2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@kussesi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@avexer kent nüfusunun kır nüfusunu geçmesi nin nedenleri gibiydi
Evet siklarda da yeni idari birimler/ortanca yaşın yükselmesi/ nüfus artış hızının yükselmesi vardı herhalde
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
arkadaşlar kambiyo sorusunun cevaplarını tam hatırlayan var mı?
Yalnızca bir miktar para ödemesini içerir.
İlişkili olduğu borç geçersiz olsa bile senet geçerlidir.
Kanunda sayılı sayıdadır, yenisi oluşturulamaz.
Müteselsil borçluluğun aksi kararlaştırılamaz.Cevap müteselsil borçluluk.
Bp eğrisinde döviz kuru eğimi etkilemez, döviz kuru diyenler maalesef yanlış. Is-lm-bp esnek döviz kuru para politikası diyorum ve çekiliyorum. (döviz kuru bp i eğrisini tamamen kaydırır, eğimini değiştirmez.)
-
Cevabı ödemeler dengesi olan soruya gelince; cevap uluslararası yatırım pozisyonu olsaydı o tablonun aylık düzenlendiğini belirtmesi gerekiyordu.
-
Çok detay düşünmek her zaman kaybettirir. Mesela gölge fiyat sorusunu da tartışıyorsunuz, çok detayına inmeyip direkt gölge fiyatı işaretlemeniz gerekiyordu. Keza direkt gölge fiyat tanımını soruyordu.
-
Arkadaşlar şu geleneksel olmayan Para politikası araçlarından değildir sorusundaki sıkların tamamını hatırlayan varmı acaba?
-
@murky gölge fiyat sormuyordu. doğrudan piyasada üretimi gerçekleştirilen bir hizmeti devlet de üretmek istiyordu. yani ortada bir piyasa fiyatı vardı. gölge fiyat ise o mal/hizmeti üreten bir firma olmadığından benzer mal/hizmetlerin fiyatlarından yola çıkar. soruda net olarak piyasada üretimi yapılan bir hizmet diyordu...
-
@jasisss tartışmayacağım. keşke yanıtlar açıklansaydı ve görseydiniz.
-
@g-uzmanı var.
mallığıma denk geldiği için aklımda. bile bile yanlış işaretlediklerimden.
rezerv opsiyon oranı
DİBS
karşılık oranı
reeskont oranı
açık piyasa işlemleri -
@jasisss Teşekkürler.
-
@g-uzmanı cevap DİBS olacaktı değil mi? rezerv opsiyon yaptım...
-
@jasisss bunun cevabının dibs olması gerekmiyor mu?
-
@toranj aynen öyle. borçlanma yetkisi hazine'de.
-
@jasisss Nasıl cevap verdiğimi hatırlamak için istedim ama ben rezerv yaptım büyük ihtimal doğru cevabın ne olduğu hakkında bilgim yok.
-
@jasisss 5018 sayılı kanunlu soruyu hatırlıyomusunuz hocam
-
Arkadaşlar size bir şey soracağım. Açık piyasa işlemlerinde merkez bankası ne yapar? Piyasaya doğrudan girerek dibs alıp satıyor olabilir mi? abi soru tartışmak ne sinir bozucu ya
-
@jasisss, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@g-uzmanı cevap DİBS olacaktı değil mi? rezerv opsiyon yaptım...
Bende dibs yaptim
-
@g-uzmanı ben de rezerv yaptım ama merkez bankası daha bu sabah rezerv opsiyon oranıyla piyasaya müdahale etmiş. tesadüf işte. cuma etmiş olsaydı doğru işaretleyecektik :)))
-
Dibs kesin alımı zaten açık piyasa işlemi
-
@toranj o soruyu ben de merak ediyorum keşke birkaç kelime daha hatırlıyor olsaydınız belki o zaman aklıma gelebilirdi. en azından şıklardan bir tanesini hatırlayan varsa filan...
-
yapılan son sınavların soruları 2 gün sonrasında erişime açıldı. Sabreyleyelim, yarın açıklanır inşaAllah.