Gümrük ve ticaret bakanlığı personel alımı 2018
-
Arkadaşlar gümrük muhafaza için WhatsApp grubu var mı acaba?
-
@ertuğrulbey @rainypeace @Antimülakat
başlık açtım hocam ben ordan devam edelim -
@elfglsh teşekkür ederim hocam
-
@ucanbalon Hocam mal bildirim formu için Kapalı Zarfın dışını nasıl yazdınız acaba 'Adı Soyadı:' şeklinde ayrım yaptınız mı?yoksa doğrudan bir köşeye adımı soyadımı vs yazayım mı
-
@0626 ad ve soyad dan sonra iki noktayı unutma kardeşimo bilgiler olsun yeter ayrıntıya takılma o kadar
-
Güvenlik soruşturması kuradan sonra mı olcak ?
-
@adaymemur sayfa 64 @Antimülakat hocamız bahsetmiş
-
Arkadaşlar mal bildirim beyannamesini nasıl dolduracağız. kurumu-görevi-sicil no kısmı ve en üstte. sicil no kısmını boş mu bırakıyoruz.
-
@alika28 Sicil no kısmı boş kalacak
-
@barrichello teşekkürler.
-
arkadaşlar facebook'da birisi yazmıştı ilk atama 5. bölgeye olacak diye. doğruluğu nedir bilmiyorum size sormak istedim. sınav ilanında her kısım için yanında alınacak iller yazıyordu. muhafaza için 37 il vardı tüm Türkiye'de. içinde 1. bölgeden de iller vardı 5. bölgeden de. Kura sınav ilanındaki bu 37 ili kapsayarak mı çekilecek yoksa sadece 5. bölge olarak mı? cevaplarsanız çok memnun olurum.
İlandaki Kısım şu şekildeydi;
KPSS Puan Türü: KPSSP93
Alım Yapılacak Sayı: 1250
Sınıfı: 1250
Alım Yapılacak İller; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Dıyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Mersin, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova, Zonguldak -
Gecici gorevlendirmelerde harcirah veriliyor mu peki.
-
@alika28 kardeşim muhafaza memuruysan batıya da gitsen bir gün geçici görev ya da tayin nedeni ile doğuya gideceğini unutma, sen batıya gittim filan diye sevinirsin sözleşme süresi sonunda kadro geldi diye eş durumu yaparsın belki ama kurum sen doğuya gitmedin diye seni tutar her sene 3 er ay gönderir rezil eder.Ondan en temizi doğudan korkmadan gelin yapın gidin kafanız rahat olsun evlenirseniz de evlenin çocuk da büyümeden okula başlamadan gitmiş olursunuz ne bu doğu korkunuz anlamadım üstelik şuan sıfır terör olay en yapılacağı zamanlar. Devlet Baba size iş vermiş siz de lütfedip çalışın bir zahmet beğenmiyorsanız da yol yakınken istifa edin gidin yerinizde olmak isteyen Vatan evladı çok. Sizin anneniz babanız aileniz sevdiğiniz var da doğuda çalışan personel piç mi kimsesiz mi anlamadım devlet memurluğuna girdiğinizde Türk Bayrağının dalgalandığı her yerde gider çalışırım mantığıyla hareket edin en fazla çekeceğiniz sıkıntı 5 sene sonrası gideceğiniz her yerde rahat edeceksiniz kurum da çalışma şartlarına rotasyona düzenlemeye gidebilmek insani şartlara çekebilmek için elinden geleni yapıyor personel alıyor her sene 500 er kişi sizinki biraz şanstı bu şans bir daha elinize gelmez siz gelin sizden sonrakiler de gelsin çalışın ki 12 24 çalışılan yerler 12 48 e dönsün hem anlatıldığı kadar zor şartları olan yerler 7 8 müdürlüğü geçmez.
-
@sinek Madde 4- Personel, sözleşmelerinde belirtilen görev yeri dışında çalıştırılamaz. Görev yeri dışına geçici olarak gönderilenlerin gündelik ve yol giderleri, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerinde saptanan süreyi ve 1 inci derece Devlet memurlarına ödenen harcırah miktarını aşmamak üzere sözleşmelerde belirtilir. (Ek: 24/4/2007-2007/12061) Sözleşmeli personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenemez. (Danıştay İkinci Dairesinin 26/12/2013 tarihli ve E:2009/140, K:2013/12270 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.)
-
@alpagu dostum eyvallah cevap vermişsin de doğu korkusu kısmı ne anlamadım. ben kendi adıma konuşayım kendimi Türkiye'nin 81 ilinde görev yapacak şekilde hazırladım askerliğimi de olayların en yoğun olduğu dönemde (çözüm sürecinden hemen sonra) cizre'de yaptım yani doğu korkum falan yok. insan gibi soru sorduk sudan çıkmış balık gibiyiz öğrenmeye çalışıyoruz haklarımız neler koşullarımız neler diye adam ilana çıkarken oraya 37 tane il yazmış ne anlam ifade ediyor anlamaya çalışıyorum. evliyim eşimi çocuğumu peşimden sürüklemek istemiyorum şartların zor olduğunu biliyorum ona göre de guardımı almaya çalışıyorum. kraldan çok kralcı oluyorsunuz bir cevap yazdın ağzımızdan burnumuzdan getirdin. şu forumda tek kalemde soruma direkt cevap aldığımı görmedim herkes laf geçirmenin akıl vermenin peşinde anlam veremedim gitti yahu. soru sormaya korkar olduk.
-
@alika28 hocam atama yeri belirtilen her yere kadro verilir. Tabi burada sınır kapılarına 40-50 veya 80 atama olurken, diğer yerlere 5-10 veya 20 atama olur. Atamanın büyük bölümü sınır kapılarına ve İstanbul'a yapılır. Diğerlerine de 3' er 5' er 10' ar dağıtım yapılır.
-
@alika28 kardeşim cevabımız sadece sana değildi doğuya gelmek istemeyip batıda yıllarca yatan eş durumu yapan ve şimdi de sizin içinizde sözleşmeli alimda doğuda kuradan çıkmamak için türlü cambazlık araya adam sokanları duymaya başladık bu gözler memleketine 5dk mesafede bulunan gümrüğe kura ile atananları gördü. Sen çözüm süreci sonrasında gelmişsin helal olsun yine biz de çözüm süreci çatışmaları zamanında atandık geldik sokağa çıkma yasağının bitiminde ise başladık yiyecek ekmek bulamadık bazen patlama seslerinde ders çalıştım uyumaya çalıştık çok şükür o günler geride kaldı da 2 yıldır tek terör olayı yok. Kralcı olduğumuz bı durum yok hakkaniyet adalet istiyoruz sadece devletçi olmak kralcılıksa evet haklısın ben bitirdim zaten gidiyorum normali herkesin en başta doğudan başlayıp batıya doğru gelmesidir ama malesef ayı dayıları olanlar hiç doğu görmeden 8 5 çalışıp 8bin alıp işler çok zor yeaaaa diyor. Sözlerim sadece sana değil genelleme yaparak anlatmaya çalıştım. Arkadaş da açıklamış iş yoğunluğu olan yerler doğu kapıları sarp ve Kapıkule bunun dışında da İstanbul İzmir'e hep eleman lazım olur buralara 50-100 arası kişiler gönderilecekken malesef Marmaris çeşme Çanakkale Balıkesir Antalya Mersin Taşucu İskenderun Trabzon Zonguldak Kocaeli gibi gümrük teşkilatının gözbebeği illere ilçelere de 3-5 kişilik atamalar yapılır. Saçmalık tayin döneminde açmayan yerlerin yeni personel istemesidir ki buralar nerdeyse her gümrükçünun hayallerini süsleyen uğruna doğuda 5 6 senesini ve yine de gidemediği yerlerdendir.
-
@0626 Direk adımı yazdım hocam çok önemli bişey değil ad soyad şeklinde belirtsenizde olur belirtmesenizde
-
Arkadaşlar yolluk olan yerler nereler bilen var mı ?
-
@suaybg bunu ancak @Antimülakat kardeşimiz bilir.