2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@minsipo @kombassankoma seni yetkili mercie aktarıyorum
-
@baumol onu ekşiden tanıyorum az çok muhabbetimiz var. Hayır demez herhalde
-
@minsipo yanlız daha fazla bilgi ifşaya girer
-
@baumol haklısınız sustum
-
@minsipo ahahh:) geleceğim deyip gelmezseniz sıkıntı yeter ki gelin, kurban üstü olduğundan da bu cesaretim tabii, mayış belli
-
@kombassankoma valla ne diyeyim eyvallah
-
Arkadaşlar bi kaç kaynağa baktım
Bı kaç iktisat hocasına sordum freadman reel para talebi hatalı soru diyorlar itiraz eden oldu mu acaba? -
@guymağduru hocam muhalefet etmek için söylemiyorum ama hangi kitaplara baktınız? Benim baktıklarıma göre cevap doğru.
-
@osman-paşa pareto son beşli
Tufan Samet
Ve bizim iktisatciya sordum oda hatalı dedi
Sürekli gelir ve beşeri sermaye ile doğru
Geri kalan faktörlerle ters orantı yazıyor
Hocadan aynısını söyledi
İtiraz edecektim sınavdan sonraki 3 iş günü diyor
Kaçırdım galiba
Hatta freadman makalesinde bile yazıyor -
@osman-paşa dilerseniz. Tanıdığınız bir iktisatçı varsa ona da sorabilirsiniz belki bizde de olabilir
-
@guymağduru Hocam bu soru çok temiz siz neresinde yanlışlık olduğunu düşünüyorsunuz? Tahvilin getirisi fazlaysa hisse senedinin getirisi fazlaysa ben para yerine onları talep ederim. Gelirim azalırsa yine para talebim azalır. Beklenen enflasyon artarsa paranın değeri azalacak diye yine para yerine enflasyondan koruyacak bir iktisadi unsur alırım vice versa.
-
@guymağduru hocam samet hoca zaten yazmış ki para tutmanın faydası talebi etkiliyor diye. Bence de soruda bir yanlışlık yok. Fayda artınca talep de artıyor, çok net.
-
@harmenihas normal şartlarda enflasyonun artacağı beklentisi var ise ,tahvil talebi azalır tahvil arzı artar ,
Para talebi artar.
Ama freadman a göre beklenen enflasyon artarsa enfalsyon nedeniyle hane halkının elindeki para eriyecegi nakit yerine yatırım yaparlar .
İşte freadman da iş değişiyor.
Hocam bende inat etmiyorum yanlış anlamayın
Kitaptan baktım öyle notuma baktım öyle
Yine emin olamadım iktisatciya sordum öyle
Ama kime sorsam doğru yapmış
Hani merak ettim acaba bende mi var sıkıntı -
@osman-paşa hayırlısı olsun ozmn hadi ben yaniliyorum yılların iktisatcisi var Salih hoca o niye öyle dedi ona anlam veremedim
-
@guymağduru tahvil arz talep eğrisini nasıl çiziyorsunuz
-
@harmenihas tahvil arzı negatif...
-
Sayıstay Anket Katılalım Arkadaşlar.
https://www.strawpoll.me/16279835Alan Doğrusu + GKGY Doğrusu/2 yi hesaplayarak işaretleyin.
-
@guymağduru Hocam tahvil arzı artar talebi de azalırsa net bir şey var ki o da tahvilin faizinin artacağıdır. (Nom-p)/P formülü var hani. Tahvilin faizi ile fiyatı arasındaki negatif ilişkiyi verir. Tahvilin Faizi arttığı için fiyatı düşer ve böylece elde edilen getirisi artar. Paranın getirisi sabitken tahvil getirisi artınca para talebi azalır.
Nom:100 Faiz %10 iken fiyat 90,9 getiri 9,1
Faiz %20 olunca fiyat 83,3 getiri 16,7 -
78 kişi oylamış anketi, şimdi bi arkadaşımız bu anketi yorumlayabilir mi
-
@politics06 hocam daha batıda sandıklar açılmadı