tekrar ederek başlayayım: anti mülakat bey pek çok şeyi açıklamış. 10-11 ay önce, aylar önce (50 kişinin alındığı, 150 kişinin çağrıldığı ve benim 87,5 puanla) girdiğim mülakatı kazandığımı öğrendiğimde sizin sorularınıza benzer sorular kafamın içinde davul zurna çalıyordu. üstüne görev yerim kurayla(!) hakkari çıkınca kararsızlığım iyice artmıştı
her insanın kendince motivasyonu olur. parasızdım ama para benim için yeterince güçlü bi motivasyon değildi. benim motivasyonum hem bi kadın oldu hem de en zorlu koşullarda mücadele ederek kendimi geliştirme arzum oldu. (Sanki survivor yarışçısıyım. Kafaya bak. Kızdan da Hakkari'deyken ayrıldım, iyi mi?)
GTB ülkeyi 5 bölgeye ayırmış. Her bölge de kendi içinde A-B-C kategorilerine ayrılmış. Ben 5-C'deyim. Daha kötüsü yok yani
O yüzden şartlarını anlatayım, size de ışık tutar belki. İran sınırında, her şeyi enflasyonu %20ymişcesine satan 2-3 bakkalın, bi zaman sonra kebaplarından sıkılacağınız 1 lokantanın, en yakın doktorun 40 km uzaktaki Yüksekova'da olduğu; gümrüğün hemen yanında genelde 1+0'lardan ibaret lojmanın olduğu (her odada 2 kişi kalınıyor neredeyse) bir yerden bahsediyoruz arkadaşlar. Bildiğin yokluk bölgesi. İş yoğunluğu çok makul seviyede. Risk orada minimum düzeyde. Kapı birkaç ay önce biraz da siyasi bir kararla 24 saate döndü ancak iş yoğunluğu çok az olduğundan ve akşam 9-10'dan sonra kimse gelmediğinden fiilen 12-36 çalışılıyor. (evet, ders çalışmak isteyenler için çok uygun ortam).. Lojmanın kirası, elektrik-su-ısınma parası vs olmadığından neredeyse mutfak masrafları hariç hiç harcamanız olmuyor. Maaşım 4300 tl idi orada.. Her ay 1000-1500 tl rahat biriktiriyordum.. Muhafaza arkadaşların maaşı bizden 200-300 tl aşağıdaydı sanırım. 3 ay Yüksekova'da kaldıktan sonra Ankara'ya eğitime çağırdılar. Bu kadar erken olmasına çok sevindiğim gibi eğitim (4 ay) ve batıda seçeceğim bir yerde yapacağım staj (6 ay) süresinin 5. bölgeden götürecek olması da bal şeker oldu benim için. Ankara'da eğitim binasının koşulları yine kötü. Evet, ısınmada, oda hizmetinde vs sıkıntı yaşamıyorsunuz ama merkeze çok uzak (Esenboğa'nın yanında ve ulaşım yok), yemekleri çok kötü (akşam pek de leziz olmayan ve pahalı fast food ürünleri haricinde şansınız yok)... 4 ay da geçtikten sonra size staj için seçenekleri sunuyorlar ve istediğiniz yerde staj yapıyorsunuz. (Aç bi parantez. Eğitime gittiğimden beri her ay 1100 tl kadar harcırah da almaya başladım. Maaş 5400 oldu. Buna stajda 1950 tl yolluk ekleniyor, oldu mu sana 7350.. Kenara 2000 tl atmaya başladım. Gözümüz paraya doyduysa kapat parantezi) Bu entry'yi göndereyim, bi sonrakinde böyle detaylardan değil de genel manzaradan bahsedeyim. Kanımca daha faydalı olacaktır o.