2018 sonu dolar tahminleri
-
Merkez Bankası'nın tahminine bakmadan yazıyorum benim sene sonu için dolar-tl tahminim 4.5 lira düzeyinde. Tabi bunu söylerken şunu da belirtmek lazım muhtemelen 4.5 seviyesini aşıp tekrar düşer.
-
@aliveli güzel başlık olmuş hocam. Seçim sonuçları çok önemli. Ben sonuca göre yükseleceğini düşünüyorum. 4,5 çıtasını aşacaktır. Sonrasında düşüş olur mu ne kadar olur bilmiyorum ama 4,80 i göreceğini üzülerek ve endişe ile söylüyorum.
-
@antimülakat eğer hukuka başta mülkiyet hakkına saygı duyulmaya başlanmazsa tünelin sonu görünüyor.
-
ekonomik rota ve adımlar böyle atılmaya devam ederse, çok net 6 ları görebilir...
-
son 20 yılın en kötü ekonomi kurmayları ve bürokratları ile ekonomik krize girmiş bulunuyoruz. Her türlü sonuca hazırlıklı olmak lazım, süreçte yapılacak en kötü hamle mevcut paramızı Türk Lirasında tutmaktır.
-
Yıl sonunda dolar kurunun 5 TL civarında olacağını öngörüyorum.
Tahmin ediyorum ki seçim sonu döviz varlıklarına el konulup yerine devlet tahvili verilecek. Böyle bir söylenti dolaşıyor ortalıkta.
-
Enflasyon rakamları da açıklamdığına göre dolara yükselişinde başarılar.
-
@hgrotius 4.20 bulur bu akşam
-
Merkez Bankasının faiz kararına rağmen dolarda artış devam ediyor. Yapısal reformlar olmadığı sürece yabancı yatırımcı faize kanıp da kalıcı olarak gelmiyor. Öncelikle ekonomide yapıcı reformlar getirilmeli. Yoksa günü kurtarmaktan başka bir şey yapmamış olursunuz. Yıl sonu doların 4.50 civarlarında olacağını düşünüyorum. Ancak ülkemizde gündem sert ve hızlı değiştiğinden her an her seviyeyi görebilir.
-
Seçimde iktidarın kazanması doların yönünü değiştirmez ve 5.20 yıl sonu. İktididar değişirse iktidarın burjuva sınıfı yeni iktidarı zorlar. Bu yüzden temmuz ağustos da $ 5 i bulur. Sonra inebilir tabi. Borsa gibi balonun havası üfürene kadar.
-
@mezarci hocam yeni gelen iktidarın ekonomik ve hukuki anlamda güven vermesi lazım yoksa kim gelirse gelsin boş. Bunu da lideri vs değil ekonomi kurmaylarıyla yapması lazım, merkez bankası'na hareket alanı tanıması lazım. İnşallah hayırlı olur.
-
@aliveli hocam bu dediğiniz çok çok çok katılıyorum ama her zaman bi ama vardır ya işte biz ülke olarak o ama'ları kıramıyoruz.
-
Bu dolar durmaz, yabancı yatırımcı bizim ülkeye gelmez... BBC ile yapılan röportajı izlerken yerin dibine girdim resmen.
-
Kurdaki dalgalanma geçici.Endişe duyulacak bir şey yok.Spekülatif ataklar bunlar.
-
@vamos
ezberlemişsiniz bir kalıp... -
@vamos hocam geçici derken kaç senedir istikrarlı bir yükseliş var. Üretim düşüyor, ithalat artıyor, yatırımcı kaçıyor nasıl geçecek bu sıkıntı.
-
şu an 4.41 çok yazık çok...
-
Sevgili Romalılar, kullandığım ifadeler Ekonomi Bakanı'mıza aittir. Evet ekonomi
-
Bu gidişle 5 i görür. Seçim sonrası yürütme para politikasında daha etkin olma çabasına girerse eylül ekim gibi 5 i görür hatta
-
4.45'i gördü.