Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
-
@1umut bende manevi tazminatlı şıkkı işaretledim, ilk aile ile ilgili gideri de işaretlemiş olabilirim ama son olarak maneviyi işaretleyip bıraktım. şıkları çok hatırlamıyorum.
-
maliyede başka soru hatırlayan var mı arkadaşlar, bir de muhasebe çok karanlık yav
-
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beyannamerehberi/kurumvergisirehber.htm
Sorunuzun cevabı burada -
maliye politikasında gelirler politikası hangisi uygulanırsa en sert olur gibi bir soru vardı birde para talebinin faiz esnekliği sonsuz ise hangi politika uygulanmalı sorusu.
-
@kombassankoma hocam o aile ilgili giderli soruda aile fertlerinin giderleri dusulur gibi bi sey degilmiydi:) ya o isletmenin ayri bi kisiliginin olmasina filan aykiri degil mi. Ortaklarin manevi tazminati cevapmis ama o secenek suan kafami cok karistiriyor acaba neydi de osym kabul etti diyekeske bi tam hatirlayan ciksa
-
@1umut, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
Ortaklarin manevi tazminati
hocam öyle olsaydı değiştirmezdim gibi yav, tam o şekilde değildi yanılmıyorsam şık
-
@kombassankoma ben o kaosla ne okudum hatirlamiyorum da aklimda oyle kalmis. Zaten tam iptal anonsu duyulmadan once bakiyordum maliyeye. Şıkta kesin başka bi ayrıntı vardı da ben görmedim, zaten günlerdir acaba tam ne yazıyordu die düşünüyordum. Neyse olsun:)) belki tam şıkları hatırlayan çıkar:/
-
@1umut siz öyle cebelleşirken biz sakince soruları çözüyordum hocam yav hakkınızı helal edin vallaha
-
@1umut Emin olmamakla birlikte içerisinde ceza/vergi cezası gibi bir şeyler olan şıkkı işaretledim diye hatırlıyorum.
-
@borcdeflasyonu, içinde söyledi: Sayistay Eleme Istanbul-Izmir Soru Paylasimi
@1umut Emin olmamakla birlikte içerisinde ceza/vergi cezası gibi bir şeyler olan şıkkı işaretledim diye hatırlıyorum.
Yanlış hatırladım galiba ceza ile ilgili. Yazılanları görünce hatırladım, bence tazminat olanı seçtim.
-
@kombassankoma helal olsun hocam, bn telaşlı bi insanım. Bu kadar bakabildiğime şükrediyorum:)))
-
@kombassankoma
Muhasebe
1-Ömrü 5 yıl, değeri 60000 olan maddi duran varlığa normal amortisman yöntemiyle amortisman ayrılıyor. 3.yılın içerisinde 3000 tl normal bakım ücreti, 15000 tl değer arttırıcı harcama yapılıyor. 3.yıl sonunda ayrılacak amortisman tutarı ne kadardır?
ilk iki yıl ayrılan amortisman 24000 yapıyordu. yani 3.yıldaki net değeri 36000 idi. Buna değer arttırıcı olan 15000 lirayı ekleyip varlığın kalan ömrü olan 3 yıla bölüp 17 buldum.
2- Aşağıdakilerden hangisi 7/b kullanan işletmenin kullanacağı kayıtlardandır?
3-Tanım verip ne olduğunu sormuştu?
(Stok bağımlılık oranı)
4-Karşılık ayrılan şüpheli ticari alacak karşılıktan daha fazla değerde satılıyordu. Kaydını istiyordu
(Konusu Kalmayan Karşılığın alacaklı olduğu kayıt)
5-İşletmenin mal mevcudunu, satışlarını iadelerini falan verip STMMyi soruyordu.
(baktım içinden çıkamayacağım, uğraşmayıp sonu 750li olan şıkkı salladım)
6-Gelir tablosu ilkeleri ile ilgili bir soru. Hangisi değildir diyordu galiba.
7-Aşağıdakilerden hangisi Kar Yedekleri grubundadır?
(Özel Fonlar) -
@borcdeflasyonu muhasebe degisik deniyordu da bunlar hep bildigimiz seyler hocam. Akliniza gelmeyenler mi degisik sorulardi acaba
-
@borcdeflasyonu ic denetci harcama sonrasi ic denetimde degil miydi ?
-
@shady1 hocam fon akım ve nakit akım tablolarından birer soru vardı. bu konular genel muhasebe konusu değil benim bildiğim. bu tabloların mali analizini de sormaştı. tabloların teorisiyle ilgili soruydular.
-
@kadrolu-öğrenci hocam 4T'yi sevmem ama onda bütün çıkan bütçe soruları vardı. bendeki çok yeni baskı değil 8. baskısı. isterseniz kitapta kaçıncı soruda olduğunu yazayım.
-
@shady1 Bunları başka bi yerden bulup buraya yazdım hocam. Daha fazlasını hatırlamıyorum ama öyle çok çok değişik soru da yoktu gibi.
-
@beveridge-eğrisi Evet hocam bende öyle hatırlıyorum. Ama zaten onlar seçenek değildi. Yani 1-2-3-4 şeklindeydi. Hangileri öncesi iç denetimdir diye sorulmuştu.
-
@borcdeflasyonu diğerler maliye soruları da aşağı yukarı bu ayarda miydi hocam? Şahsen beni sadece 1. ve 2. Soru zorlardi burada o da şıkların durumuna göre tabi lerner fonksiyonel maliyenin önde gelen isimlerinden ama sıklarda yeni keynesyen post keynesyen yeni klasik falan şaşırtmaca fazla ise düşme ihtimalim fazlaydı tabi
-
@ofa Lerner sorusunda klasikler ve monetaristler vardı diye hatırlıyorum seçeneklerde. En sırıtan şık Keynesyen gibi duruyordu.
Bütçenin işlevleriyle ilgili bir soru da vardı.
Yukarda bahsedilen KV indirilemeyecek giderlerle ilgili bir soru vardı.Alan soruları hukuk hariç çok zorlayıcı değildi benim kanaatimce. Hukukta da bilinen konular çeldirici seçenekler vardı bolca.