2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@antireferans sıralamanız kaçtı?
-
Dünya savaşları arasında olmayan tv yaygınlaşması cevap hatta amerikada 1947 yılında başlamış yayginlasmaya
-
@sofuoglu Herkes konuşuyor konuşuyor maşallah sonra bi bakıyorum kpss iktisat ortalaması 3-5
-
@g-uzmanı evet bunu doğru kabul edeceğim.
-
@fc-real-gdp
açık ekonomide harcama kalemleriydi. Y=C+I+G+Xn
(Xn;net ihracat; X-M)
ihracat bir kalem sayılmaz mı hocam? -
@fc-real-gdp
yine saçma sapan yazmışım. harcama kalemi değildir diyordu, ihracat harcama kalemidir bu yüzden cevap tasarruf olmalıydı yazmaya çalışmıştım -
@g-uzmanı bende tv yaptım ama şöyle bilgi var;
''1930'ların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitap etmeye başladı. Alman vatandaşlarda 1936 Berlin Yaz Olimpiyatları Almanya'da evlerdeki televizyonlardan izlendi.''
-
-
@johnnash verdiğin linkte şu yazıyor: Dünyanın ilk televizyonu diye kesin olarak belirtebileceğimiz bir cihaz yok. Ancak dünyanın ilk seri üretim televizyonu hangisi diye sorduğumuzda karşımıza RCA 630-TS adlı bu ürün çıkıyor. 1946 ile 1947 yılları arasında satışa çıkan RCA 630-TS'den sonra TV'ler tüm dünyada hızla yaygınlaşmaya başladı.
-
@kombassankoma bir de şu var tabi; ''Berlin’de olimpiyatlar televizyon ile tanıştı. Müsabakalarla ilgili 138 saatlik görüntü kaydedildi. Berlin ve 15 km çevresindeki kayıtlı kapalı devre televizyonlardan 162.228 kişiye ulaşıldı. Bu dünyada televizyon reytinginin kesin olarak sayılabildiği ilk ve tek yayın oldu. Kayıtlar üç kamerayla yapılmıştı, kameraların tanesi 200 kg ağırlığındaydı ve lensleri değiştirmek için dört kişi çalışıyordu. Sadece güneş ışığı olduğu zamanlarda kayıt yapılabilmişti.''
-
@antireferans
sıralama neydi hocam? -
Kıtalararası uçuş yanlış gibi duruyor ben de yanlış bakmisim
-
Ortanca yaş , yeni idari birimler şiklari olan bir coğrafya sorusu vardı onu hatirlayabilen var mı
-
@marjinalist
hocam valla çok iyiydi dediyseniz helal olsun. ben ilk kez bir sınavdan sonra hıçkıra hıçkıra ağladım hem de sınıftan çıkar çıkmaz merdivenin başında, sinirlerim boşaldı resmen -
Bu Samsun'a çıkışta hangisi dusunulmemistir sorusu şiklari neydi
-
@edi Dostum, yanilmiyorsam soruda ''belli bir tarihteki stok değerini gösteren'' diye bir ibare vardı
-
@avexer kent nüfusunun kır nüfusunu geçmesi nin nedenleri gibiydi
-
@leightbau
hocam ödemeler sorusundan bahsediyorsanız dediğim gibi ben sadece ekonomik işlemi hatırlıyorum ve doğru hatırladığım iddiasında değilim. -
@vmyvmyvmy
cemiyet birleştirme -
@vmyvmyvmy cemiyetleri tek çatı altında toplamak, istanbul hükümetine uyarı vermek, protesto mitingleri düzenlemek, itilaf devletlerine telgraf çekmek ve milli bilinç oluşturmak. havzada cemiyetleri tek başına toplamak yoktu zaten ilk aşamada saydığım diğer şıklar vardı hocam.