Güncel Ekonomik Gelişmeler
-
@aliveli bu arada forumdaşların çoğu İİBF mezunu, terimlere aşinalardır da biz yine de bilmeyen insanlar için şu yazımızı şuraya bırakalım üstat, değil mi?
https://www.tercihiniyap.net/haber/iflas-erteleme-konkordato-farki-nedir
-
@agor iflas erteleme de tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı...
-
50 kalem üründe %10 indirim yapılacak, belirlenen süre 2 ay. Enflasyonla topyekun mücadele etmek deyince üretim ağırlıklı ve uzun vadeli bir plan beklerdik.
-
@hgrotius bugün kampanyaya katılan mağazaya gittim geçen ay aldığım hırka %10 zam yemiş, çalışan geldi dedi ki kasada %10 indirim var dedim ki ya hu ben bunu zaten geçen ay 50 liraya aldım şimdi 55 olmuş kasada yine 50 olacak ne anladım bu işten. Yok diyor bu hep 55 liraydı 50 ye almanız imkansız, bayan reyonundan almışsınızdır güler misin ağlar mısın, gidip 50 ye aldım, kuzenim de aldı ona da sordum abi 50 liraydı dedi kız hala diyor ki yok 55 ti her zaman aha size enflasyonla mücadele.
-
@hgrotius %10 indirim enflasyon sepetindeki ürünlere yapılıyor. Bu Da enflasyonu son 3 ayda aşağı çekecek ve yine memur işçi zammını minimalize edecek. Bir de bu yüzü var. Eksi çıkmasa bari :))
-
Düzeltiyorum enflasyon zammı değil enflasyon farkı.
-
@mr-aday bu kadar art niyetli olduğuna inanmak istemiyorum yani sonuç olarak ücretli çalışana zararı var.
-
2011 yılında sıfır km aldıgım aracın suan ki bayi fiyatini oranliyorum o donemki fiyatiyla. Ayni orani o donem aldigim maasima( b kadro memurum) oranliyorum.( cok rasyonel olmayabilir bu oranlama ama)cikan sonuc: su an merkez uzman yrd nin aldigi maas, o dönem b kadro memurun aldigi maasin alım gücüne yaklasik olarak esit hatta biraz daha az.
-
Bizim enflasyon sepetine de müdahale gelmesin. Hükümetle görüşmeler sürüyor, bazı ürünleri çıkarmamız söylendi.
-
Yılın son iki ayında enflasyon eksi çıkacakmış. Memura maaş müjdesi.
-
MTV'ye yapılan %23 civarında zam ile enflasyonumuz hakkında fikir sahibi olmuş olduk.
-
Enflasyon eksi çıkmış böylece bu yıl için toplam enflasyon 21,62 bandına gerilemiş oldu muhtemelen aralık enflasyonu eksi %5 filan çıkar memurlara da enflasyon farkı %15 filan verilir heralde.
-
@evandro -%5 çıkarsa Memura enflasyon farkı %15 değil %6 civarında verilmiş olur. Üç kuruş zammımız fazla gelmiş olacakki enflasyonu eksi çıkardılar.
-
@paca08 onun hesabı nasıl yapılıyor?
-
@evandro İlk 6 ve son 6 ay şeklinde yapılıyor hocam. Yani temmuz dahil sonraki ayların toplam enflasyon oranına göre Ocak zammı belirlenecek.
-
En fazla alacagimiz %10 olur bu gidisle...
-
@sbf1983 ucuzlayan birşeyde alamadım alan oldu mu
-
Zamlar olduğu gibi duruyor üstelik ocak demek zam ayı demektir. Bilerek isteyerek kendi kendimizle oyun oynuyoruz.
-
@fişek-morgen hocam bircok sey zamli zaten. Market, akaryakit, elektrik, su, dogalgaz falan derken bariz fark hissediliyor. en ucuz diyebilecegimiz giyim markalarinda bile fiyatlar yukselmis. Yeniden degerleme orani % 23 lerde...cok da yorum yapmak istemiyorum.
-
Bakalım nasıl bir zam yapılacak maaşlara. Ben %10 üzerini zam olacağından emin olamıyorum.