2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@fiscaldrag @Nizamülmülk nizabu maddeyi herkes ne kadar farkli anlamış ya saydığı başlıklardan soru gelcek diye yorumladım ben olayi. Sinav test tamam ama Yani bu maddeden test oldugu ve ile ilgili derken daha genis bi kapsamdan bahsedildigi anlamini cikaramadim ben
-
@shady1 Kısacası, burada belirttiğimiz konulardan oluşacak bir test sınavı yapacağız diyorlar
-
İdari yargı sormuyorlar, geçen sınavda maliye neredeyse vergiden oluşuyordu başka soru hatırlamıyorum. Sanat tarihi bi tane çıkıyor, vatandaşlık 2-3 tane o da anayasa zaten. Coğrafyayı hatırlayamadım bi türlü, bi tane vardı ama.
-
@müzmin-öğrenci
Yalnızca bir adet dış ticaret açığı sorusu görünüyor fakat Makro İktisat bilgileriyle halledilebilecek bir soru. -
@can-mavi kapasite yeterse zaten hepsini aynı gün yaparlar. E sınav merkezleri kapasite 4500-5000 kişi.
-
@fiscaldrag Eyvallah hocam. İlgili ifadesini görünce biraz işkillendim ama neyse ki durum öyle değilmiş.
-
@Shady1 dandik bir konu sanat tarihi ama standart sapması baya yüksek oldu geçen sınavda bunda da değişmez
-
@sbuiky coğrafyadan yayla sorusu vardı bi tane
-
@shady1 Aman öyle olsun hocam ne kadar az konu o kadar iyi
-
Aşağıdaki ilçe adlarından hangisi türkiyede iki tane değildir gibi aptal bir soru vardı
-
@reagan hocam o soru güzeldi bence.
-
@wickselll bravo hocam :))
-
Arkadaşlar idare ve medenide tüm konular dahil mi acaba? Kurum sınavlarında çıkmıyor diye aile ve miras çalışmıyorum.İYUKta nadir geldiği için arada bakıyorum.Şimdi aile,miras ve İYUK'a bakacak mıyız?
-
Derslere göre konu dağılımını görebileceğimiz bir belge var mı? Geçen yıl nasıldı tecrübeli arkadaşlar paylasabilir mi özellikle hukuk iktisat dersleri için hangi konulara yoğunlaşmalı
-
@wickselll medenide test sınavında tüm konular dahil, iyuk test sınavında yok.
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@wickselll medenide test sınavında tüm konular dahil, iyuk test sınavında yok.
Hocam kılavuzda yazıyor mu? Ben göremedim.
-
@wickselll hocam kılavuzda medeni hukuk diyor test sınavı için, yazılı sınav için medeni hukuktan sorumlu olan alanları yazmışlar zaten, idari yargıyı da yazılı sınav için ayrıca belirtmiş.
-
@wickselll son sınavda iyuk yoktu hocam
-
@can-mavi hangisini geçemediniz acaba klasik sınavı mı yoksa mülakatı mı
-
SON SINAV
SAYIŞTAY HUKUK SORULARI
1)Temel hakların sınırlandırılmasında kullanılan ölçütlerden 5 tanesini yazınız.
2)Yasama yetkisinin özellikleri nelerdir.Bunları kısaca açıklayınız
3)İdarinin bütünlüğü hangi hukuki araçlarla sağlanır.Bunları açıklayınız
4)İdari yargı siteminde yasama kısıntısı ne demektir?Bunları sıralayınız
5)Hakimin hukuk yaratması ile takdir yetkisini karşılaştırarak farlarını yazınız
6)Medeni hukukta erginlik hangi hallerde kazanılır ?
7)Asli ve feri zilyeti tanımlayarak birer örnek veriniz
8)İbrayı açılayarak şeklini,hukuki sonuçlarını belirtiniz.
İlk 7 soru 10 puan,son soru 30 puandır.SAYIŞTAY İKTİSAT SORULARI
- a)Monopolcünün esneklik bağlamında toplam gelirini şekille açıklayınız
b)MR=P+DeltaP/DeltaQ çarpı Q denkemini fiyat ve talep esnekliği yönünden türetiniz
2)Farksızlık eğrisi teorindeki tüketici tercihlerinin özelliklerini sıralayarak kısaca açıklayınız
3)a)Likitide tuzağı durmumunda
b)Para talebinin faize duyarsız olduğu durumda uygulanacak maliye maliye politikasını şekil çizerek açıklayınız
4)İstikrar politikalarında aktif ve pasif politika tartışmalı bir konudur.Aktif ve pasif politikaları savunanların temel savlarını yazınız
5)Likitide tercihi teorisinde faiz ile paranın dolaşım hızının arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
SAYIŞTAY MALİYE SORULARI
1)Asimetrik bilgi nedir?Neden piyasa başarısızlığına yol açar?Piyasa başarısızlığına yol açtığı halleri yazınız?
2)Kamu harcamlarının ekonomik sınıflandırmasını dikkate alarak deflasyonla mücadele yöntemini tartışınız ?
3)Sayıştayın hukuki denetimini güncel tartışmalara göre değerlendirip,5018 deki denetim türlerini açıklayın.Sayıştayın yerindelik denetimi nedir ?
4)X Aş kurumlar vergisi beyannamesini ihtirazi kayıt konmadan vermiş.Tahakkuk fişi tebliğ edilmiştir.
A) Şirket kızılay derneğine 100.000 nakdi yardım hepsini kurum kazancından indirmiş
B)200.000 demirbaş almış,bunu gider olarak indirmiş
C)Şirket ortağı şirketin arabasıyla kaza yapmış ve 8/8 oranında ortak hatalı bulunmuş.Şirket bundan dolayı 200.000 tazminat ödemiş ve bunu kurum kazancından indirmiştir
D)Şirket 800.000 tutarda menkul kıymet ihraç giderinnde bulunmuş.Tamamını gider olarak indirmiştir
Şirketin yaptığı gider ve indirimler kanunen uygun olup olmadığını değerlendiriniz.
Tarh işlemine karşı dava açabilir mi ?Açıklayınız.SAYIŞTAY KOMPOZİSYON SORUSU
Global ekonomik krizin dünyadaki ve türkiyedeki etkilerini açıklayarak Dünyada ve Türkiyedr hangi politika karmalarının kullanıldığını toplam talep,toplam arz modelini göz önüne alarak kısa ve uzun dönemde enflasyon,faiz,tüketim,yatırım,gelir,işsizlik üzerinden tartışınız
SAYIŞTAY MUHASEBE SORULARI
1)Banka kredisi sorusu.Faizler aylık ödeniyor.Faiz üzerinden vergi kesiliyor.Dönem sonu kaydı ve faizin ödenmesi kaydı soruluyor
2)Şirket 18 aylık bakım onarım sözleşmesi yapıyor.Kdv oranı verilmiş.Bu giderin kaydı ve dönem sonunda yapacağı kayıt
3)Finansal analiz sorusu.Verilen tutarlara göre dönen varlık devir hızı,faizleri karşılama oranı ve faaliyet karlılık oranı soruluyordu.
İlk 2 soru 35 puan son soru 30 puandır.SAYIŞTAY TİCARET HUKUKU SORULARI
1.Ticari örf ve adetler ile teamüller hakimin yargılamasına esas olur mu? Gerekçeleriyle yazınız? Bu konuda tacirle tacir olmayan arasında fark varmıdır ?
2)Ticari işletmenin devrine dahil olacak unsurlara üç ornek veriniz. Dışarda brakmanın ölçüsü nedir. Devrin geçerli olabilmesi için gerekli işlemleri yazınız
3.Anonim şirketlerde yönetim kurulunun şirketle iş yapma yasağı nedir ve bu yasağa aykırı davranışların sonuçları nedir?
4.Poliçede cironun türlerini yazınız ve bunların işlevlerini açıklayınız. - a)Monopolcünün esneklik bağlamında toplam gelirini şekille açıklayınız