2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@eliff tdk yakın sözcükleri aynı görebilir ama hukuk ta olaya böyle bakarsanız anlam kargaşası ile karşılaşırsınız. Hukuk ta ki terimler net tır. Birbirleri yerine kullanamazsınız. Sonuçta razi olmayı sadece onaylanan şeyler de kullanırsın bütün davalarda böyledir. İstemeyi de başvuru gerektiren yerlerde. Birbirlerine ikame edersen ortaya anlam kargaşası çıkacaktır.
-
@gmsmustafa hocam oda sizin şansınıza artık.
-
@gökyeleli, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@baybatur bana da istek ve rıza ayni talep farkli anlamda gibi geliyor
Hocam kızma , aradaki farkı netleştirmek için söylüyorum ,, Sen GUY olmak mı istersin? Yoksa GUY olmaya rıza mı gösterirsin?
Eğer ilki ise bu senin bizzat hissin,isteğin,talebin,hayalin,planın
Eğer ikinci ise başkalarının sana sunmuş olduğu seçenekler arasından GUYa razı olman ya da bizzat GUYu sana dayatmaları sonucu GUYa razı olman (başka seçeneğinin kalmaması)..
GUY “istememene” rağmen GUYa “razı olma” ihtimalin var..
Sen DGUY istiyorsun , ama nasip kısmet takdiri ilahi deyip GUYa razı olursun (Tabiki DGUY ol inşallah)
-
@eliff sözlükte öyle diyo ama sizin yaptığınız tanım olarak biliyorum ben de ikisi arasındaki farki sizin dediginiz şekilde biliyorum
-
@baybatur ya zaten 2 soru iptal muhabbeti dönüyo ya eğer 2 soru iptal olduysa biri kesin budur çünkü dissallik ve bu soru haricinde iptal olucak bi soru yoktu
-
@eliff ama 2 soru iptal edildiyse 80 le kapatcak oln puan 82 ile kapatır
-
@moonlight farki anladim onda sıkıntı yok da gib buna dikkat eder mi ben ordayim.
-
@eliff 2 soru iptal muhabbeti Nerede dönüyor , bilmediğimden soruyorum , kurumdan vs duyan mi olmuş
-
@eliff bu iki soruyu yanlış kabul eden sevinir doğru kabul eden üzülür , herkes en baştan yanlış kabul etmiştir inşallah
-
@eliff bahsedilen sözlük hukuki bir sözlük değil hocam. Tdk nin sözlüğünde tıpa tıp aynı olmayan ama aynı şeymiş gibi yan yana yazılan bı sürü kelime bulursunuz. Buda Türkçe'nin Osmanlıca yı tam karsilayamamasindan kaynaklı bir durum. Ama hukuki terimler genelde osmanlicadir.
-
@gökyeleli merakla bekliyorum kardeşim , evet 15 yaş yapanlara haksızlık gibi duruyor biraz ama adam resmen “çocuğun rızasını” gözüme sokmuş , işaretlemesem vicdanım kanardı , yanlış olursa da sağlık olsun
-
@can-mavi burada gördüm bir de tanıdığım birinden duydum
-
@eliff hayırlısı olsun , iptal edilmesi veya edilmemesi hakkaniyet hangisini gerektiriyorsa o olur inşallah
-
@eliff pozitif dışsallık sorusu netleşmemiş miydi Ya , birisi fotoğraf atmıştı onun attığı fotoğrafa göre cevap : marjinal sosyal maliyet > marjinal özel maliyet idi
-
@eliff bi soru istatistikden bi soru iibfden seklinde duymayasin.
-
@ultras06 bilmiyorum ayrıntıyı
-
@moonlight eşitlik de sıkıntılı
-
@ultras06 bak bu da olabilir . Bir bakmışİz ikisi de istatistikten
-
@can-mavi o zaman hep sıkıntı , hocam ne diyosun yarın için açıklanma ihtimaline
-
@moonlight valla hocam hakkeden kazansin adil bir sonuc olsun. Ancak bundan dolayi soruyu iptal etmezlermis gibi geliyor. Çok ince düşünmek lazim o şıkkı yanliş saymak için.
Örnegin mahkemede hakim sorsa ayse ergin olmaya rızan var mi dese. Istegin var mi anlamı cikiyor. Ama razi olmak anlaminda dusunduğumuzde farkli anlama gelebilir