2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@moonlight neyse ya olan oldu zaten artk soru tartsimak degl beklemek mantıklı:)
-
@duyguuu37 kim mantikli buldu allah askina birisi bisey atti ortaya.esitlik şikkini isaretleyenler begendi
-
Öğleden sonra açıklanacak bence at fava bekle.
-
O arkadaşın adını vermek istemiyorum çünkü burası karışıyo, kendileri şöyle yazmıştı komisyon kazai rüşt sorusunda 15 yaşında olmak şıkkını kabul etti
-
Zeynel dinler - mikro ekonomi konu anlatımı sf 596
Dışsallık olmadığı durumda Msm = möm
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
Zeynel dinler - mikro ekonomi konu anlatımı sf 596
Dışsallık olmadığı durumda Msm = möm
-
@can-mavi dissallik söz konusu değilse ayrımı var ancak orda
-
@can-mavi hocam ben maliyeti işaretledim zaten de hocam bi arkadaş şey demişti erdal hocanın kitabı üretimde poz dış için bunu yazmış
-
@moonlight evet hocam bi foto yüklemişti ve msm büyüktür möc yapmıştı buna yanlış demişti arkadasımız yani cevap bu olacak demişti. Ama marjinal sosyal fayda=marjinal özel faydaya dogru demişti çünkü üretim maliyeti etkiler faydayı etkilemez tüketim de faydayı etkiler demişti soruda da pozitif dışsallık üretim acısından soruldugu için faydalar degişmez ve esit olur ( marjinal sosyal fayda= marjinal özel fayda) gibi bi şeye dayandırmıştı ben de böyle hatırlıyorum.
-
@lex-fori, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@can-mavi dissallik söz konusu değilse ayrımı var ancak orda
Ben ne dedim ?
-
@merve06 ne kadar dogru bilemem tartışmaya acık bi soruydu çünkü
-
@merve06 paylaşılan kaynak ta yani Erdal Ünsal da ikisinin de eşit olması gerektiği yaziyor ama
-
@baybatur dogrudur hocam ben aklımda kalanı yazdım hatırladıgım şekliyle
-
Yediniz tabi etleri şimdi soruları baştan tekrar tartışırsınız
-
@narca hocam yarin aciklanirmi tek duyumcumuz sendin
-
@lilith hocam bu dediğiniz mevzu cok eski. Sonra dan ortaya çıkmıştı ki henüz komisyon sorular için toplanmış bile. Hatırlıyorum bu meseleyi ama asılsız çıkmıştı
-
@secret malumunuz sindirmek lazim
-
@merve06 Hocam dışsallık olmayan durumda ;
MSM=MÖM ve MSF=MÖF
Pozitif dışsallıkta ;
MSF>MÖF
Negatif dışsallıkta ;
MSM>MÖM
olması gerekir bu konuda bence herkes hemfikir..
Soruda pozitif dışsallıktaki durumu soruyordu (yanlış olanı) ,, B şıkkında normalde MSF>MÖF yazması gerekirken MSM>MÖM yazıyordu , bu pozitif dışsallık için bariz yanlış , ama A şıkkının da kesin ve kesin doğru olduğunu ispatlayamıyorum şuan kazai rüşt sorusuna döndü
-
@lex-fori yalnız orda dissal ik yoksa diyo soruda pozitif dissaligi soruyordu
-
@eliff ya birazcık mantıken düşününce bile pozitif dissal ik denilince eşitlik akla gelmez bu zaten anlasiliyo