2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@onuktekin Hocam bugün çıkan ikinci kararname Devlet Denetleme Kurulu ile ilgili çıktı. Kararnameyi eğer okuyanlar olursa Devlet Denetleme Kurulunun Sayıştayın yerini alacağını anlayacaktır. Sayıştayın yapısını bilen herkes bunu anlar. Denetleyeceği kurumlardan tutunda, Kurul başkanı ve kurul üye sayısı. Denetleyemeyeceği kurumlarda dahil hep Sayıştaya benzer. Sayıştay tamamen kaldırılmasa da önemi çok azalacaktır. 1868 yılında kurulmuş bir kurumdan bahsediyorum. Eğer böyle bir şey olursa çok yazık olacak. Neyse bizim yapabilecek bir şeyimiz yok.
-
@paca08 denetçiler süreli veya geçici olacakmış burdan anlaşılıyor ki sürekli bir denetim yapmayacak.
-
@görünmez-el hocam oha bir de aynı anda başlayan sınavlarda farklı soru sorulabilecekmiş.
-
@fc-real-gdp bu ÖSYM adam olmaz
-
@uruk-hai Hayır hocam bu kurumda görevli olanlar sürekli olacak. İstisna olarak denetçinin tanımı
Denetçi: Devlet Denetleme Kurulunda denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma yapmakla görevlendirme yapılan süreli ve geçici olanlar dahil denetim görevlilerini kapsar. Yani oradaki dahil geçici ve süreli görevli dahil denetçi sayılır demek istiyor. Böyle bir kuruma bu kadar yetki verdikten sonra bütün denetçiler süreli görev yapmaz. Kaldıki bu kuruma öyle yeni mezunlar giremez. 5 yıllık kamu tecrübesi olmak zorunda. Aynı kaymakamlıklara getirilen kural gibi düşünelim. Bakanlıkların merkez teşkilatında yer alan uzmanları, müfettişer, kaymakamlar, hakim ve savcılar, öğretmenler arasından 5 yıllık tecrübeye sahip olan kişileri denetçi yapacaklar. Bu adamları alıpta süreli denetçi yapmazlar. Yoksa hiçbir kaymakam veya hakim, savcı bu mesleğe gelmek istemez.
-
@paca08 hocam sayıştayı kaldıracakları konuşuluyordu bir yıldır.raporlarını da umursamıyorlar.adım attılar işte.bakalım devamında neler olacak.vatandaş olarak oy veriyor,devletin bütün imkanlarını önlerine sunuyoruz...neyse hayırlısı olsun hocam.elimizden bir şey gelmiyor dediğiniz gibi.
-
@fc-real-gdp toefl da öyle hocam.Ales,yds gibi sınavlarda kullanacakları kesin de inşallah kpss gibi sınavlarda kullanmazlar.ösym bunu da yapacak gibi geliyor.
-
@paca08 yetkilerini okudumda Sayıştaya pek benzemiyor daha çok disiplin soruşturması şeklinde gecici olarak görevden uzaklaştırma,meslekten ihracını isteme falan filan.bu kurum önceden de aşağı yukarı aynı işi yapmıyor muydu.
-
@uruk-hai Önceden soruşturma yetkisi yoktu. Yani çokta önemli bir kurum değildi. Başkanlık sistemi ile öneminin artacağı belliydi. Yakında neyin ne olduğu belli olur hocam ama denetlediği kurumlar ve denetleyemeyeceği kurumlar bile Sayıştayla birebir aynı. Belki bir kaç istisnası vardır. Ancak maddeleri tam okursanız kurumları bir çok yönden denetlediğini görürsünüz. Buda Sayıştayın önemimin azalacağını Devlet Denetleme Kurulunun ise en önemli kurumlardan biri olacağını gösteriyor. Şu anda en prestijli meslek Sayıştay Denetçisi iken bu düzenlemeyle birlikte sanki Devlet Denetleme Kurulu denetçisi olacak gibi görünüyor. Tabi daha birçok düzenleme olacak. Neler olacağını bekleyelim ve görelim.
-
@görünmez-el, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Son çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer alan hüküm: "Buna göre, ÖSYM, aynı veya farklı zamanlarda farklı sorularla yapılan ancak adaylara sağladığı haklar bakımından eşit sonuçlar veren eşdeğer sınav yapabilecek."
Bunu Maliyede çalışan bir büyüğüme anlattım. Kpss sınavı daha olmadan önce kurumlar kendi sınavlarını kendileri yaparmış. Bir kişi sınava gelenlerin içinde isimleri okurmuş, ismini okuduklarım bu sınıfta okumadıklarımsa diğer sınıfta sınava girecek dermiş. Adamın ismini okuduklarının sınava girdiği sınıftakilerin hepsi girermiş. Diğerleri giremezmiş. Kendi bu olaylar olmadan çok önce kuruma girmiş birisidir. Zaten kpss de bu yüzden getirilmişti dedi. Yaşı ve tecrübelerine dayanarak bunu söyledi ve inşaAllah yine bu şekilde olmaz dedi.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@görünmez-el, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Son çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer alan hüküm: "Buna göre, ÖSYM, aynı veya farklı zamanlarda farklı sorularla yapılan ancak adaylara sağladığı haklar bakımından eşit sonuçlar veren eşdeğer sınav yapabilecek."
Bunu Maliyede çalışan bir büyüğüme anlattım. Kpss sınavı daha olmadan önce kurumlar kendi sınavlarını kendileri yaparmış. Bir kişi sınava gelenlerin içinde isimleri okurmuş, ismini okuduklarım bu sınıfta okumadıklarımsa diğer sınıfta sınava girecek dermiş. Adamın ismini okuduklarının sınava girdiği sınıftakilerin hepsi girermiş. Diğerleri giremezmiş. Kendi bu olaylar olmadan çok önce kuruma girmiş birisidir. Zaten kpss de bu yüzden getirilmişti dedi. Yaşı ve tecrübelerine dayanarak bunu söyledi ve inşaAllah yine bu şekilde olmaz dedi.
Adamın ismini okuduklarının sınava girdiği sınıftakilerin hepsi KURUMA girermiş
-
Onu bunu bilmem de ne demiş führer: Bana oy veren halk her yaptigima katlanacak. Führer'e katılmak tabiki mümkün değil.
-
@görünmez-el Dr. Gobels daha güzelini demiş bence
-
@görünmez-el oralara hiç gitmene gerek yok, ne güzel hadisi şerifimiz var nasılsanız öyle idare olunursunuz diye kısa ve öz. Bizlere müstehak bunların hepsi, çekiyoruz bakalım
-
@aliveli Hangi sözü hocam?Malum adam propaganda bakanıydı her lafı bir yere oturuyor :)) Gobels'in bizdeki yansıması kim sizce? Yiğit Bulut diyecekken bir gülme geliyor
-
@onuktekin o değilde dolar 1 buçuk lira olacak 300 yıllık bürokrasi bitti be hocam ne diyon bu duruma
-
@casanova Temennim iyi olmasından yana ama görünen o ki bindik bir alamete gideyoz gıyamete amanin :))
-
@onuktekin doların ateşi söndü dediler 4,90 ı gördü. Sorun yok, biz hep 50 lik alıyoz benzini zaten
-
@casanova Yiğit Bulut üstadımız anlatıyor: https://youtu.be/duC2OtsiQK8?t=10s
-
@onuktekin vay anasını bee dün gibi insanoğlu sonunu hiç düşünmez. Geçende tv deydi üstadımız bir kaç gün önce 300 yıllık bürokrasiyi bitirdik diyordu hayranlıkla izledim açıklamalarını sorun yok dediğim gibi biz hep 50 lik 100 lük alıyoruz benzini zaten dolar kaç olursa olsun.
https://youtu.be/xzMF1AIrZrQ izlemeni tavsiye ederim