2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@mülkiyeli-1 teşekkürler hocam
-
ciddi ciddi şimdi bir sürü kişi buraya 200 tl para verdi dimi tek bir sınav için sadece sınava girebilmek için diğer tüm masraflar hariç. sırf bu 200 tl için başvurmadım bu sınava üstelik bu kadar para vereceğim ve kalkıp birde onların tayin ettiği ile sınava gideceğim vay be ne günlere kaldık keşke herkes ben gibi düşünüp hiç kimse başvuru yapmasaydı ne harika olurdu:) hayaller hayatlar:)
-
@mülkiyeli-1 verdiğiniz bilgiler yanlış olabilir mi acaba çünkü geçen sene soru sayısı 120 olması lazım
-
@yasaklı Bende sizin gibi düşünüyorum hocam... İlanlar o kadar az geliyor ki insanlar şikayet etmeden başvuru dahi yaptılar. 200 lira nedir ya
-
@gökyeleli hayir 90 soru vardi
-
@monser öyle hocam asgari ücretin tam tamına 1/8 ini sadece bir sınava girmek için veriyoruz geriye kalan 7/8 lik kısımdan da 3 kere il dışına çıkılacağını otobüs otel parasını da düşününce geriye pek bir şey kalmayacağı aşina. tek bir sınava girmek için bize bunları düşündürenler utanmalı. insanlar sınava girmek için para biriktirmeye başladı malesef
-
Konudan bağımsız biraz kişisel bir iç dökme olacak o yüzden vaktinizi almamdan mütevellit özür dileyerek başlamak istiyorum.
Benim yıllardır üniversite yıllarından itibaren kendime koyduğum, çalışmak istediğim 3 Kurum vardı. Bunlardan ilki Sağlık Bakanlığı teftişti, sebebi ise üniversite yıllarında tanıştığım Sağlık Bakanlığı müfettişi bir abiydi zannederim, onda mesleğe çok ısınmıştım ve ciddi manada hedef koymuştum kendime. Neyse o arada Kurum bölündü 3'e ayrıldı vs 2015 yılında ilana çıktı Kurum, cidden çok sevinmiştim ve muazzam çalışmıştım. Mülakat olumsuz oldu. İkinci Kurum Kamu İhale Kurumuydu onun mülakatından da geçenlerde elendim ondan elendiğimde artık daha fazla uğraşmayacağım bu işlerle dedim. Çünkü en başından itibaren benim amacım "merkez uzmanlığı olsun 3600 ek gösterge olsun da neresi olursa olsun" değildi. Sevdiğim ve istediğim bir işi yapmak istiyorum, aynı zamanda da o işle ilgili geleceğe yönelik planlar kurmak istiyorum.
Ve Sayıştay... Tam da Kamu İhale'den elendikten sonra geldi ilan. İlk 1 hafta çalışsam mı çalışmasam mı düşüncesi, sonraki hafta yeni kitaplar alıp "son bir kere daha dene be" düşüncesi. Sonraki hafta "ya yeter artık amaaan bırak bu işleri." düşüncesi. Ve son aşama sınava 25 gün var ve ben yine ciddi bir çalışma temposuna girmeye karar verdim.
Ne mi olacak? Aslında biliyorum, nasip olur da kazanırsam, yazılıyı da geçersem mülakat gelecek. Ocak ya da Şubat 2019 'a kadar çektiğim ceremeler yanıma kalarak muhtemelen yine bir olumsuz mülakat tecrübesi yaşayacağım. Ama ne yapalım sağlık olsunŞimdi elbette bazı arkadaşlar ki benden çok daha tecrübeli arkadaşlar vardır şüphem dahi yok. 7 kez 8 kez mülakatlardan elenmişlerdir, onlar "ya 2 kez mülakattan elenmişsin saçma sapan ajitasyon içerisindesin." diyebilirler. Lakin gerçekten çok istediğiniz 2 Kurumun mülakatından elenmek 7-8 kez mülakattan elenmek kadar kötü.
İşin diğer tarafı da mülakatlardan elenen arkadaşlar bazen veryansın içerisinde bulunurlar, liste ilk açıklanıp o soğuk duş etkisini atlattıktan sonra ben hiç bu veryansınlar içerisinde olmadım. Olmayacağım da devlet takdir etmiyor, vardır bir bildikleri. Emekler zayi olmaz Allah'ın da vardır bir bildiği.
Öyle işte, dediğim gibi içimi dökmek istedim biraz. Hepinize kolaylıklar.
-
@murky işte o bi kez dana dene diyen iç sesi, bi umut kırıntisidir bizi sinavlara çalıştıran dostum Bahsettiğin 8 mülakattan elenenlerden biri benim çift haneye taşimaya da kararliyim bunu Inşallah bir gün bunlarin karsiligini aliriz. Dene tabii ki sayistayi öyle düşünme . Allah yardimcisi olsun bu işe baş koyanlarin
-
Bu arada sayiştaylik! elemede muhasebe yok degil mi ona göre çalişalim bir de bu kamu maliyesi dedigi tam olarak noluyo ? kamu harcamaları bunun içinde mi
şaka şaka
-
baskent kariyer çözümlü 5 li deneme çıkarmış test sınavı için.
-
@fc-real-gdp çözdünüz mü hocam nasilmiş
-
Başkent kariyer iyidir ama bu tarz yayınların soruları havuzdan olduğu için daha önce çözen birisi fayda görmez. O yüzden hukuk hariç diğer derslerde her sene yeni kitap alma fikrini desteklemiyorum ben şahsen
-
@fc-real-gdp ben de bugün sipariş verdim. umarım işe yarar bişeydir.
-
@shady1 hocam almadım daha. son kaymakamlık sınavı için çıkardıkları iyi sayılırdı. sayıştay için çıkardıkları da ortalama bir şeydir bence.
-
@gökyeleli 90 soru vardı hocam ama muhasebe olmadığı için oranlar farklıydı.
-
arkadaşlar başvuruyu 30 nisanda geç yaptım. sizce şimdi başlasam yetişir mi? bu arada muhasebede ve iktisatta hangi alanlar var yazar mısınız?
-
-
bir de doğru yanlışı götürüyor mu?
-
@selinceren hocam bu kafadaysanız yetişmez hiç ugraşmayın.
-
Hizli konu tekrarini bu hafta sonu bitirip kalan 20 gün sadece sorulardan devam etmeyi düşünüyorum. Alan neyse de bu gk-gy bizi bitirecek.