2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@alika28 buna göre 2 şıkta hatalı , msf m özel faydayı aşar pozitif dışsallıkta
-
@alika28 işletme iştirakine senetsiz mal satıyor burda alıcılar kabul etmişsiniz ama ilhan hoca şimdi messenger dan yazdı cevap ortaklardan alacak diyor
-
@alika28 hocam o soruda b şıkkı marjinal sosyal maliyet > marjinal özel faydayı.
Çünkü o şıkkı acaba yanlıs mı yazdılar diye 10 defa okudum -
@zenginmemur hocam 2 gundur kendim kadar uzuldum size,ne kadar dert ettiniz demek ki bayag zor seyler yasadiniz bilemiyorumbaska sinavlarda var girecek ona yonelenelim uzulmeyin bu kadar
-
Icimden bi ses guy sinavi dguydan daha zor olacak diyor...
-
@ultras06 bende 350 buldum. O soruda 70 bin teminatlidir gerekli işlemler yapilmistir falan diyor mu ? Soruyu net hatirlayamiyorum.
-
@emredurmaz alicilar diye yine tartsisildi hocam ben ve bazilari da ortaklar dedi
-
@duyguuu37 yok ya kendime kıziyorum hepsi bu
-
@emredurmaz şu an a kadro muhasebe kitabi onumde acik ve cevap 120 alicilar. Bu soruyu bence hiç tartismayalim:)
-
@zenginmemur insallah guy da ayni hatalariniz olmaz o zaman hocam basarilar
-
@teklif-eğrisi içinizdeki sesi susturun hocam
-
gib den bilgi alan var mı. içerden. çok kapalı bir kurum değil malum.
-
@alika28 aynen öyle kesin doğru yaptığım soruda bile beni şüpheye düşürdüler bu soruyu yanlış kabul ettim
-
132 İştiraklerden Alacaklar Hesabı, İşletmenin esas faaliyetleri dışındaki işlemleri dolayısıyla iştiraklerinden olan alacaklarının izlendiği hesaptır.
132 İştiraklerden Alacaklar Hesabı İşleyişi : İştiraklerden Alacaklar, ticari işlem dışındaki bir işlem sonucunda bir alacak doğduğunda hesaba borç, nakden veya hesaben tahsilinde alacak yazılır.Süresi 1 yılı aşan alacaklar ise 232 İştiraklerden Alacaklar Hesabında İzlenir.
131 Ortaklardan Alacaklar Hesabı: İşletmenin esas faaliyet konusu dışındaki işlemleri dolayısı ile (ödünç verme, borç verme ve benzer nedenlerle ortaya çıkan) ortaklarından veya işletme sahiplarinden olan alacak tutarlarının izlendiği hesaptır.
131 Ortaklardan Alacaklar Hesabının İşleyişi: Alacağın ortaya çıkması halinde hesaba borç kaydedilir, tahsili halinde ise alacak kaydedilir.
Uzun lafın kısası soruda veresiye ticari mal satış kaydını soruyordu , yukarıdaki yazıyı okursanız ortaklardan alacak vs olmasi için İşletmenin esas faaliyet konusu dışındaki işlemleri dolayısı ile (ödünç verme, borç verme ve benzer nedenlerle ortaya çıkan) ortaklarından veya işletme sahiplarinden olan alacak tutarlarının olmasi gerekir
-
@beveridge-eğrisi kesinlike,kesinlikle,kesinlikle ...
-
tamamdır ilhan hoca şimdi özün önceliği gereği alıcılar olduğunu soruyu okumadığını borç olarak değerlendirdiğini yazdı
-
@alika28 pozitif dissallikta msf=möf mı oluyor? Iki yanliş cevap var işte hocam.
-
@beveridge-eğrisi valla hocam teminat felan gormedim.icra safhasina geliyo dava aciliyo tahsil ediliyo.ortada tarih de yoktu karsilik da yoktu.supheli ticari alacaklara atıp hemen tahsil etme tarzinda bi soru gibi dusunursek.tahsil ettiginde 350 bin supheli ticari alacaklari alacaklandirarak kapatmasi lazim.onu da goremedim.karsilik ayirdim mecburen o zaman da cevap 350 bin supheli ticari alacaklar borclu oluyo
-
10.12.2005 guy 79. Soruya bakın
GYG
ÖZEL FON
...... BİRİKMİŞ AMORTİSMAN -
Şu soru tartismalarina sonradan katilanlar keske erinmeyip onceki sayfalari okusa da her saat ayni seyleri okumak zorunda kalmasak.