2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
sorular açıklanır mı ?
-
@kilici
son sınav? mayıs mı? bi de sıralama mı yapılmış? -
@kilici hocam önceki sınava göre değerlendirmek çok doğru olmaz. gkgk ve alanın ağırlığı değişti ve son sınavda yaptığınız 1 türkçe veya matematik doğrusu 1 alan doğrusundan daha değerliydi.
-
@kilici
27 yanlışla girildiyse süpermiş valla -
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@kilici
27 yanlışla girildiyse süpermiş valla2016için yazdım bunu
-
@edi Yok son sınav dediğim 2016
-
@fc-real-gdp Evet hocam muhasebe de eklendi. Sürpriz olacak bu sene biraz sonuçlar.
-
@vural soruda bir firma tarafından üretilen malı devlet üretmek istiyordu diye hatırlıyorum.
-
@edi ben de doğru seçeneğim piyasa fiyatı olduğunu düşünüyorum
-
@jasisss Olabilir kardeşim. Ben soruyu tam olarak anımsayamıyorum malesef. Piyasa fiyatı kesin olarak yanlıştır diyemem.
-
@jasisss piyasa fiyatı yaptım ben de ama soru garip geldi. devlet piyasada üretilen malı üretmek için fiyat belirlemeyip piyasadaki fiyattan yararlanacak, bu fiyat ne fiyatıdır, soru bu. ee zaten soru içinde söylüyor o garip geldi ama yine de piyasa fiyatı yaptım. çok merak ediyorum cevabını.
-
tecrübeli arkadaşlar tahmini 22-45 klasiğe yetebilir mi?
-
@sofuoglu hocam aynen bende öyle hatırlıyorum 63-64 bandında kapattı alan gkgy netine göre ufak farklar vardı. Hocam zorluk derecesi olarak bu sınav bi tık daha zor gibi geldi bana kıyaslarsak sizin yorumunuz ne olur
-
@kombassankoma hocam bana da tuhaf geldi son anda gölge fiyat yaptım devlet kendisi fiyat oluşturmadığı için gölge olabilir piyasa fiyatını devlet kullanınca devlet için gölge olabilir hissi geldi bi anda
-
@kombassankoma themis maliye kitabında kamu mallarının fiyatlandırması başlığında piyasa fiyatını: devletin üretmiş olduğu ve piyasa konusu olan mal ve hizmetlerin fiyatlandırılmasında kullanılır olarak tanımlamış.
aynı başlıkta gölge fiyatı ise: piyasa fiyatlarının gerçekçi olmayan fiyatlar olması halinde planlama teşkilatı, mevcut kamu kaynaklarını özel sektçrde kullanma fırsat maliyetini gösteren bir fiyat olarak tanımlamış, örnek olarak bildiğimiz gibi üst geçidin trafik kazalarını azaltması gibi örnekler vermiş, fiyatı buna göre belirlemiş.
bizim sorumuzda direk piyasa fiyatını kullanmış, gölge fiyat uygulamasına gitmemiş gibi geldi bana bu kitabı okuyunca. 7 maliye doğrusu yapmış bir insan olarak pek itimat edilecek biri değilim tabii:)
-
Arkadaşlar maliye kısmında yer alan bütçe ilkesine aykırılık ile alakalı soruda doğru cevabın forumda şu ana kadar paylaşılanlardan gördüğüm Ön izin ilkesi ile Doğruluk ilkesinden biri olacağı ancak; Ademi Tahsis ilkesine aykırı davranıldığını düşünüyorum kendi adıma çünkü kurum kendisine tahsis edilen bütçenin dışında daha yüksek harcamalarının finansmanı için ödenek talep ediyor ki buda başka bir gelirin özel bir gidere tahsis edilmesi sonucunu doğurur.
-
@ofa bi anda o his geldiyse olabilir hocam bilemedim şimdi, bi anda olması önemli
-
Arkadaşlar atladığınız noktalar var. 2016'da sınava 9700 kişi girdi bunda maksimum 6500 kişi girdi. 2016'da muhasebe yoktu, muhasebe geldi. Her şeyi geçtim bu sınavda iki ayrı değerlendirme gibi bir olay var. Yani demem o ki önceki yıllara göre kestiremezsiniz.
-
Genel olarak, şahsi fikrim olarak 67 üstü olumlu bakabilir diye düşünüyorum. hepimizin hakkında hayırlısı.
-
89 doğum var 10 tane şüpheli kazanabilir miyim?