2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@baybatur ben hala yemeye devam ettiğim için daha sindirme aşamasına geçemedim
-
@eliff elif hanım ben de sizin gibi dusunuyorum işte soruda dissallik durumunda diyor Ersan unsalin kitabında dissallik durumu yoksa diyor. Bende o sorunun cevabının msf=möf şıkkı olduğunu düşünüyorum yarın açıklanır da kurtuluruz artık şu soru tartışmalarından
-
@lex-fori o sık kesin artk kanıtlandı can mi nin attığı şeyle de ama b sıkki da sıkıntılıysa iptal olur
-
Ben o soru hakkında hiçbir şey diyemiyorum ben o soruyu Hangi kafayla kurgulamışım bilmiyorum benim o soru hakkında hatirladiklarimi yazayım da biraz Gülelim
- Soru pozif dışsallık ile ilgili doğru olanı soruyordu
- Şıklarda
A. Msf = möf
B. Msm > möf (yani bir taraf maliyet diğer taraf fayda)
C. Şıkkı nı hatırlamıyorum
D. Piyasa başarısızlığı durumudur
Şıkları sırası bile böyleydi , eh yukarıda yazdığım 1 numaralı durum sebebiyle d şıkkını yaptım
-
@can-mavi yani işin gerçeği iptal olursa HAKKANİYETSİZ bir şekilde bana yarar
-
@can-mavi yanlış olanı soruyordu
-
@eliff yorumumun ilk cümlesinde yazdığım gibi "hangi kafayla kurgulamisim bilmiyorum " derken 1 - 2 numaralı maddelerin benim hatırladığım gibi olmadığını soyleyemeyecegim çalışıyorum , yani forumdaki herkes yanlış hatırlayacak ben doğru hatirlayacagim gibi bir ihtimal söz konusu olmadığına göre ...
-
@can-mavi söylemeye çalışıyorum
-
Pozitif dışsallık
Soru neydi ? Üretimde pozitif dışsallıkta hangisi yanlıştır ? Cevap msm>möm .cevap kesindir. M sosyal fayda marjinal özel faydaya eşit midir ? Evet eşittir üretim dediği için eşittir , burada 3 temel kitabı inceleyerek soruda bir muallaklık olmadığı kesinleştirdim. Benim gibi ms fayda = m özel fayda işaretleyenler doğrusuna malesef ki -1 koymalı. -
Buralar yine hareketlenmiş Yarın açıklanır inşallah ve en çok hakeden 600 küsür kişi mülakatlara kalır umarım
-
Arkadaşlar Erdal Ünsal üretim de pozitif dışsallık grafiğini şekildeki eşitliği görünce eşittir denmez nasıl yorumlanıyor denge nerede kuruluyor ona bakmak lazım yani üretimde olsa tüketimde olsa pozitif dışsallık ta msf>Möf dır . B şıkkını bende biri maliyet biri fayda diye hatırlıyorm
-
@cesss hocam bilmediğim için soruyorum. Erdal Ünsal in kitabında dışsal lik söz konusu değilse msm=möm ve msf=möf yazıyor. ? Bu durumda pozitif dissallik varken eşitlik yoktur dememiz gerekmiyormu
-
@baybatur hocam dışsallığın yansıması üretim ve tüketim de farklılık arzetmekte , üretim dışsallığın eşitsizlik maliyetler üzerinde , tüketim dışsallıkların da ise eşitsizlik tam tersine faydalar üzerinde olmaktadır .
-
@şampiyon burda dergipark makalesinde kaynakçası da Erdal Ünsal dan 2. Parağraf gerek diye başlayan yerde açıklıyor grafiği doğru yorumlamak gerek
https://i.hizliresim.com/VDR4MP.png -
@cesss yani hocam faydaların esit olma sebebi üretimin faydayı etkilemiyor olması degil mi yanlış mı kuruyorum mantıgı?
-
@şampiyon dostum bu makaleye göre benim grafikler hatalı çıkıyor yani bizim esas alınacak kaynak temel bildiğimiz iktisat kaynakları ise soruda muğlaklık kalmıyor, açıkçası iptal edilir mi bilemiyorum
-
@merve06 grafiğe göre öyle evet
-
Beynim: Yarın nah açıklanır
Kalbim:İçim ürperiyor ya açıklanırsa -
@cesss sizin dediğiniz Erdal Ünsal kitabını bende inceledim hocam özellikle üretimde pozitif dışsallık kısmını bende ilk grafikte bi eğri msf=möf diyordu ama iyice okuyunca denge orada kurulmuyor işte dengenin oluştuğu yerde msf>möf ya çıkıyor grafiği yorumlayınca bu çıkıyor bu dergipark kaynakçasından biri de Erdal Ünsal b şıkkı bende net değil o da msm>möm diyorsa o da yanlış zaten
-
@shanks hocam kac bekliyorsunuz. Sizin de sınırda anlaşılan