Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
@duyguuu37 net bir zaman aralığı veremem ama çok uzun sürmez. İhtiyaç var bakanlıkta. Belge tesliminden kısa süre sonra kura çekimi daha sonra atama onayları ve 1 - 15 günlük süreler atama şeklinde 1 ila 2 ay arasında bir süreç olacağını düşünüyorum.
-
@ertuğrulbey Hocam ben referans kullanmayı bırak,mülakata gittiğimi bile çok az kişiye söyledim. Beni bilen bilir burda. Müfettişllk, taşra ve merkez uzmanlıklarının alayından elendim. Mülakat komisyonu senin ne işin var burda bile dedi ama almışlar.
Allah yardımcınız olsun, başlardan girip elenmek çok zor ve çok yaşadım.
-
@yea-sbf hocam GTB de tazminat olmaz. Burası banka, ptt, teiaş ve dhmi bir yer değil. Eğitim aldıktan sonra dahi istifa ederseniz herhangi bir tazminat söz konusu olmaz.
-
@antimülakat eyvallah hocam eksik olma
-
@antimülakat hocam yani bu gvs falan toplamda 1 2 ay icinde sonuclanir mi ?
-
GTB sorularına genel cevaplar:
1- Evrak teslim etmeyen kişiler için sözleşmeli personel olmaları söz konusu olmaz. Sanki hiç isimleri yer almamış gibi kabul edilir, dosyaları açılmaz, kaldıkları yerden hayatlarına devam edebilirler.
2- Evrak teslim ettikten sonra kura çekiminden sonra görev yerine belirlenen sürede gitmeyenler, sözleşmeli personel olmaktan istifa etmiş sayılırlar, herhangi bir yaptırım söz konusu değildir.
3- Söz konusu atandığı yere giden ve o yerin şartlarından memnun kalmayanlar istifa ettiklerinde sözleşmeli personel oldukları için yeniden memuriyet kadrolarına atanmalarına bir engel yoktur. Ancak her ihtimale karşı bunu memuriyet adabına uygun şekilde yapmalarını tavsiye ederim. Özel sektörde çalışıyor gibi ben gidiyorum diyerek tası tarağı toplayıp eve dönmeyin. Sonuçta bir memuriyet dosyanız ve sicil kaydınız olacak, bunda olumsuz bir kayıt her yerde karşınıza çıkabilir.
4- Sözleşmeli personel olarak GTB çalışıyor iken kadrolu bir memuriyet kazandınız, hele bir de a kadro bir meslek kazandınız o gün ceketinizi alıp yeni mesleğinize geçiş yapabilirsiniz. (O günden kasıt, bütün sürecin tamamlanması ve orada da atanma onayınızın yayımlanması)
5- Geçiş yaptıktan sonra tazminat falan söz konusu olmaz. Ne tazminatı burada sizi bağlayıcı bir hüküm dahi konulamaz. İsterlerse eğitimde iken başka yere geçin yine hiçbir şey olmaz.
-
@antimülakat Hocam peki atandık , göreve başladık sonra istifa ettik bu durumda yeniden memuriyete atanmada bir yaptırım var mı?
-
@0626 657 DMK'ya göre normal şartlarda bir aday memurun göreve başladıktan sonra istifa etmesinin yaptırımı 3 yıl memuriyete atanamama olarak belirtilmiştir. Bir başka konuda sözleşmeli personel olarak ataması yapılan bir kişinin istifa etmesi durumunda 1 yıl içerisinde başka bir kamu kurum veya kuruluşuna 4/b li olarak yani sözleşmeli personel olarak atanamayacağı durumudur. Bunlar bir kenarda dursun.
Sizin söylediğinize cevap verecek olursam, istifa ettikten sonra kadrolu bir memuriyete veya a kadroya geçmenizde herhangi bir sıkıntı söz konusu olmaz. Bekleme süresi söz konusu olmaz.
-
@antimülakat usulüne uygun istafa eden 6 ay memurluğa dönemez ancak müstafi yani istifa etmiş sayılan 1 yıl diye biliyorum.
-
@sad38guy ben bu sürecin hızlı sonuçlanacağını düşünüyorum. Ohal döneminde olduğu gibi aylarca sürmeyeceğini düşünüyorum, farklı bir gelişme söz konusu olursa muhakkak bilgi almaya çalışırız.
-
@Antimülakat peki yedeklere sıra gelir mi sizce 63 sıram
-
@antimülakat çabalarınız için teşekkür ederim.
-
@evandro hocam şöyle bir mesele var : Adaylık devresi içinde veya sonunda, 56 ncı ve bu madde hükümlerine göre ilişikleri kesilenler (sağlık nedenleri hariç) 3 yıl süre ile Devlet memurluğuna alınmazlar.
-
@antimülakat 56. madde başarısızlık ve disiplinsizlik hususlarını düzenlemiş istifa değil.
-
@evandro hocam aday memurun istifa etmesi meselesi bana başından beri karışık geliyor. 6 ay - 1 yıl mı? 3 yıl mı? Eğitimde iken şöyle bir soru sorulmuştu, aday memurun memurluktan çekilmesi durumunda yeniden memur olarak atanması için ne kadar süre geçmesi gerekir? O gün bugündür bu meseleyi oturtmakta sıkıntı çekiyorum.
-
Merb ben Sgk ya atandım merkeziyle ama gümrük muhafazada oldu gümrük çalışma şartlarını tam bilmiyorum sizce hangisi daha iyidir? Sgk kadrolu ama kafa karıştırıyor yinede yardımcı olurmusunuz bilen arkadaşlar?
-
@antimülakat diğerlerinden farklı değil üç sürede uygulanıyor ama farklı şartlarda.
-
@dilekyğr hocam GTB'de normal şartlarda elinize geçecek aylık rakam çok daha fazla olacaktır ama çalışma şartları, çalışma yeri, mesleğin riskleri vs. hesaba katarak bir tercihte bulunmalısınız. Bu durumların her biri birbirinden farklı ve kişisel meseleler. Bir de GTB demek, rotasyon demek, geçici görev demek, bol mesai demek!
-
@aliveli konu sözleşmeli personel meselesi olduğu için ekstra bir bilgi olmuştu hocam. Ben yine şöyle bir baktım da bu 3 yıl meselesine sanırım yazılı zorunluluklara uymayanlar vs. denmiş. Her halükarda biz 6 ay ve 1 yıl olarak kabul edelim.
-
1 hafta oldu kykya başlayalı. Gümrüğü de kazanmışım geçebiliyor muyum acaba