2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@onuktekin Gobels'in kurduğu tankları imha etmeye yarayan bir birim var. Bu birimin bir işe yaramadığı ve çocukların boş yere öldüğü söyleniyor, Gobels kesinlikle kimseye acımıyor onlar her şeyi kendileri istediler tarzında cevap veriyor. Mobilden hatırladığım kadarını yazdım.
-
Devlet Denetleme Kurulunun yetkileri güçlendiriliyor ama Sayıştayın görev tanımı direkt anayasada yazıyor. Sayıştayın yetkilerinin ddk ya geçmesi için anayasa değişikliği gerekiyor ki bu da yeni kabul yeter sayılarıyla çok çok zor bir durum artık.
Eğer Sayıştay ile ilgili düzenleme yapılmadan direkt ddk nın yetkileri benzer duruma getirilirse bu sefer de denetimde bir ikilik oluşur ki bu daha da kötü şeylere yol açar. Bu yüzden Sayıştay aynen devam eder diye düşünüyorum ben.
-
@kilici bildiğim kadariyla Kamu harcamalarının idare dışı denetimini ozellikle yabancı yatırımcılar istiyor.ekonomi alarm veriyorken buna cesaret edemezler bence.
-
Sınavların Aynı gün olması hakkında Ösym den cevap alan var mıdır? Ne diyorlar cevap olarak
-
@eray123 bana daha cevap gelmedi hiç bir yerden.Bazı başvurularım aynı zamanda Maliye Bakanlığına,Varlık Fonu'na ve ÖSYM'ye iletilmiş.Hiç birinden cevap gelmedi.
-
Merhaba arkadaşlar ben esenboğa da girmiştim yine de şehir seçecekmiyim
-
@toranj Evet hocam seçmeniz gerekiyor.
-
@toranj bildigim kadarıyla herkes istediği şehirde girecek illa tekrar ankara gerekmiyor.
-
sınavdan geçtim paramızı kaptırdık resmen.
-
Arkadaslar maliye için soru bankası hangi yayını tavsiye edersiniz
-
@onuktekin hocam ptt'ye yazmıştım (ptt,gov,tr üzerinden), cevap geldi. sınav tarihini değişmiyoruz paranızı da iade etmiyoruz dediler yani bu kadar kaba demediler de bunu demek istediler.
-
sgk sayıştayın denetiminden çıkartılmış. Umarım böyle yapa yapa özlük haklarında da bir düşüşe gitmezler.
-
@sayıştay böyle bir durum yok hocam o nereden çıktı. anayasada ve sayıştay kanununda böyle bir değişiklik yok.
-
@kombassankoma hocam arkadaşın kendisi sayıştay zaten
-
@kombassankoma SGK kanunundan çıkartılmış Sayıştay denetimiyle ilgili kısım ama Sayıştay kanununda duruyor,belki onuda revize ederler.
-
@uruk-hai anayasada da duruyor hocam. sgk'dan çıkmasının önemi yok zaten çoğu kurumda böyle bir madde de yok ama sayıştay denetliyor anayasa ve kendi kanunu uyarınca. ilk anayasa sonra sayıştay kanununda düzenlenmesi gerek böyle bir durumun.
-
@sayıştay aynen öyle özlük hakları hakim savcı teminatı ama hakim ve savcılara bu teminat anayasa ile verilmiş. Kolay kolay da zaten değiştirilemez, ancak Sayıştay’a hakim savcı teminatı kanunla verildiği için yarın öbür gün elinden alınma ihtimali hiç de az değilmiş gibi geliyor.
-
@fc-real-gdp bana daha cevap gelmedi.Ptt beni spam olarak görüyor galiba denedik en azından
-
Özeldeki bağımsız denetim firmalarına her yeri denetleme gibi bir düşüncesi var bu yeni sistemde hükümetin. O yüzden çok güvenmeyin derim ben , yani yarın bir gün çıkıp da sayıştayın haklarının çoğunluğunun elinden alınması veyahut özlük haklarında bir değişikliğe gidilmesi hayal değil arkadaşlar.
-
26 Mayıs sınavının kitapçığını açamayan oldu mu benden başka? Hangi formatta acaba bu dosya?