Nacizane tavsiyemdir(!)
Arkadaslar merhaba,oncelikle sunu belirteyim bende sizler gibi bu mulakat sonucunu dort gozle bekliyorum,en cok istedigim kurumlardan birisi sgk. Ancak 3 aylik surecte sunu gördüm ki kesinlikle yapilan hicbir etkinligin faydasi olmuyor olmayacakta.Burokratik surec bizlerden bagimsiz isliyor. Hele ki son duyumlara gore dosyanin hala bakanda oldugunu ogrenimce takip etmeyi biraktim 2gundur rahatim nerdeyse kafayi yemek uzereydim. Diyecegim odur ki sizde kendinizi rahat birakin. Etkinlik vs seylerden surekli sayfaya girip aciklandi mi diye bakmaktan vazgecip hayata dönün. Nasilsa aciklaninca haberiniz olacak. Bu dedigimi yaparsaniz suan ki durumunuza gore daha iyi hissettiginizi gore eksiniz.
Saygilarimla...
antireferans tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@çöl-aslani güzel cevaptı tebrik ederim
Neyin kafasini yasiyorsun anlamiyorum, surec belli, insanlar her kazandiklari sinavla istedikleri kurumlara yerlesebiliyorlar mi? Mulakat diye bir gercek var. Kaldiki guy ve sgk mulakatlari ayni anda yapildi once guy aciklandi ve benimki olumlu oldu napayim peki 90 puanla baska hicbir kurumun sinavina girmeyeyim mi daha iyisini istemek hakkim degil mi issiz olanlarin sorumlusu ben miyim? Biraz empati biraz. Evet kimse issiz kalmasin ama bunun bedelini de hirsimida bizden cikartmaya kalmayin eger tek derdiniz is ise siz neden memur olmak icin (piyasa sartlarina gore daha iyi sartlarda calismak icin) neden ugrasiyorsunuz?
-
@kaldoraç, içinde söyledi: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@paretowilfredo Üstad hayırlı haberini bekliyoruz
Adam aylardir bilemedi son gun hala medet umuyosunuz helal olsun valla:)
-
RE: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
benim kpss puanim 90 kurum sinavi 85 hic referans bulmadim zaten istemiyordum da baska kurumlsrdan mulakat sonucu bekliyorum onlar da olur Insaallah frragst veririm.yani diyecegim su ; illa da referans degil mesele, ben bu surecte kimleri bizzat tanidigi halde guydan defalarca elenen biliyorum. .ve ila rabbike ferğab
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@antireferans burda daha iyi yer isteyenlere kimse bi şey demiyor, hatta ben özelden konuştuğum arkadaşlara da diyorum merkez uzmanlık her zaman daha iyidir, sgk olsa yine merkeze kasarım vs. fakat guy ve sgk karşılaştırmasında maaş ve özlük hakları aynı, guy olup sgk istemek manasız ve doymazlık. guy olan adam puanı varsa girsin merkeze hem maaşı hem göstergesi yükselir, taşra kadroya da ihtiyacı olan girer.
Karde ben yeni guy oldum insallah herkes istedigi ise kavusur ama düşündüğünüz gibi degil gercekten guy ile sgk arasinda en az 2 gomlek fark var. Guy da seni alio vezneye bile koyabilirler ama sgk da denetim desin ozluk haklari denincede tek kriter maas degil diger haklarda sgk denetmenligi daha iyi ustelik sgk denetmenliginin yakin gelecekte sgk mufettisligi catisi altinda birlesmesi var yani gercekten guy ile kıyaslanamaz.
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@fiscaldrag, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
En başından beri hep bir ağızdan sınavın 'adaletsiz' olduğunu dile getiriyoruz. Bu şekilde gerçekleştirilen bir sınavın da adil olarak değerlendirilmesini beklemek pek mümkün değil açıkçası. Bencilliği bir yana bırakıp 'hak' kavramının anlamını içselleştirmeliyiz öncellikle. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi zikrediliyor sürekli ama orada 'ÖSYM, farklı tarihlerde 'eşdeğer' sorularla sınav yapabilir.' yazıyor. Bu tezi kabul ettiğimizde ise karşımıza şu soru çıkıyor: 'Sorular eş nitelikte ise değerlendirme neden eşit değil?'. Sonuçlara baktığımızda her iki sınavın da ayrı ayrı değerlendirmeye tâbi tutulduğu görülebiliyor. Demek ki sorular aynı düzeyde değilmiş. Ben de yazılı sınava kaldım ama bu saçmalığı savunamayacağım. Mağdur olan bu kadar insan varken çıkarımı düşünemeyeceğim.
Peki sinav iptal oldu diyelim yeni yapilacak sinav tarihinde düğünüm var siye sinava giremezsem,cenazem olsa sinava giremesem vs o zaman benim hakkim ne olacak.Osym nin ankara daki merkezinde bilgisayarlarin cokmesinin kabahatlisi biz miyiz? Ayrica 225 kisinin icine Agustos Sinaviyla girenler de var.Magduriyet yasanan bir surec evet ama benim.gunahim ne onu soyleyin?
-
RE: 2018 ekonomik krizi
@paretowilfredo bence bunu bi sonraki asamada yap cunku bu Abd ye karsi cok agir olur:):)
-
@meçhulasker, içinde söyledi: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
SİZE 9. PROMOSYON YASALARINI BİLDİRİYORUM:
1- Sizin KPSS A dediğiniz bu bitirim dünyasının bütün duyumlarını tedavülden kaldırıyorum. Ayrıca GVS kelimesinin telaffuz edilmesini dahi yasaklıyorum. Dalga geçmek için bile olsa bu kelimeyi ağzınıza almayacaksınız.
2- Duyumsuzluktan kıvransanız dahi hiç kimseden hiçbir şekilde ve ad altında duyum istemeyeceksiniz.
3- Çikolatasına dahi hiçbir zaman açıklanacağı gün hakkında iddiaya girmeyeceksiniz.
4- Troller hariç kimseyi linç etmeyeceksiniz.
5- "Boşuna mı okudun?, Kaç yaşına geldin hala boştasın, Ne oldu senin şu sınav bizi mi kekliyon yoksa?, Bu yaşta baba parası yenir mi?" gibi laflar söyleyen bütün tanıdıklarınzla şuandan itibaren selamı sabahı keseceksiniz.
6- Bu alemde admin,duyumcu,velveleci dostunuz da olmayacak düşmanınız da.
7- Hiç kimseye hiçbir durumda trollük yapmayacaksınız.
8- Forumda ya da forum dışında açığa vurduğunuz karamsar düşünceyi unutacak, bir daha anmayı aklınıza bile getirmeyeceksiniz.
9- Ben dahil aramızda bu yasalara uymayan herhangi biri için asla bağışlanma talebinde dahi bulunulmayacaktır.
Muhtesem olmus yaaa:):)
-
RE: 2018 ekonomik krizi
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
@antireferans Biz dün akşam Trump'ı istifa ettiriyorduk o n'oldu?
Ben ahaber de "dolarin cokusu" baslikli haber izlemistim.eski fbi ajaniyla da 3g baglanti yapmislardi,fonda da daktilo sesiyle yazilar yaziliyordu kesin gercek
antireferans tarafından gönderilen son iletiler
-
@antireferans Mayıs ayında yapılan sınava giremeyen pek çok insan da bu şekilde mağdur oldu. Yarın ne ile karşılaşacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz. 'Ben' demekten vazgeçip, 'biz'e ulaşarak bu sorunları çözebiliriz.
Allah allah kit misin nesin kardesim mayis ayinsa sinava giremeyenlerin kabahattlisi ben miyim diyoeum ankamiyor musun
-
En başından beri hep bir ağızdan sınavın 'adaletsiz' olduğunu dile getiriyoruz. Bu şekilde gerçekleştirilen bir sınavın da adil olarak değerlendirilmesini beklemek pek mümkün değil açıkçası. Bencilliği bir yana bırakıp 'hak' kavramının anlamını içselleştirmeliyiz öncellikle. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi zikrediliyor sürekli ama orada 'ÖSYM, farklı tarihlerde 'eşdeğer' sorularla sınav yapabilir.' yazıyor. Bu tezi kabul ettiğimizde ise karşımıza şu soru çıkıyor: 'Sorular eş nitelikte ise değerlendirme neden eşit değil?'. Sonuçlara baktığımızda her iki sınavın da ayrı ayrı değerlendirmeye tâbi tutulduğu görülebiliyor. Demek ki sorular aynı düzeyde değilmiş. Ben de yazılı sınava kaldım ama bu saçmalığı savunamayacağım. Mağdur olan bu kadar insan varken çıkarımı düşünemeyeceğim.
Peki sinav iptal oldu diyelim yeni yapilacak sinav tarihinde düğünüm var siye sinava giremezsem,cenazem olsa sinava giremesem vs o zaman benim hakkim ne olacak.Osym nin ankara daki merkezinde bilgisayarlarin cokmesinin kabahatlisi biz miyiz? Ayrica 225 kisinin icine Agustos Sinaviyla girenler de var.Magduriyet yasanan bir surec evet ama benim.gunahim ne onu soyleyin?
-
@paca08, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@kilici Hocam yazılıya kalanlar hak etmiyor derken? Ben 2. sınava girdim ve 73 doğru yaparak yazılıya kaldım. Hak etmek için ne yapmam lazım 90 da 90 mı ?
Heeeytt adamsin be;)
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ben konuya duygularımla veya sınavın ille de iptal olması amacıyla yaklaşmıyorum. Yalnızca hukuki açıdan yaklaşıyorum ve diyorum ki bu konu cb kararnamesiyle düzenlense bile iyuk a göre bir aykırılık olduğundan dolayı hukuki olarak cb kararnamesiyle düzenlenmesi davaya etki etmez diyorum. Kendimin de idari yargıda dava süreçleriyle ilgili bir tecrübesi veya bilgisi yok. Az çok idari yargı dersinden öğrendiğim bilgiler doğrultusunda yorum yapıyorum. Daha da tartışmaya girmiyorum.
Bence derslerden biseyler ogrenebilseydin ilk sinavi gecerdin ve gecince de iptal edilmesini hiiiic istemezdin.CB kararnamesinin normlar hiyerarsisindeki yerine bi bak istersen
-
@richie-rich, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@murky hep ayni seyi söylüyorsun cb kararnamesi cb kararnamesi. Anladik mevzuatta var osym nin esdeger sinav yapabilecegi. Tamam yargidan da bi sey cikmaz diyelim. Sayistay cikip sinavi iptal ediyoruz dese kim ne diyecek ? Mülakati iptal eden kurum gördük biz. Yaziliyi mi iptal edemeyecekler ? Her şey olur burada.
Sayistayin elinde degil bu ortada protokol var kazanilmis hak var bence siz sonraki sinava odaklanin daha hayirli olur sizin icin
-
@maxmin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Cok sagol buna gore anlasilan iptali soz konusu degil
-
@maxmin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@murky katılıyorum hem cb kararnamesi var hemde ilk başvurular alırken ilanda ösym takip eden günlerde sınav yapılabilir başvuran sayısına göre diye ibarede geçiyordu. Yani dolsaydı kontejan zaten 2 sınav yapıcaktı ve bunu belirtmişti. Dava sürecinde iptal kararı alınması ihtimali yok gibi bişey
Cb kararnamesi ne alaka bu konuyla ilgili bilgi verirmisiniz?
-
@antireferans Demekki 225 kişi içinde sınavın adaletli olduğunu düşünenler de varmış yanılmışım.
Kardesim canim benim ben ortada ne olursa olsun bir magduriyet oldugunu ama bunun 225 kisiden tamin edilmemesini söylüyorum.ben calisip girmisim sorunsuz bi sekilde yapmisim sinavi ve neticeye razi olup agustos sinavina girmemisim.belki benim sinabin standart sapmaso yuksek olacakti ben kalamayacaktim yaziliya
-
@antireferans Hocam siz 225 kişi içinde misiniz?
Evet????
-
@antireferans Hocam siz de haklısınız ama bu saydığınız sebepler maddi ve manevi tazminat davasına konu olabilir sadece. İdari işlemin kamu yararına ve şekil şartlarına uyulmadan yapıldığı çok açık ortada bu yüzden iptali gerekir.
Sekil sarti ve kamu yarari ne alaka?