2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@toranj
öyle yazıyordu diye hatırlıyorum hocam. çünkü başka şık işaretleyip onu görünce değiştirmiştim ben de -
@toranj yahu hocam ek kaynak yürütme organıyla verilmiyor mu? Bkz: ek bütçe. Açıklamanız dahi direkt önceden izin ilkesiyle alakalı. Her neyse hayırlısı olsun, tartışmak yersiz olur. Fikrinize saygı duyuyorum, benim fikrim önceden izindir.
-
@texas hocam kaynaklar da oda ters orantı diye geçiyor
-
@guymağduru sınava girmedim ama soruya göre şöyle beklenen enflasyon artarsa reel faiz düşer ve kişiler para talep ederler.
-
@minsipo freadman a göre oda ters orantı
-
Hocam adem-i tahsis ilkesi malumunuz üzere belirli gelirlerin belirli giderlere karşılık sayılmaması gerektiği, bütün gelirlerin bütün giderleri karşılayacağı mantığıdır.
Subjektif doğruluk olduğunu düşünüyorum keza yalnız gelirler için değil giderler için de gerçekçi tahminde bulunulmasını gerektirir. Bütçe aktarmaları, ödenek üstü harcamalar, ek bütçeler(ek ödenek) bütçe sapmalarıdır. Bu da bütçenin gerçekçi hazırlanmadığının kanıtıdır.(beklenilmeyen, öngürülmeyen giderler sebebiyle yapılanlar hariç. ) Tam hatırlayamıyorum soruyu ama, eğer soruda anlatılan ödenek aktarması yapılmak suretiyle bütçesini aşması durumuysa bu da önceden izin alma ilkesine ters değil. Zira bunlar da kanunla yapılan işler. Gerek ödenek aktarma gerek ek ödenek..Ama burada kritik nokta ödenek aktarması gibi bir durum söz konusu mu? Yani bütçesini aşarken, bütçesini hazırladığı esnada muvafakatine başvurulan mercilerin yine onayını alıyor mu? -
Ödemeler bilançosu olan soru tam olarak ne diyodu arkadaşlar ?
-
@minsipo hocam yanlış anlamayın muhalefet etmek için söylemiyorum da milton’a göre para talebinin faize duyarlılığı “0”idi. Bence şüphesiz a idi. Friedman’a göre para talebini para tutmanın faydası belirliyor. Haliyle artarsa da para talebi artar.
-
@rorschach159 eşdeğer sorular yazdıysanız şimdiden klasik sınava hazırlanmaya başlayabilirsiniz.
-
@osman-paşa doğru ya
-
@onuktekin optik forma beni bu sorularla ölçemezsiniz haftaya gelin ben size sınav yapayım 50den yüksek alırsanız helal olsun diyeceğim yazdım hodri meydan komisyona korkmayan gelir
-
@guymağduru
hocam beklenen enflasyon FGDnin yükselmesi-> yani nakit birikimlerin reel değerinin düşmesi -> para talebinin düşmesi. çünkü friedmanda tutulmak istenen para miktarı (diğerlerinde tutulması gerekendir ki bu açıdan farklı yaklaşmıştır) gelirle ilişkili ve bu miktarın üst sınırını belirleyen servettir. FGD artış beklentisi varsa servetin reel değeri de düşecektir dolayısıyla ajanlar para talebini düşürecektir diye yorumladım -
Arkadaşlar Genel kültürde 1. dünya savaşı ile 2. dünya savaşı arasında gerçekleşen olayı mı soruyordu yoksa gerçekleşmeyen olayı mı soruyordu? Ben gerçekleşmeyen olayı sordular diye hatırlıyorumda
-
@geçuyandım gerçekleşmeyeni soruyordu
-
@cesss ödemeler bilançosunun tanimini vermişti soruda nedir diyordu.
-
@kombassankoma hocam doğrudan gölge fiyatın tanımı vardı soruda
-
ösym doğru cevapları paylaşıyor mu arkadaşlar?
-
@kussesi dostum kesinmi onun cevabı peki uluslar arası yatırım pozisyonu olabilir mi
-
Sorular yayınlanmıyor. Tartışmalı olarak kalacak bazı sorular.
-
paretowilfredo hocam yazılı sınav tarihine ilişkin bir öngörünüz var mıdır?