2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@okanugur isteğe bağlı ben ticaret seçtim. Bazıları muhasebe seçti.
-
@minsipo yok hocam ben de muhasebe seçtim zaten de muhasebe konusu olarak monografi tarzı geliyor mi diye sordum
-
@okanugur aaa pardon o zaman direkt atladım:(( onu bilmiyorum
-
@okanugur, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@minsipo yok hocam ben de muhasebe seçtim zaten de muhasebe konusu olarak monografi tarzı geliyor mi diye sordum
Muhasebe 3 soru: 1 ve 2. Sorular yevmiye kaydi yapilacak sorular 3. Soru mali analizden oran hesaplama gelir tablosu duzenleme tarzi
-
Daha önce Sayıştay yazılısına giren arkadaşlar, yazılıda süre durumu nasıl yetiyor mu?
-
@osman-paşa yeterli
-
@osman-paşa kağıt yetmiyor Hocam. Sebepsiz zenginleşme nedir demiş mesela. Aklıma neler geliyor ama yazacak yer kalmıyor.
-
@harmenihas hocam siz mülakatta mı elenmiştiz? Sormamda sakınca yoksa yazılıda kaç aldınız?
-
@osman-paşa mülakatta elendim evet. Hiç sakınca yok. Yazılı 77.77 sıralama 63 idi. İlk sınavı size söylemiştim zaten
-
@harmenihas, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@osman-paşa mülakatta elendim evet. Hiç sakınca yok. Yazılı 77.77 sıralama 63 idi. İlk sınavı size söylemiştim zaten
hocam bu sene muvaffak olursunuz bu sene nasiptedir belki, mülakatta nasıl soru soruyorlar ortam nasıldı bilgü verebilir misiniz
-
@harmenihas yazılıya ne kadar süre hangi yoğunlukta çalıştınız? Konu anlatımı okumak yetiyor mu yöntem ne olabilir ?
-
@edi Hocam mülakat kaliteli bir ortamda gerçekleşiyor. En sevmediğim şey "baskı altında davranış ölçme" bahanesi ile terslenmek sonra da tepkinin ölçülmesidir. Ama hiç öyle bir durum olmadı mesela. Alandan sordular. Ben mali hizmetler uzman yardımcısının. Bütçe ile ilgileniyorum. Belki ondan bütçe sistemleri soruldu. Sayıştay yargılamaları ile ilgili soru soruldu. İhtiyaçlar hiyerarşisi soruldu. Aklıma bunlar geliyor. Ama gayet rahat geçen bir mülakat oluyor.Naid insanlar.
-
@mulkiyelikeynes Hocam benim tam bütçe sürecine denk geldi. İnanın bazen iş yetişmediği için mesai yapıyordum ve kafam davul oluyordu. Ticaret hukuku seçtim ama maalesef ticaret kitabımı bir kere bitiremedim iş yoğunluğundan.Teste hazırlanır gibi hazırlansam yine bi 90 gelirdi. Ama yineliyorum puan konusuna takılmamak gerek.
-
Arkadaşlar internette küçük çapta bir araştırma yaptım. Yıllar itibariyle sayıştayın kapatma puanları yaklaşık olarak şu şekilde;
2012 - 85 küsür
2013 - 84 küsür
2014 - (bulamadım)
2016 - 87 küsür
-
@harmenihas, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@edi Hocam mülakat kaliteli bir ortamda gerçekleşiyor. En sevmediğim şey "baskı altında davranış ölçme" bahanesi ile terslenmek sonra da tepkinin ölçülmesidir. Ama hiç öyle bir durum olmadı mesela. Alandan sordular. Ben mali hizmetler uzman yardımcısının. Bütçe ile ilgileniyorum. Belki ondan bütçe sistemleri soruldu. Sayıştay yargılamaları ile ilgili soru soruldu. İhtiyaçlar hiyerarşisi soruldu. Aklıma bunlar geliyor. Ama gayet rahat geçen bir mülakat oluyor.Naid insanlar.
cevap için teşekkürler hocam
-
@maliyeciuzman son 2 yıldır ciddi yığılma var genel olarak sınavlar artık bir tık daha yüksek kapatmaya başladı. Bu sene de yine 87 bandında kapatır gibi. Çünkü ilk sınavdan sonra da baya bi çalışma süresi vardı
-
@harmenihas öncelik konulara hakim olmak diyorsunuz yani. ben elemede olumlu bir sonuç alırsam konuları uzun uzun dönmeyi düşünüyorum umarım işe yarar.
-
@secret puanları araştırırken bir yerde 2008-2011 arası yalnızca bir sayıştay sınavı yapıldığını o sınavında 90 küsür ile kapattığı yazılmış ama o kadar gerilere gidip incelemediğim ve doğruluğunu sağlamadığım için buraya yazmadım bakalım hayırlısıyla 2018 açıklansın onuda tabloya ekleriz. Bizden sonraki adaylara kolaylık olur. 2014 ü de bulabilsek iyi olurdu. Daha iyi çıkarım yapabilirdik.
-
@maliyeciuzman hayırlısı olsun inşallah ️ Teşekkürler
-
@maliyeciuzman, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar internette küçük çapta bir araştırma yaptım. Yıllar itibariyle sayıştayın kapatma puanları yaklaşık olarak şu şekilde;
2012 - 85 küsür
2013 - 84 küsür
2014 - (bulamadım)
2016 - 87 küsür
2016 puanın yükselmesinin nedeni yazılı veya mülakata 2 kez katılma hakkının kaldırılmasıyla ilgili olabilir. Bu sene sürpriz yumurta olacak gibi bakalım.