2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@zencitarzan iptal olur çünkü kanuna göre 15 yaşında olmak da yanlış çocuğun rızası da yanlış
-
@zencitarzan hocam tartışmak için söylemedim. Kesin de demedim. Siz böyle düşünüyorsaniz sıkıntı yok.
-
@can-mavi aynen hocam ona göre buluruz illaki
-
Kazai rüşt sorusu tam olarak nasildi
-
@gökyeleli Veli'nin rızası. Çocuğun rızası . 15 yaşında olmak. Mahkemece çocuğun faydasının tespiti. Hangisi kazai rüşt şartlarından değildir diyordu.
-
@can-mavi Medeni kanun 12.maddesinde 'kendi isteği' ibaresi var.
-
Bu basligi boyle canli gorunce cok sukur dedim aciklanmasi yakin:)
-
@zencitarzan tamam işte kendi isteği ile rızası farklı şeyler ve hukuksal açıdan farklı nedenlerle oluşan şeyler , o yüzden iptal olur
-
@zencitarzan istek talep demektir. Rıza farklıdır. Talep demek bizzat başvurmak demektir. Rıza ise onaylamak. Veli'nin yaptığı gibi. Bu dava da çocuğun bizzat başvurusu araniyor
-
@baybatur 16 veya 17 yasindayken mahkeme karariyla ergin olamiyor muyum illa 15 yaş şart mi hocam. 15 yasini doldurmuk olmak gerekli degil mi?
-
@gökyeleli doldurmuş olmak gerekli
-
@gökyeleli sınır o en az yani.
-
@can-mavi ne kadar farklı olabilir o kadar ince düşünmeye gerek olduğunu düşünmüyorum o soru net '15 yaşında olmak' olacak.İptal olursa yazık
-
@gökyeleli soru bu yüzden yanlış zaten. İki şık ki bir soru. 15 yaşında olmak değil doldurmuş olmak olacaktı. Çocuğun rızası değil talebi olacaktı. İki şık li yani.
-
@can-mavi ben de onu diyorum iste 15 yasinda olmak sart degil 16 17 yasinda da olsam mahkeme karariyla ergin olabiliyorum
-
@zencitarzan düşüncenize saygı duyuyoruz hocam. Taktir gib in.
-
@zencitarzan ne demek ne kadar farklı olabilir , o zaman olaya tersten bakalım , kanun velinin rızası diyor , peki eğer farklı değilse veli çocuğu için kazai rüşt isteyebilir mi ?
-
76 diyorum bakalım pozitif dışsallık sorusu dışında iptal olan soru olacağını düşünmüyorum dostlar.
-
@baybatur ha siz iki sik da yanlis diyorsunuz.
-
@gökyeleli evet