2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@jasisss Hatta dibs terimi yaninda parantez içi ifade vardı galiba alım gibi
-
@murky dibs değil repo, ters repo, depo ihalesi vs...
-
@nizâmülmülk e diğerleri politika aracı o zaman cevap hepsi olmuyor mu
-
@jasisss, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@murky dibs değil repo, ters repo, depo ihalesi vs...
-
@jasisss eksikleriniz var hocam çalışın.
-
@jasisss Çok yıllı butcelemenin faydalarindan değildir diyordu soru
-
@murky para banka da zaten iddialı değilim de TCMB de şöyle bir bilgi var: http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Menu/Temel+Faaliyetler/Piyasalar/Acik+Piyasa+Islemleri/
varsa içinde DİBS eyvallah.
-
dibs hazine nin redşm yükleme olaylarını bilmiyorum bilsem yüklerim. bu arada soruda ısrarcı değilim her ihtimale karşı yanlış kabul ettim
-
arkadaşlar ne oluyor yav bu da mı yanlış yok artık, soruda geleneksel olmayan müdahale aracı soruyordu, dibs zaten api, reeskont, zorunlu karşılık geleneksel müdahale araçları.
-
@jasisss hocam iddialı değilsen tartışma. git herhangi bir para banka kitabı aç. hatta daha en basitinden tufan samet makro kitabı aç ve oku.
-
@toranj yanlış zaten.
-
@g-uzmanı şıkkarı beni şüpheye düşürmüştü. sorunun cevabını bilerek değil türkçe deki okuduğunu anlama sorusu gibi çözdüm. cevabını biliyomusunuz net olarak
-
@murky Hocam dibs şıkkının yanında ayrıca parantez içi bir tanım varmıydı
-
Surda Mahfi hocanın yazısı var http://www.mahfiegilmez.com/2012/09/guncel-para-politikas.html?m=1
-
ya hey allah'ım en basit makro para-banka kurallarını es geçip detaylara girmeye çalışıyorsunuz siz. ben daha soru falan tartışıyorum
-
soru yeni para politikası araçlarını sormuyor muydu acep ?
-
ben zaten DİBS yapmadım. rezerv opsiyon oranı yaptım ancak yanlış kabul ediyorum. siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz anlamadım? iyi tamam benim cevabım doğru o zaman
-
kaçırılan şey şu hangisi para politikası aracı değildir demiyor; GELENEKSEL PARA POLİTİKASI ARACI DEĞİLDİR diyor. vallaha ben pes ediyorum yoksa 40'lı doğrulara doğru gidecem, 28'inde geleyim
-
@jasisss doğru yanıtın hocam.
-
@murky o zaman oradan bana bir +1 yazmanızı rica edeceğim :pp