2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@minsipo, inşaAllah Hocam.
-
@huseyinnkeskin 2016'da bir genel yetenek sorusu 1 iktisat sorusundan değerliydi. ikisi de % 20 etkiliyordu genel yetenek 15 soru iktisat 20 soruydu. Çok ilginçti
-
Bu sınav yüksek kapatacak çünkü ilan ile sınav arasında baya zaman girdi ve bu sınavla kpss arasında zaman olarak sadece 2 hafta var.Yani demem o ki millet sınava hazır bir şekilde girdi
-
@sofuoglu hocam artık bi babayiğitin dava açmasını bekleyeceğiz ki açan olmuştur zaten. sen niye açmıyorsun diyebilirsin tabi ama iş yok güç yok. dava açsam o da bi masraf. en azından bu sınava giren kamuda çalışanlardan birisi dava açmıştır/açar diye düşünüyorum.
-
forumda konustuğumuzdan farklı cevaplar var gkgy 16 hesaplamıstım acıklanmadan once 17 belki de 18 gelebilir ama alandan ne yaptgımı net hatırlıyorum ve forumdakı cevaplara göre 47 diyodum şuan 41 en fazla da 42 gelir. 65 üstüne çıkan bence gayet iyi yapmıştır çok fazla muğlak soru vardı. uluslarası yatırım pozisyonu gölge fiyat arrovda pareto ilkesini şıklara koyması hatta dönemsellik sorusu bile bence sorunlu çunkü bu yıl amortisman ayırmıyor demiş demek öncesınde ayırmıs cevap tutarlılık ama şıklarda yok. hiç bi kurum sınavında alandan bu oranda yanlışım çıkmamıştı. yazılıya kalacak arkadaşlara başarılar diğer başlıklarda görüşmek üzere
-
@sacred123 dostum idari yargı hakimliği sınavında ilk 50 ye giricem diyen arkadaş sınavı 800 küsürüncü olarak tamamlamıştı.Ben alışığım böyle şeylere.Öyle troller çok .)
-
Hojalarım yine de 70 doğru çok yüksek olmaz mı? Bakalım iki haftaya açıklanır herhalde,hayırlısı olsun.
-
Yani arkadaşlar şimdi öz olarak 17 genel kültür genel yetenek ve 49 alan bilgisi neti ile yazılı sınava kalınabilir mi acaba biz de çalışmalarımızı ona göre şekillendirsek
-
@kussesi ösym 28 ağustos diyor açıklanma tarihi için ama tabi ne kadar tutar bilemiyorum.
-
@giordanobruno bana da oyle geliyor kucuk bir matematikle 3/4 basari orani 67 net bu sinavda ve oyle goruyorum ki cogu kisi 70 i gecmis bu pek ihtimal dahilinde degil
-
@akorkmaz1910 aynen hocam 28 yazıyor inşallah o vakitte açıklanır da biz de ona göre yolumuza bakarız.
-
@kussesi aynen yazılı sınavın ikinci günü e-yds de var çakışıyorlar ne yazıkki. Gerçi yazılıya kalmak biraz zor gibi bu durumda ama hayırlısı artık
-
22 Gk-Gy
46 AlanHayırlısı. Çıkmadık candan umut kesilmez. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama bildiğim tek şey parmaklarımın ucuna kadar yorulduğum. Dguy, sayıştay, guy derken hepinizin Allah gönlüne göre versin inşallah..
-
Gky 23 alan 42
Maliye üzdü 8d -
62 doğru kesin.
4 tane hatırlamadığım şüpheli soruyu da yanlış saydım. 62 doğruyla kalınmaz yazılıya.
-
Alan 47
Gy gk 14Sınavda genel yeteneği yetiştiremedim bir çoğunu salladım ne yazıkki. Keşke sınav 100 dk olsaydı. Nasip bakalım.
-
@maliyeciuzman hocam sizin 61 d benim 23gky 42alan 65 d var ama arkadaşın dediği gibi gky 0.66 alanı da 1.33 ile çarptığımızda her ikimizin de puanı hemen hemen aynı gibi. Alan ağırlıklı olması gerçekten çok önemliymiş
-
@i̇ibfkpss birde sapmalar önemli. Her alanın sapması da aynı olmayacak. Örneğin gördüğüm üzere maliyeden yüksek net yapan alancının puanı daha da yüksek gelecek gibi. Forumdan gördüğüm en düşük net maliye alanı.
-
@i̇ibfkpss 1.33 ve 0.66 standart sapma ve ortalamanın altında ve üstünde 1.40 da olabilir 1.20 de. Alan bazında ortalamalara bakmak lazım. 2016 yılı ortalamaları
Gy 9 st: 2.28
Gk 7.5 st: 2.18
İkt 8.5 st: 3.93
Mal 9 st: 3.65
Huk 9 st: 3.68Ortalamanın değişeceğini sanmıyorum. Bu ortalamalar alan sorusu 20 adetken. Daha da düşecektir. Kaç doğru yapmaktan ziyade bu doğruların ortalamanın üzerinde olması önemli.
Atıyorum sıfır muhasebe ile 40 alan 25 gkgy ile toplamda 65 doğru olsa da sıralamaya girememe ihtimali çok fazla.
-
Sınavlarda soru bazlı sapma yok arkadaşlar. ÖSYM sınavlarında olsun öbür sınavlarda öyle bi sistem yok. Alan bazlı sapma olur mesela iktisatın sapması olur. Ziraat için alan bilgisi demiş adam maliye dememiş maliye sapmaz alan testinde sapma olur. Sizin dediğiniz gibi olsa ÖSYM iktisat Türkiye ortalaması açıklamazdı hangi soruyu kaç kişi doğru yapmış onu açıklardı.