Bakanlık Sayısı Azalıyor? Şimdi Ne Olacak?
-
İSMİ DEĞİŞEN BAKANLIKLAR
7 Bakanlığın ismi değişecekmiş.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Aile ve Toplum Bakanlığı olacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Sanayi ve Bilim Bakanlığı olacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - İş Hayatı ve Güvenliği Bakanlığı olacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Şehircilik Bakanlığı olacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Orman, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı - Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olacak.BAŞBAKAN VE BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI MAKAMLARI ARTIK YOK
Yeni sistemde Başbakanlık makamı tarihe karışacağı için, hal-i hazırda var olan 4 Başbakan Yardımcılığı makamı da kaldırılmış olacak.
7 BAKANLIK KALDIRILIYOR
Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı bünyesine katılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ise Aile ve Toplum Bakanlığı'nın bünyesine katılcak.
Ekonomi, Kalkınma ve Maliye Bakanlıkları tek çatı altında toplanıyor. Yeni bakanlığın adı Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı oluyor.BÖLÜNEN BAKANLIKLAR
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı; Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'na bağlanıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın;
"Orman" kısmı Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, "Su İşleri" Kısmı ise, Şehircilik Bakanlığı bünyesine alınıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın;
"Kültür" kısmı Milli Eğitim Bakanlığı'na, "Turizm" kısmı ise Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'na devrediliyor.6 BAKANLIKTA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK
Yeni sistemde 6 bakanlık olduğu gibi kalacak. Bu bakanlıklar da şu şekilde sıralanacak:
Adalet Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı
Milli Savunma Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Ulaştırma Bakanlığı -
Maliyeyi geçtim de: Kalkınma, Ekonomi ve GTB'de artık bize kadro açılmaz. Naci Ağbal buranın başına gelir gibi duruyor!
-
@antimülakat ince gelecek , bu saçmalıklara son verecek insallah
-
@furkanbey Nasıl gelecek yahu? Buna inanıyor musun?
-
@rorschach159 .) yetmedi mi be kardeşim.
-
Acaba bu durum alımları nasıl etkiler? Bana iyice azaltacak gibi geliyor.
-
@antimülakat Hantallığı gidermesi umudunu taşıması açısından mantıklı, kurumlarda karmaşa yaratması bakımından sıkıntılı olabilecek bir çalışma bence.
Sosyal Güvenlik Kurumu oluşturulurken 3 kurum bir araya getirildi 5502 sayılı kanun ile. Aradan 10 sene geçmiş olmasına rağmen sancıları hala sürüyor. Özellikle Büyük yapılı kurumların bir araya getirilmesi bazı sorunları belli süreye yayabilir ve kurumların kültürlerinin birbirine kaynaşmasını zorlaştırabilir. İzlemeden görmek çok olası değil sonuçlarını.
Alımlar konusunda bir değişiklik olmayacaktır. Çünkü bu kez aynı ihtyacın birleşmiş kurumlar nezdinde belirlenerek istihdamı gerçekleşecektir. Bu yönden bir değişim ya da olumsuz yansıma olacağını sanmıyorum.
-
@furkanbey İnsanlar tamam dediğinde bununla olur diyeceği kimse çıkamadığı için oyna devam
-
@kelaynak koş koş bizim başlık
-
@paretowilfredo başındakine göre alım işi değiştir bencede eğer @Antimülakat hocamın dediği gibi olcaksa gümrükte bunlara dahil heralde iibf'nin ocağına incir ağacı
-
Bu durum alım konusunu olumsuz yönde etkileyecektir. Mevcut hükümetin mottosu ile örtüşen "az personel çok iş" in tezahürü gibi geliyor. İktidar değişmezse şayet kamu sektörü Özal sonrası ve 2000 arası döneme dönüşmüş olacak gibi geliyor. Malesef bize denk geldi. Kpss'nin olayı bitmese de ehemmiyetini yitirmiştir.
-
@rorschach159 sonra ağlamak yok ama niye alım yok , niye işsizlik çok , niye enflasyon bu kadar yüksek , neden başka ülkeleri gezemiyorum bu euro dolar çok yüksek diye..
-
@rorschach159 hangi yola? böyle yol mu olur
-
Şampiyonlar ligindeki gruplara benzemiş. Maliye-Ekonomi-Kalkınma ölüm grubu adeta. Aralarındaki çekişmede bakalım kim galip çıkacak? Maliye kendi içindeki sorunlara boğulur, Kalkınma zaten kafası karışık, favorim Ekonomi bakanlığı ipi göğüsleyip grubu lider bitirir.
-
Peki başbakanlığa bağlı olanlar ne olacak
-
Devlet demek kurumsallık demektir, şeffaf, öngörülebilir uygulamalar demektir. Bürokratik örgütlenmenin çocuk oyuncağı gibi hadi biz değiştiriyoruz denilip sürekli olarak sıfırlanmasının zararından hadi bahsetmeyelim memlekete kaybettireceği enerji ne olacak? Daha kaç yıl oldu bu bakanlıklar bu şekilde organize edileli? Belki de ancak oturmuştu mevcut yapı. O zaman da sırf AB’ye uyum diye yapılmıştı. Şimdi de sistem değişti denilerek yapılıyor yani yine ihtiyaca binaen gibi durmuyor açıkçası. Keşke biz de biliyor olsak mesela neden Milli Eğitim ve Kültür, tamamen başka iki alan hangi gerekçe ile birleşiyor, bu anlayamadığım değişikliklerden sadece biri. Yoksa gıda, çevre muhtemelen sadece isim de neşterlendi zaten durum ortada. Kültür konusuna bakış açısının tamamen duygusal olduğunun hep farkındayız. Üzülüyorum.
Üstelik özellikle a grubu kamu personelinin sayısını azaltma söylemlerinden hiç vazgeçmediler, bunu ilanlardan da görüyoruz. Ne yazık ki bende bu birleşmelerin bizim alım sayımıza olumsuz yansıyacağını düşünüyorum. Ama artık bundan geçtim bu işin sonu nereye varacak? Nasıl toparlanacağız buna kafa yoruyorum.
Allah aklı başında insanlara idarecilik nasip etsin, belimizi biraz doğrultalım. Halihazırda çalışan idarecilerimize de sorgusuz sualsiz her emri uygulamak yerine sorumluluk alıp müdahale edebilmeyi nasip etsin.
-
Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı uzman yardımcılığı??? :))))
Böyle bir şey olursa ne böyle Brezilyalı Topçu ismi gibi ahaha ayrıca her konuya hakim bir izlenim oluşturuyor. :)) -
Netlik kazanmayan çok çok fazla mevzuu var. Ne zamana çıkar KHK arkadaşlar sizce ? CB yemin edene kadar verilmiş yetki. Secim sonrası mi diyeceğim ama seçim sonrasında ortada bk kalmıyor. Demek ki öncesinde çıkacak...
-
@ceks74 hocam alım konusunda bn hiç umutlu değilim.Zaten ekonomi bakanlıği her zman ingilizce istmistir.Simdi Maliyeyle birleşince ne olcak alım konusunda bn tedirginim
-
Teftiş kurullari ile ilgili bir calisma olacakmi acaba varmi duyumu olan