nasıl bir siyasi tepki veya tartışma ki bu, ösym ne zamandır siyasi bir kurum ki gösterilen tepki siyasi olsun, bırtakınız artık lütfen ösym vv tarafsız olması gereken kurumları siyasallaştırmayı.. siyaset ile veya siyasi tartışma vs ile hiçbir alakası yok, ne biz ne de ösym siyasi değil, ayrıca hak yedirmemeye çalışmak ne zamandır siyasi oldu.. bu tepki sınav başlamadan veya aksaklık olmadan veyahut fütursuzca yapılan açıklamalardan önce olsaydı tüm dediğinizde haklıydınız ve iş siyasi bir tepki olurdu.. ancak şuan durumun siyaset ile tartışma ile veya herhangi bir şeyle alakası yok.. şuan ki durum her şeyi olduğu gibi bunu da eline yüzüne bulaştıran bir kurumun kendini kurtarmak için sınavın 15. dakikasında veya 30. dakikasında haala bizim emeğimizi harcamaya çalışmasına
-
Halen çıkmış soruları çözerken sayıştay sorularına denk gelince bir duraksıyorum,benim psikolojimi bu denli etkilediyse ki ben yeni girdim bu sürece ve kpss ye ilk defa girecegim sınavı ciddi bir şekilde bekleyen ve çalışan varsa onun ruh hali nasıldır tahmin edemiyorum. Sosyal medya kullanmıyorum ama ben de buradaki metni gönderdim bimer e. İnşallah hayır vardır bütün bu olanlarda da.
-
@paretowilfredo Tepki devam etmeli hocam şuan üstü kapatılmaya çalışılıyor. ÖSYM nin haksız olduğu zaten tartışmaya kapalı ancak sorumluluğunu üstlenmemesi ve bi şey yapmaması mağdurları daha da öfkelendiriyor, süreç bi şekilde çözülmesi gerekirken daha da yıpratıcı olmaya başladı. Medyada gündeme aldırmaya çalışsak nasıl olur, daha büyük tv kanalları gibi ?
-
@can-mavi beni kastederek söylüyorsanız sayın hocam, oradaki iletimin sebebi engellenen arkadaşın ösym 'yi devlet gibi görüp böyle bi düşüncede olduğunu düşündüğüm içindi.
-
burada bu tepkilerimizi yazmamın nedeni sizlerle tartışmak değil, amacım durumun, haklarınızın ve mağduriyetinizin farkında olup, bimer'e cimer'e veya twitter a yazmaktan çekinmeyin diye, hakkımızı yedirmeyin diye, mağduriyetimize boyun eğmeyin diye.. gelen mağduriyet Allah'tan olmadıkça bu aklı kimse susturamaz..
-
@möözün senin için değildi dostum
-
@möözun senin için değil dostum
-
@victory-carleone bende aradım yukarda da yazdığım gibi durumu anlattım üstlerime ileteceğim dedi lütfen herkes sayıştayı arasın ÖSYM den bize fayda gelmez yine sorunu çozerse Sayıştay çözer ağırlığını koyarak
-
@ua1905 hangi numarayi aradiniz hocam?
-
Arkadaşlar, ÖSYM sınavın Esenboğa hariç sorunsuz geçtiğini duyurmuş ama inanın bu külliyen yalan. Ben İzmir'de girdim sınava. Benim kağıdımın karekodunu 5 dk uğraştıktan sonra şans eseri okudu kamera ve fotoğrafı da çektim sorunsuz. Gözetmen okutamayanlar için, sınav başlayacak siz sorularınızı çözün biz bu işi halledeceğiz aklınıza takmayın dedi. Asıl problem bu aşamadan sonra gerçekleşti. Sınıfta yaklaşık 60 kişiden 5-6 tanesi benim gibi okutmuş ve bizim yani 5 kişinin sınavı 14.45'de başladı. Okutamayanların ise sınavı başlamadı ve sınıfta inanılmaz bir gürültü uğultu patlaması oldu, gözetmen sürekli duyuru yaptı pcnizi baştan başlatın vs... bakın bunlar olurken ben dahil 5-6 kişi soruları çözüyoruz. Bu iş 15 16 dk böyle devam etti. Şimdi diyeceksiniz ki neden sessiz olun sınav oluyoruz demediniz. Bakın arkadaşlar tepemizde önümüzde kamera var herkes konuşursam sınavım iptal olur mu düşüncesiyle hareket ediyordu. Neyse, bizim sınav bitti sonradan başlayanların sınavının bitmesini bekledik ve onların sınavı da bitince çıktık sınıftan. Ama çoğu kişi erken bittiğini belirtti sınavlarının, ek sürede yanlışlıklar olmuş sanırsam. Sonuç olarak sıkıntı İzmir'de de vardı ve tüm sınavın tekrar yapılması gerekir diye düşünüyorum.
-
@replaa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@uruk-hai benim eksik konum yok. Sınavın bir an önce olması taraftarıyım. Kpss'ye gireli 1 yıl oldu hala ders çalışıyorum. 3 ay sonra olsun ne demek ya. Herkes arasın şu numarayı.
Bu ne biliyomusun arkadaşım bu millet eksiğini kapatmasın ben hazırım banane milletten süreç uzamasın ben çalıştım şimdi Bi daha mı çalışsam tekrar etcem ben hazırdım oldu bittiye denk getirip bir hafta içinde sınav yapsınlar baskısı bu. Elini vicdanına koy düşün güzel arkadaşım bir hafta içinde nasıl sınav hazırlanacak? Onu geçtim ben Kars'ta oturuyorsam bir daha mı gidip gelecem ya gene arıza çıkarsa çıkmayacağı ne malum? Onu da geçtim sence hemen hazırlanan sorular ve sınav ortamı bu rezaletin üstünü kapatmak için yalap şalap yapılmış olmaz mı?
2016 mezunuyum iki senedir evdeyim bu sene p48 im 81 bende ilan bekliyorum boş boş daha da bekleyemem diye insanların mağduriyeti giderilmeden bencilce yaklaşılmasın. Sınava ankaradan gittim kendi hususi aracımla elimle koymuş gibi buldum bende ilan bekliyorum bende bu sınav için hazırlandım.Birde vandan Erzurumdan artvinden urfadan geleni düşün napsın bu adam. Sınav iptal edilmeli, herkesin sınav giriş ücreti mağduriyeti giderme amaçlı hesaplarına yapılmalı, adam akıllı sistem kontrol edilip denendikten ve ölçücü bir sınav hazırlandıktan sonra da ücretsiz olarak sınav ileri bir tarihte yeniden yapılmalı en mantıklı olanı bu sürede hadiiii gelin oldu bitti denilecek bir süre 1 hafta 2 hafta olmamalı bencil davranmayalım.