Kaymakamlık sınavı hazırlık süreci
-
Merhaba.sitede yeni üyeyim yanlış yere konu açiyorsam affola.universite mezuniyetime az kaldı ve kaymakamlik sınavina hazirlanmak istiyorum.önceleri kpss çalışıp atanıp sonrasinda kaymakamliğa hazirlanirım diyordum fakat idealim olmayan bir mesleğe çalışmak rasyonellikten uzak görünüyor bana.herhangi bir memur kadrosuna atansam bile sonrasında çalışma verimimi kaymakamlık sınavına yönlendirmek daha zor olacakmış gibi geliyor.tavsiyesi olan var mı?bir kaç sene kaymakamlık sınavına kanalize olmak mı yoksa memur kadrosuna atanmaya çalışıp bu hedefe ulaşmanın süresini uzatmak mı?hoş, kaymakamlık sınavıni kazansak bile adam kayırma ihtimalleri ve yıllarin kayboluşu biraz hayiflandıriyor.sizce mantıklı mıdır asıl hedefe yönelmek yoksa atanıp kaymakamlık maratonuna mı atılmalı?genç kardeşiniz tavsiyelerinizi bekliyor.
-
seçim sonuçlarını bekle akp kazanırsa en yakın gençlik kollarına üye ol orada erişebildiğin siyasilerden garanti sözü al. çalışmalara da içtenlikle katıl sonra sınava hazırlan..sınav kolay iş..5 6 ayda 90 bile alırsın....
-
Bu yolda sifirdan baslamak icin hevesli kisilere su partiye uye ol, yoksa olmaz gibi heves kirici tavsiyeleri oldukca hatali buluyorum.
Evet cok aci tecrubeler yasamis olabilir herkes, ama kendi umitsizligimizi, kendi negatif tecrubelerimizi hevesli ve bu yola gönül vermis genclere aktararak dogru bir sey yapmis olmuyoruz. Bilakis, guzel bir gelecegin onunu tikiyoruz.
Ben negatif yorumlardan eskiden cok kolay etkilenirdim, bundan dolayi ki cogu sinava hep umitsizce calistim. O umitsizce calismalar verime yansidi ve elle tutulur bir basari sergileyemedim. Ama yillar once birisi bana “sen her seyi bosver, o yaziliyi gecmeye bak” tarzi umit verici konussaydi belki her sey baska olurdu.
Guzel bir gelecek icin tek kurtulus olan genclere umitsizligi ve yenilgiyi ‘bastan’ empoze etmek yapilabilcek en hatali sey.
Rizki veren de, makamlari nasip eden de Allahdir. Hakkiyla calisip, gerisini bize dilerse her seyi nasip edebilcek makama birakmak en dogrusu.Ama basligi acan arkadasa soyle bi tavsiye vereyim, bence memuriyeti cebe koyup bu sevda ugruna ugrasmasi daha dogru. Fakat bu sene mezun olcaksan ve kpss temelin suan yoksa, yaz ayini eylulde gelecegi soylenen olasi bi sinava ayirabilirsin. Basari saglayamazsan kpssye yonelmen daha dogru olur, onunde vaktin de yeterince olur zaten. Cunku 3-4 yil bunun icin ugrasirsan ve elde edemezsen o uzuntuyle belki kpss surecine adapte olamayabilirsin. Allah yardimcin olsun
-
@refik-soydam güzel yazmışsiniz da bu devirde partide çekirdekten yetişen varken sonradan belirsiz kimselere garanti sözü dağıtırlar mı sizce?Evet torpil işleri yadsınamaz nitelikte fakat yine de kalemimize güvenenlerden olarak layıkıyla kazanmayı tercih ederiz.
-
@1umut teşekkür ederim.tavsiyelerinizi gözönünde bulunduracağım.negatif yorumları enerjisi düşük kimseler tercih eder ve yüksek enerjili yeni başlangıçlara tahammul edemezler.kendi yaşadıklarını herkesin yaşamasını ve haklılıklarının tasdiklenmesini dilerler.Tecrübem yok bu yüzden tavsiye ve olumlu öneriler önemlidir:)
-
@muson_yagmuru hocam sizz yuksek enerjinizle guzel bi baslangic yapin ve bu eyluldeki olasi sinav icin yazin calisin insallah. Gerisi ya nasip
Kolay gelsin simdiden:) -
@1umut mezuniyete 1 yıl var ama ben yine de eylüle indekslenebilirimteşekkürler, sizlere de kolay gelsin.
-
Ben de sizin gibi son yıl aynı ikileme düşüp kpss tercıh etmiştim.Okulum biter bitmez hiç beklemeden bır kuruma atandım .Ancak şimdi o yıla geri dönebilseydim kesinlikle mezun oldugum ilk yıl hakimlik için çalışır olmazsa kpss denerdim.Atanınca çalışırım önce onu cebime koyayım diye düşündüm ama atandıkan sonra yoğun bir kurumda görev yaaprsanız çalışmak çok zor oluyor..Ben atanalı 4. yıl bitti düşünün bu yıl ilk kez kendimi toplayarak sıkı bir şekilde adapte olarak çalışacağım...
Size tavsiyem kaymakamlık konu olarak hakimlikten daha az ,yazılı sınavı başarabilirsiniz mezun olduğunuz yıl..Mülakat konusunda başarısız olursanız o zaman kpss deneyin derim..Nacizane tavsiyemdir...İyi çalışmalar. -
@kendinehakime benim düşüncem de bu yönde esasen.memuriyete atandıktan sonra kurum içi sinavlar yerleşme yükselme derken 3-4 yıli bulacak yeniden gücü toparlamak.normalde bile çalışmak güç isterken iş hayatında sinava hazırlık daha fazla efor sarfettirecektir.umarım emeģinizin karşılığını alırsınız.iyi çalışmalar.
-
Kaymakamlık hedefi güzel hedeftir. Tepeye konulacak hedeflerdendir. Ancak bazı durumları da göz önünde bulundurmak gerekir. Öncelikle farkettiğim bir gerçeği ifade edeyim: Kaymakam olacak kişiyi seçerken çok dikkatli ve özenli davranırlar. Kulakları çınlasın forumda son iki kaymakamlık sınavında 10'larca arkadaşımız kaymakam oldu. Hepsinin yazılarını burada takip etmeye çalıştık, gerçekten çok kaliteli kişiler ve kendini gerçek anlamda geliştirmiş arkadaşlar. Bu demek değil ki mülakatı kazanamayan arkadaşlarımız aynı değil, kesinlikle bu duruma en çok karşı çıkacak kişi benimdir. Bu noktada devreye başka unsurlar girmekte. Kendini gerçekleştirme noktasında bir de size referans olma noktasında yardımcı olacak kişinin gücü ve etkisi. Bunlar bir arada olmadığı müddetçe hazırlanmak bana sorarsanız ciddi bir deneyim ve tecrübeden öte geçmeyecektir.
-
Gelir uzmanlığı gibi adı kariyer meslek geçen fakat fiiliyatta memur olarak; kıdemli memur(kurum içi uzman), şef, müdür yardımcısı,müdür ,grup müdürü,vd başkanı hiyerarşisinde en altta olduğunuz,kimi zaman tebliğe çıkıp postacılık yaptığınız,kimi zaman evrak kayıt ya da veznede çalıştığınız mesleğe ikinci mülakatta zorla girmiş biri olarak mülakat gerçeğini unutmayın arkadaşlar. Hedeflerinizin yüksek olması güzel fakat sınav kazanıp mülakatta elendiğinizde herşey sıfırlanıyor. Tecrübem, kariyer arttıkça referansın etkisi de artıyor. Etkili referansınız varsa doğrudan hedefiniz doğrultusunda çalışın, biyere kapağı atayım sonra hedefime yöneleyim zor ve zaman kaybı olan bir süreç. Kpss a grubu sabır isteyen bir süreçtir. Hiçbir emeğiniz karşılıksız kalmaz, biraz zaman alır ama istediğiniz de olur.
-
@antimülakat görüşünüz için teşekkür ederim.Bu siteyi tercih etmemin sebebi buradaki arkadaşların son derece saygılı olması ve deneyimlerini gocunmadan paylaşması:) üye olan 10'larca arkadaşın bilgi ve gelişimin yanında her birinin referans bulması gerçekten şaşırtıcı.
-
@yaxuzaw etkili referans yoksa hedeflerimizin ardından gitmek makul değil mi o halde?prestijli görünen memurluklar yeri geliyor düz memur gibi işler yapıyor güzel bir noktaya değinmişsiniz.fakat bunu bile bile sırf kapağı atayım diye çalışmak hem motivasyonu hem de asıl hedefi kırmaz mı?ayrıca referans bulma konusuna gelince..bu işler nasıl yürür pek bilemiyorum
-
@antimülakat, içinde söyledi: Kaymakamlık sınavı hazırlık süreci
Kaymakamlık hedefi güzel hedeftir. Tepeye konulacak hedeflerdendir. Ancak bazı durumları da göz önünde bulundurmak gerekir. Öncelikle farkettiğim bir gerçeği ifade edeyim: Kaymakam olacak kişiyi seçerken çok dikkatli ve özenli davranırlar. Kulakları çınlasın forumda son iki kaymakamlık sınavında 10'larca arkadaşımız kaymakam oldu. Hepsinin yazılarını burada takip etmeye çalıştık, gerçekten çok kaliteli kişiler ve kendini gerçek anlamda geliştirmiş arkadaşlar. Bu demek değil ki mülakatı kazanamayan arkadaşlarımız aynı değil, kesinlikle bu duruma en çok karşı çıkacak kişi benimdir. Bu noktada devreye başka unsurlar girmekte. Kendini gerçekleştirme noktasında bir de size referans olma noktasında yardımcı olacak kişinin gücü ve etkisi. Bunlar bir arada olmadığı müddetçe hazırlanmak bana sorarsanız ciddi bir deneyim ve tecrübeden öte geçmeyecektir.
Bu tespit doğru değildir; Kaymakam olacak kişiyi seçerken kesinlikle ve kesinlikle "çok dikkatli ve özenli davranmamaktadırlar","gerçekten çok kaliteli kişiler ve kendini gerçek anlamda geliştirmiş arkadaşlar" seçilmektedir.
Bu dediğim şeye güvenip güvenmemek sizin bileceğiniz iş.
Bu işin,yani Kaymakam seçerken kaliteli olanın seçilmediği çok dikkatli ve özenli davranan olmadığının bir ispatı,şurada bir iki sınav öncesine kadar bırakın mülakatı soruların birileri tarafından sürekli olarak çalınmış olması durumudur.
Bir şeylerin farkına varmış olan herkes,nihai liste oluşturulurken tek kriterin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir.
İyi günler dilerim. -
@kk, içinde söyledi: Kaymakamlık sınavı hazırlık süreci
Bu tespit doğru değildir; Kaymakam olacak kişiyi seçerken kesinlikle ve kesinlikle "çok dikkatli ve özenli davranılmamaktadır","gerçekten çok kaliteli kişiler ve kendini gerçek anlamda geliştirmiş arkadaşlar" seçilmemektedir.
Bu işin,yani Kaymakam seçerken kaliteli olanın seçilmediği,çok dikkatli ve özenli davranılmadığın bir ispatı,şurada bir iki sınav öncesine kadar bırakın mülakatı soruların birileri tarafından sürekli olarak çalınmış olması durumudur. ki önümüzdeki Mayıs ayında yapılması planlanan sınıfın ertelenmesinin nedeni,17 Aralık 2016'da yapılan sınavın sorularının yine çalınmış olması durumudur; o soruları çalan kişiler şu an Kaymakama Adayı olarak "seçilmiştir"...
Bir şeylerin farkına varmış olan herkes,nihai liste oluşturulurken tek kriterin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir.
İyi günler dilerim. -
Bu tespit doğru değildir; Kaymakam olacak kişiyi seçerken kesinlikle ve kesinlikle "çok dikkatli ve özenli davranılmamaktadır","gerçekten çok kaliteli kişiler ve kendini gerçek anlamda geliştirmiş arkadaşlar" seçilmemektedir.
Bu işin,yani Kaymakam seçerken kaliteli olanın seçilmediği,çok dikkatli ve özenli davranılmadığın bir ispatı,şurada bir iki sınav öncesine kadar bırakın mülakatı soruların birileri tarafından sürekli olarak çalınmış olması durumudur. ki önümüzdeki Mayıs ayında yapılması planlanan sınıfın ertelenmesinin nedeni,17 Aralık 2016'da yapılan sınavın sorularının yine çalınmış olması durumudur; o soruları çalan kişiler şu an Kaymakam Adayı olarak "seçilmiştir","hizmet etmektedir"(!)...
İyi günler dilerim. -
Şimdi burada kaymakam olan kişilerin sadece referans sayesinde kaim makama geldiklerini söylersek çok büyük haksızlık etmiş oluruz. Şahsen tanıdığım, birlikte okuduğumuz arkadaşlar içerisinde bir çok anlamda kendini geliştirmiş ve yetiştirmiş dostlarımız bu güzel makama layık görüldüler. Bir tanesi mezuniyetinin akabinde kpss'den 90 ve civarında puanlar aldı, ortalaması 3.20 ve üstünde idi. Sayıştay mülakatında elendi, bir kaç ay sonra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında Uzman Yardımcısı oldu. Daha sonra Kaymakamlık yazılı sınavında 80 üstü bir puanla mülakata hak kazandı ve mülakatı başarı ile geçti. Şimdi nasıl diyebiliriz bu kişiye referansı sayesinde kaymakam oldu. Elbette Türkiye'de böyle bir gerçek var, inkar etmiyoruz ama bu demek değil ki sadece referansa bakılıyor ve tamamen buna göre karar veriliyor.
-
Şimdi burada kaymakam olan kişilerin sadece referans sayesinde kaim makama geldiklerini söylersek çok büyük haksızlık etmiş oluruz. Şahsen tanıdığım, birlikte okuduğumuz arkadaşlar içerisinde bir çok anlamda kendini geliştirmiş ve yetiştirmiş dostlarımız bu güzel makama layık görüldüler. Bir tanesi mezuniyetinin akabinde kpss'den 90 ve civarında puanlar aldı, ortalaması 3.20 ve üstünde idi. Sayıştay mülakatında elendi, bir kaç ay sonra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında Uzman Yardımcısı oldu. Daha sonra Kaymakamlık yazılı sınavında 80 üstü bir puanla mülakata hak kazandı ve mülakatı başarı ile geçti. Şimdi nasıl diyebiliriz bu kişiye referansı sayesinde kaymakam oldu. Elbette Türkiye'de böyle bir gerçek var, inkar etmiyoruz ama bu demek değil ki sadece referansa bakılıyor ve tamamen buna göre karar veriliyor.
Elbette ki referansı sayesinde Kaymakam olmuştur sevgili kardeşim!
Benim demek istediğim arkadaşınızın bu dediğiniz özellikleri nedeniyle Kaymakam yapılması değil durumudur. Evet arkadaşınız çok güzel kriterlere sahiptir,ancak alınırken yapılan kriterler bunlar değil.
Kaldı ki daha geçen sınavda alınan şu an Kaymakam Adayı olan birisinden bizzat gözlerimle görüp kulaklarımla şu cümleyi işittim: (cemaatinin liderini kastederek) "Ben ona bağlıyım,o ne derse onu yaparım". Şimdi bu adam kaliteli mi? Bak düşüncesi bu olan türde kişiler 15 Temmuz gecesi memleketimize ne yaşattı...
Demem o ki rica ediyorum bu yola yeni başlamış kişileri yanlış yönlendirmeyiniz. Kaymakam Adayı ve Hakim ve Savcı Adayı olmak için güçlü ve ikinci Bir koşul olarak sizinle ilgilenecek bir referans gerekmektedir.
Sağlıcakla. -
@kk adaletin ayağı topaldır derler.Daha dün o biat edilen kişinin referansıyla bir yere gelenler bugün ihraç edildiği yetmiyor müebbete çarptırılıyor.Yani elbet hak yerini bulacaktır.emeğin ve adam kayırmanın da bir arada bulunduğu sistemde elden geleni yapıp şansı deneriz ne çıkar?dünün referansları bugün patlak veriyor.Bugünün referansları da yarın ayıklanır temennim bu yönde.
-
Mülakata giren insanların hepsi bu sınavları kazanıp bilgi konusunda kendisini ispatlamış oluyor zaten,fakat mülakat sürecinde yarısının elenmesi gerekiyor ve bu aşamada bilginin ötesinde kriterler(konuşma, özgüven jest ve mimikler,ReferanS) devreye giriyor. Hangi sınav olduğu önemli değil 88 puan alan elenip 72 puanla onlarca kişi alınıyorsa, aynı mülakattan 4 kez elenen değilde ilk kez giren alınıyorsa mülakat aşamasında kriter bilgi değildir. Niyetim kimsenin hevesini kırmak değil tecrübelerim ve gerçekleri aktarıyorum. Ayrıca hangi meslek olursa olsun maaş önemli bir kriter ama ismi sizi gaza getirmesin meslek size istediğiniz hayatı sunacakmı onuda araştırın. Herkes hayallerinin mesleği peşinden gitsin tabikide ama hayallerini forumlarda en iyi meslekler hakimlik, kaymakamlık, sayıştay denetçiliği diye olusturmasın. Büyükşehirde doğmuş büyükşehirde okumuş bir arkadaşa anadolunun herhangi bir köşesinde 7500 nüfuslu bir ilçede(2-3 yilda bir rotasyon cabasi) hiyerarşik amir olarak sosyal hayattan uzak ve mesleğin ağırlığı ile istediğin restauranta veya kafeye gidememek sürekli kasmak ve dikkatli yaşamak uygunmu tekrar düşünsün. Bir kaymakam arkadaşımızın bulunduğu ilçeden Istanbula gittiğinde arkadaş ziyaretinde konuşulanları duymanızı isterdim. Boş boş insanları soğutmaya çalışıyor rakip azaltıyor gibi yorumlar yapmasın kimse kaymakamlık sınavına hiç girmedim girmeyide düşünmedim kendimi tanıyorum çünkü. Şükür bir meslek sahibi olduk Allah herkesin gönlüne göre versin. Emek veren kimsenin emeği karşılıksız kalmaz ama zaman alabilir sabır sabır sabır...