Taşra Uzman ve Denetmen Yardımcılığı Alımlarının Azalma Nedenleri
-
Evet Arkadaşlar bir cok Kpss A grubu adayının sorunu özelliklede puanı hazır olup aylarca ilan bekleyen adayların üzüntüleri bu yönde.Bunun sebeplerini burda toplayalım dedim.Hangi zihniyet hangi politika bu alımları 3 5 yıl önceye göre azaltti.İhtiyaç olduğu artık kaçınılmaz olmasına rağmen alım yapılmaması neye işarettir?Özellikle Maliye Bakanlığı özelinde alımlar aşırı bir düşme gösterdi.Mhuy,Duy,Guy,Sgk Denetmen yardımcılığı,İlgöç,İL Planlama uzman yardımcılığı v.s bu ilanlar bir cok kisi icin umut kapısıydı.Ne biliyorsak buraya yazalım
-
Önceden kpss A grubu yapılır 1 2 ay icinde ilanlar gelmeye başlar.Yüksek puanlı aday hatta ingilizcesi olmasa bile merkez uzmanlıklara basvurur.Sonucu hemen aciklanirdi.Akabinde Maliye uzmanligi hemen ardından vmy ilanı taşra uzmanliklar mhuy ilani gelir kosturmaca ders calismak icin istekli hal ve hareketler baslardı.Zaten bu surec 1 yil devam eder ardından diger kpss gelirdi.Simdi tam tersi ilanlar gelmeden bir sonraki kpss gelir oldu
-
Bu ilanlarin gecikmesini sağlayan politika nedir?Ohal falan sebeb olamaz.Ohal döneminde alınan hakim savcı sayısi 3000 kisiyi gecti.İibfye gelince isler daha farklı isledigi kesin.Gecen khk ihraç listesine baktım.Maliye Bakanligi en cok ihracın yapıldığı kurum.Tam tersi en az alımım yapildigi kurum olarakda 1.sıradadir belki
-
@zenginmemur hocam Allah izin verirse dün Başbakanda söyledi maliye ekonominin içinde kalacak gibi Allah izin verirse kurtulacağız.
-
Ben bu politikanın bilinçli bir şekilde oluşturulduğu kanaatindeyim. Açılan sınavların alım-mülakat süreçleri çok uzun sürdüğü için +90 puanlılar eşyanın tabiatı gereği her sınava ve mülakata giriyorlar. En son bir kuruma yerleşiyor diğer kurumlardaki kadrolar boşa gitmiş oluyor.
-
@hgrotius acıklamanin bizi ilgilendiren bir kısmını dünden beri göremedim
-
@zenginmemur alımların tıkanmasında en bütük sebep sn bakanın personel alımı konusuna bakışı. Uzun zamandır maliye bakanlığı’nın gerekliliği sorgulanıyor sanıyorum artık üstadlık geleneği ve maliye bakış açısı ekonomi bakanlığı potasında kaybolacak.
-
Bu sadece bakanla alakalı bir mesele sayın ağbal müsteşarlığı dönemindeyken de personel alımına sıcak bakmayan biriydi ancak başka bakanlıklara ve kurumlara bakın mesela meb, bakan çıkıp bu sene 20 bin öğretmen ataması yapacağız diyor sene içinde alım gerçekleşiyor. Egm mesela sayın soylu örnek veriyorum 10 bin polis alacağız diyor çalışmalar başlatılıyor.
15 temmuzun yarattığı tahribat en fazla 6 ayda giderilir kaldı ki darbe girişiminin ertesinde 3000 hakim-savcı ihraç edildi 3 ay geçmeden yerlerini dolduracak sayıda alım ilanı verildi. En çok ihraçların yaşandığı meb ve egmde boşalan kadrolar hemen hemen dolduruldu.
-
Bütçe açık veriyor, bütçeyi kısmaya çalışıyorlar.
İhraç edilenlerin yeri bile doldurulmamıstır. Bunun üzerine emekli olanlar, yıllık normal personel alımı da eklendiğinde almak istemiyor sonucu çıkıyor. -
Yahu bende sunu anlamiyorum sayin maliye bakani personel alimlarina sicak bakmiyormus vize vermiyormus. Arkadas bu ulkeyi maliye bakanimi tek basina yonetiyor. Nihayetinde bu bakanda tipki digerleri gibi kabinenin bir bakani basinda basbakan var cumhurbaskani var. Ne diyor yani goc idaresini atiyorum goc uzmani alinacak ic isleri bakani gidip naci agabey bize 400 tane uzman lazim yap bi guzellik be abeeyim mi diyor o da olmaz suleyman sana 28 tane kadro yeter hadi kocum isine mi diyor. Yani devlet boyle mi yonetiliyor ALLAH askina. A grubundan alimlarin yeterli seviyede olmamasi ve hergecen gun azalmasi hukumet politikasi ekonomi fetö sorusturmalari vs vs olarak aciklamak cok daha dogru olur. Kamuya alimlar veya devlet harcamalari az biraz maliye calisan bilir daha cok deflasyon yani durgunluk donemlerinde olur. Devlet ekonomiyi canlandirmak icin harcamalari arttirir. Maaslara zam + yeni kamu personeli alimlari + transfer harcamalarindaki artislar + alt yapi ust yapi yatirimlari gibi... Son 2 yilda bakilacak olursa Turkiye ekonomisi deflasyonist degil enflasyonist bir trendin icindedir bundan dolayida devlet harcamalari azaltmis butce aciklarini azaltma egilimine girmistir. Bizlerin sansizligi ekonomik olarak enflasyonist konjonkture denk gelisimizdir.
-
@lion hakim savci polis sağlıkçı alimlari enflasyonist donemde geldi. Iibf ye kasitli yapiliyo bu.
-
@lion yazdıklarına katılmıyorum dediğin gibi ülke enflasyonist konjonktürde olsaydı yakın zamanda binlerce hakim savcı alımı yapılmazdı
-
@shady1 hocam nostalji olsun diye eski yılların alım ilanlarına baktım özellikle 2010-2016 arası döneme sayın şimşek'in dönemi 2013 altın yılını saymazsak bazı kurumların yılda 2-3 kez alıma çıktığı zamanlar olmuş
-
Arkadaslar hakim ve savci yargi mensuplari biz burada daha cok idare bakimindan alimlardan bahsediyoruz. Evet iibf nin altin yili 2013 olmustur 2014 yine iyi bir yildi fakat 2015 ten sonra ve ozellikle 15 temmuzdan sonra alimlar bicak gibi kesildi. Hatirlayin bundan 5-6 yil once 40 bin agustosta 15 bin subat tatilinde devlet her yil 50 binin uzerinde ogretmen alimi yapiyordu ki onlar hala alim az diye sizlaniyordu o ayri mesele. Son 2 yildir ogretmen alimlarinda dahi artik dusus var ki bizlere gore hala yine en az 20 bin alim oluyor buda ayri bir mevzu. Bence yeni sistemle birlikte kamu personeli rejiminde koklu degisiklikler yapilacak bircok kurum kurulus lagvedilecek memuriyet sekil ve sartlari degisecek boyle bir durumda dolayisi ile kurumlara ya da bakanliklara alimlari durdurun ve bekleyin denilmis olacagini dusunuyorum. Yargi en nihayetinde ayri bir erk oldugu icin alimlara nispeten devam edebilir.
-
Ve umarim en kisa zamanda bol yuklu herkesin sinava girebilecegi sadece 90 ustu degil soyle bir 78 80 puan alinda en az 4-5 sinav gorebilecegi ilanlar gelirde biz iibf ailesininde yuzu guler gelecege daha bir umut ile bakabiliriz...
-
Yargı ayrı bir erk ama devletin en önemli sacayaklarından biri 3000-4000 kişi bir anda hakim savcı alınıyor da uzman müfettiş mi alınamıyor. Kaldıki bakıyoruz alım yapmayan bakanlık Maliye Bakanlığı bakınız Maliye Uzman Yardımcılığı alımı 2 yıldır yapılmıyor. Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı içinde aynı şey söz konusu. En çok alım yapılan kadro olan Gelir Uzman Yardımcılığı alımı da yılda 3 kez yapılıyorken şimdi ya 1 e düştü ya da hiç yapılmıyor. Düşünün yılda 3 defa en az 500-1000 civarı GUY kadrosu için alım yapılırken şimdi hiç yapılmıyor. Bu sürece büyük umutlarla başlayan, 80-90 puan alan insanlar işsiz kalmış durumda. Uzun lafın kısası size katılmıyorum hocam. Kendi düşünceniz farklı olabilir ama inat yapmaya da gerek yok yanlış düşünüyorsunuz Maliye Bakanlığının bakış açısını çok yakından bilen biri olarak yazıyorum.
-
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.Gerçekten iibfliler unutuldu bu ülkede.Mesleğimizin olması icin A grubuna atanmamiz lazim.
-
Kardesim inatlastigim felan yok. Kendi dusuncelerimi dile getirdim. Bende binlerce iibf li gibi atanmayi bekliyorum. Alimlarin son donemlerde durdugu ortada bunu sadece maliye bakani istiyor istemiyora indirgemek biraz yanlis geliyor bana. Hukumetin genel politikasi bu yonde ve 24 haziran sonrasi ne olacagi ise belirsiz. Bu belirsizligin tez elden sonlanmasidir arzum binlerce iibf li gibi. Maliye bakaninin dusuncesini yakinen biliyorsun madem cal makam odasinin kapisini hayirdir bakanim iibf ye olan garezin nedir de bakalim diye sor verdigi cevabida burda bizimle paylasirsan memnun oluruz.
-
@lion bak dostum enflasyonu sebeb olarak göstersende önümüzde 10000 kisilik bir polis alımı hatta eylulde bir daha alincak.Kısacası iibf diplomalarına ambargo var.Sorunumuz bu.Gecen yilda dedim 2000 kisilik guy ilani cogumuzu sevindirdi ama bnde mulakatta elendim.O zman herkes bana kiziyordu sus iste ilan geldi ne istiyosun daha bn her zman cozumden yanayim.Geldi sonraki surec tam bir facia ise baslamasindan mulakat tarihine kadar keza sgkda ayni 7 ay sonuc aciklanmadi guy ilani hala gelmedi
-
Başbakan vergi ve cezalara yapılandırma geleceğini söyledi ayrıca imar barışı da gündemde madem enflasyonist konjonktürdeyiz o zaman bu genişletici maliye politikası da neyin nesi!? İibflilerin hak ettiği kadroların verilmemesinin tek sorumlusu Naci Ağbal'dır!!
Bakın arkadaşlar olay sadece guy değil; 2015 eylülden beri mhuy, 2015 aralıktan beri duy ve muy, 2016 ağustostan beri idari hakimlik ilanları gelmiyor