2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@balans-etkisi uretilen mamul maliyeti satilan mamul den once hesaplanir o sebeble cevap 630 hocamm dogru sizinki
-
@duyguuu37 hocam ben hepsini kattım 630 buldum üretileni soruyorsa gitti soru :)630 olamaz çünkü +30-30 geliyordu ordan birbirini götürüyordu
-
Ne kavga edildi ya. Keşke bir kitaba bakılsa. Soruda üretilen mamül maliyetini soruyordu.
Direkt ilk madde ve malzeme
Direkt işçilik gid
Genel üretim giderleri
+_______________________
Üretim maliyeti+DB yarı mamül
- DS yarı mamül
+________________________
Üretilen mamül maliyeti
Ds ları katmıyoruz , katarsak satılan mamül maliyetini buluruz. Daha açık açıklayamıyorum.
- DS yarı mamül
-
@safitürk69 birde ayirma ilkesi hocam,emek ve sermaye ayni duzeyde vergilendirilmeli diye bir şık vardi o yanlis
-
@duyguuu37 bende Halen 630 olduğunu düşünüyorum. Aynısı Ferhat yıldız ve guy sorularında var..
-
@duyguuu37 cevap 660 kendini kandırma
-
@safitürk69 dostum 60-30=30 yaptım bende ama o SATILAN MAMUL MALİYEYİNİN CEVABI , ama soru ÜRETİLEN MAMUL MALİYETİNi soruyordu o yüzden o 30 u çıkarmayacaktık
-
@duyguuu37 ben de 630 buldum kesin doğru yaptım demiyorum sınav anında belki dikkatsizlik yaptım ama 660 dogru kabul ediliyor siz emin misiniz hocam
-
@safitürk69 nereyi sorduğu önemli
Toplam Üretim maliyeti
Üretilen mamul maliyeti
Satılan mamul maliyeti
Bize ortadakini soruyordu -
@aynstayn ds ler derken hocam,ben her soruya notlarimdan baktim,cok arada kaldigim olursa yazdim, donem basin yari mamul ve donem sonu yari mamul kullanarak o soruyu cozuyoruz sizde yazmissiniz zaten yani donem sonu var,ayrica haklisiniz once bi not kitap vs baksak da daha kalici olsa keske
-
@duyguuu37 ha o kolaydı yanlış sayıyordum bide bu arada arakadaşlar 25 e yakın yanlışım var. Uzun zamandır çalışmamıştım. Bundan dolayı bana zor geldi sanırım. Ben yinede çok düşeceği kanaatindeyim..
-
Arkadaslar 660 olmalı cevap fakat 660 bulanlarin savı da aynı yani db yarimamül ekleyip DS yarimamul cikarinca 660 çıkıyordu
-
@duyguuu37 Hocam tam tersi , önce üretip sonra satarsın yani üretmediğin bir şeyi nasıl satacaksın önce ÜRETİLEN MAMUL MALİYETİ sonra SATILAN MAMUL MALİYETİ
-
sınav sonuçlarına itiraz çok olacak gibi
-
@i̇lanbekleyenbiri reyis iddalaşmıycam yanlış sayıyorum eyvallah :))
-
@i̇lanbekleyenbiri sizi herhangi bir gonderimde fark etti iseniz etiket yapmadim,dunden beri cevap aciklama tarziniz ve benlik degil saygi duyuyorum ama sizdr bana yonelik bir sey yazmaz iseniz sevinirim,ayrica kendimi kandirmiyorum bu sitede cift cevapli konusulan hicbir soruyu dogrum olarak kabul etmedim basarilar
-
@moonlight evet hocam bende bunu diyorum belko rakamsal hatam var sorularin rakamini hatirlasam ama formul tam da bu yanlis yazdiysam kusurs bakmayin
-
@i̇lanbekleyenbiri toplam üretim maliyeti =630 çıkıyordu dönembası yarımamul=50 diye vermişti dönemsonu yarımamul=20 ordan da 630+50-20=660 oluyordu en son hatırladıgım buydu benim de
-
şuanda hiçbir şeyi şu pozitif dışsallık ın akıbeti kadar merak etmiyorum valla
-
@moonlight e artik onu iptal ederler,neticede tutanaga yazdirmis bir hocamiz ama digerleri ne olur bilemem