2018 sonu dolar tahminleri
-
@mr-aday bizde niye yok
-
İşin şakası bir yana. Allah layık insanlarla muhattap etsin bu milleti.
-
@mr-aday o da doğru hocam haklısınız
-
Çözüm çok basit aslında. Ben olsam 10 milyar dolar şakkadanak satarım.Şaşırır millet.Hiç beklemedikleri bir hareket.Dolar mutlaka düşer.Arkadan bi 10 milyar daha satarım. 20. Yetmedi bi 10 daha satarım.Biter ondan sonra.
Kimse göremiyor mu abi bunu ?!
-
@vamos fazla cnnturk izlemenin etkileri
-
Resmin büyüğü küçüğü olmaz, fotoğraftır o, hatta fotomontaj
-
Bunların faturasını 5-10 yıl sonra yine millet olarak bizler ödeyeceğiz. Stand-by anlaşması bitti, avrupa birliğine giremeyeceğimiz anlaşıldı, 8-9 yılda geldiğimiz nokta burası. Daha da kötüye gidiyor. Bi 8-9 yıl daha sonra artık patlama noktasına gelmiş oluruz.
-
@vamos hocam bu kimin beyanı
-
@aliveli https://youtu.be/Vpy-NZH_28g
İyi izle hocam tam bir hızlandırılmış makro iktisat dersi
-
@genclerbirlikli adamı dinlerken etimden et söktüler, tüylerim diken diken oldu. Nasıl rezil bir ekonomi yorumudur bu bir insan neden kendini böyle küçük düşürür.
-
@genclerbirlikli düğün sezonu öncesi kasada ne kadar para varsa çeyreğe yatırcan çeyreğe merkez bankası işi bilmiyo.
-
@hgrotius bilezik alsınlar bence, başkan ve kurul bileklerine takar hem, eşe dosta gösteriş de olur.
-
@aliveli şakkadanak izlesen böyle olmazdı
-
Akşamdan bu yana yapılan zeka kokan esprilere (daha doğrusu taşlamalara...) selâm durmakla beraber,doların böylesine fırtına gibi yükseliyor olmasının 2 nedeni var: birisi maalesef ekonomimizin yapısal durumu,diğeri de spekülasyon.
Ekonomimizin petrole gereksinimi var ve maalesef bu maden bizde yok. Dolayısıyla ithal etmemiz gerekiyor. Kimse bize TL ile petrol satmıyor. Bundan dolayı da dolar gerek bize. Ülke içerisindeki dolar tasarrufu yetersiz (hem de çok) olduğu için dış tasarrufları çekmemiz gerekiyor. Bunun için elimizdeki silah hisse yurtiçi faizler: faizler ne kadar yüksek olursa yurt dışından bize o kadar çok dolar gelir...
Diğer neden olan spekülasyona gelince de,hem önümüzdeki seçimlerin belirsizliği hem de inşaata ve tüketime odaklı ekonomi modelinin artık daha ileriye gidemiyor olması durumu.
Ama bana göre asıl neden spekülasyon değil. Yani salt o değil.
Umarım seçim sonrası birilerinin şiddetle beklediği o hata yapılmaz,umarım faizleri düşürmek gibi o en büyük hata yapılmaz! -
Reza Zarrab davası sonucunda bankalarımıza gelebilecek milyar dolarlık cezayı, ülke ekonomisi açısından düşünmek bile istemiyorum.
-
2 yıldır işsizim. neredeyse aklınıza gelecek her kurum kurulustan olumsuz yanıt aldım. elımde üç kurus birikmis vardı o da 2 kurus oldu.
-
@k-k yalnız cb nin Mb bağımsızlığını hiçe sayan "Seçimden sonra faizin şekli de oranı da değişecek .TCMB bağımsız diye yurutmenin başının sinyallerini bir kenara koyamaz ," tarzı soylemlerini unutmussunuz .Bunlar da kuru artıran sebepler özellikle de dün ingilterede söylediğ yukarıdaki sözler bugün kü artışin temel sebebi .
Şunu da ekleyeyim . Seçimden sonra normallesme sürecine girebilmemiz için bana kalırsa sececgimkz ıkı yol var :Biri yüksek faiz (ki bu mb nin piyasayı fonlamada şimdilerde
Haftalık repo ihalesi ve gecelik botclanma faizi yerine yalnız GLP oranını kullanması ve bağımsızlığını ciddi şekilde kaybediyor olması gotunumunden dolayı oldukça zor görünüyor .
Ikincisi ise düşük büyüme .Yine bu da sürekli ovundugumuz yüksek büyümeden ve dusürmeye çalıştığımız işsizlik oraninin ele aldığımızda daha da zor görünüyor .
Açıkçası ben iki ihtimalin de gerceklesmeyecegini düşünüyorum. ve ekonomi bakinimiizin dediği "Kurun yükselmesini kabullenmiyorum ." Sözünün aksine kurun artmaya devam edeceğini kabulleniyorum -
@golden-ratio mbnin bağımsızlığını elinden almak yapılabilecek en büyük hatalardan olur. ben gönlünden teknokratlar hükumeti geçiren biriyim, bu durumu düşünemiyorum bile. Venezuela'nın durumuna yanlarız artık.
-
@genclerbirlikli teknokratlari genelde ihticayimiz olan kriz dönemleri hatırlar ,çare bekleriz.Ins öyle bir duruma gelmeden bazı yapılan yanlışların farkına varilir ve önlem alınır
-
Kurun bu yükselişinden benim anladığım her dönem olduğu gibi yine seçim dönemi manzaraları. Ciddi bir ekonomik sıkıntı, verilen beyanatlar ile yabancı kurun önlemez yükselişinin devamının sağlanması, bu sırada elbette nakti olanların paralarını ikame yatırım kanallarından çekerek dolara entegre etmesi. Derken kaosun topluma siyaret etmesi ve seçimlerle birlikte oy kullanması istenilen bir toplum. Her seçimde bir kaos ortamı muhakkak olmalıdır anlayışından kurtulamadığımız sürece bizde hiçbir şey istenilen manada yürümez.