2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@can-mavi vaziyet aliyorum ben buna gore cevap ne oluyor hocam sizce?
-
Gençler yüksek ihtimal her şey hazır. Sadece yayınla denilecek yayınlanacak. Ama bu bir gece 2 de mi olur, yoksa gündüz 11 de mi artık onlara kaldı bizim bekleyişin sonu
-
@can-mavi bence soruyu tam sorun şıklari verin sınavin adıni soyleyin.yabanci sermaye cevabini verecektir.:)
Yabancilara ayrıcalik tanınmamasi da sınırlama demek midir tartısılir. -
İlk sorduğum şeye yasin hocanın verdiği cevap doğrultusunda bir cikarimim var ama forumda yazmayayim :))
-
@gencburokrat hukuk değişenler kitabı var adını hatırliyamadim. O vermiş 2017 sorularını.
-
@ultras06 tamam kardeşim bir de öyle sorayım ama iyi yöne bunalttmis olacağım hocayı
-
@can-mavi hocam bu soru tam olark nasildi unuttum ben
-
@gannicus hocam duyum mu
-
@ultras06 izmir iktisat kongresinde alınan kararlarla ilgili olarak hangisi YANLIŞTIR ?
a- yabancı sermaye sinirlandirilmıştir
b- bilim ve teknolojik yenilik yapılması kararlastirilmistirSoracağım soru bu şekilde de mi
-
@can-mavi yabanci sermayeye bakis acisi: milli ekonomiye zararli olan yabanci tekellerin imtiyazina son verilmis, tekel olmayan yabanci sermaye DESTEKLENMISTIR.
23-29 disa acik ekonomi kosullari benimsenmis . Yabanci sermaye sinirlandirilmamistir. -
@can-mavi izmir iktisat kongresinde alınan ulusal kararlardan degildir sekilindeydi.bir de tekellere karsi cikilmasi vardi.
-
@can-mavi hocam bununla ilgili şıklar dahi aynı soru sorulmuş ve bir arkadaş paylaşmıştı cevap yabancı sermayenin sınırlandırılmasıydı
-
@can-mavi hocam o zaman 2 cevaplı olmaz mı sınırlandırılma ile ayrıcalık tanınmaması ayrı şeyler ve liberal politika izlendiğide biliniyor ama bu bilim teknoloji mevzunun geçtiği bir yer bulamadım ben. Gib sanki sınırlandırılmayı kabul eder gibi geliyor ama 2 cevaplıysa iptal edilmesi gerekir elbette
-
@can-mavi gecen seneki kaymakamlik sinavinda cıkan soruda yasin hocaya 1986 kitlerin satis sorusunu sormustm israrla imkb rahat ol demisti soru iptal oldu:)
-
Arkadaşlar neden bazı arkadaşlar böyle aşağalıyıcı bir üslup kullanıyor. Birkaç hadsiz kendini bilmez yazdığıma cevap yazdı ben ya sabır çekip cevap vermiyorum ama insanı da aptal yerine koymasın kimse. Fikrimizi beyan ediyoruz.
Kazai rüşt sorusunda küçüğün rızası bal gibi de yanlış. Var mı itirazın? Çünkü küçüğün rızası alınmaz isteği varsa dikkate alınır. 15 yaşını doldurmuş küçüğün isteği yasal temsilcisinin (veli/vasi) rızası (icazet) ve hakimin küçüğün menfaatine olacak hususları göz önüne almasıyla reşit sayılır. Yani yeterince açık mı? Ben anlamadım kardeşim rıza ile isteği aynı kefeye koyacaksanız gerçekten tartışmayalım. Akıl var nizam var.
-
Yahu hangisi doğru hangisi yanlış diye tartışmıyorum, sadece şıkları bilen hatırlayan var mi
-
@ultras06 ben de elimdeki gülten kazgan şevket pamuk gibi turkiye ekonomisinin önemli kaynaklarına baktim yabancı sermayeye sınırlama ile ilgili birşey yazmıyor. aslında yabancı sermaye isteniyor ancak tedirginlik duyanlar da var yabancı sermayeyle ilgili o yuzden net bir karar alınmıyor. kısaca yabancı sermayenin ülkenin egemenlik haklarını ve yerli üreticiyi olumsuz etkilemeyecek şekilde ülkede yer alması isteniyor denebilir. Teknolojiden de çok bahsedilmiyor doğrudur ancak dönemin şartlarına dünyaya bakılınca küçük atölyeler dışında üretim yapmak fabrika kurmak buralarda çalışacak işgücü yetistirmek bunları planlamak bile teknoloji olarak nitelendirilebilir özellikle savaş sonrası olusan ortamda.
-
@ilanmılano Yabancı tekellere karşılar ama kesinlikle yabancı sermaye isteniyor zaten önce liberal politika izleniyor
-
Şimdi soruda hemfikir miyiz
İzmir iktisat kongresinde alınan kararlardan hangisi milli değildir ?
Yabancı sermayenin sınırlandırılması
Tekellerin kaldırılması (burada yabancı var miydi)
Bilim ve teknolojik gelişmenin sağlanmasıSorudaki ve şıklarda ki eksiklikleri giderelim arkadaşlar
-
@can-mavi tekel ve aracilarin kaldirilmasi seklindeydi.