11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
-
@maxmin Ezberciliğin adı nitelik olmuş resmen.Klasik olunca nitelik artar algısına kesinlikle katılmıyorum.
-
@luthor aynen öyle hocam tamamen ezber üstüne kurulu görende atomu parçalıyor sanacak
-
@luthor Kurumun kendisi egonun tanımlaması olduğu için klasik-test algısını kendisi yapıyor. Bildiğim kadarıyla test ile giren müfettişlerle, klasik usulde giren müfettişleri aynı kefede görmüyorlarmış kurum içinde. Ama maalesef insanımızın genel sıkıntısı nitelikle değil nicelikle ölçüm yapması olduğu için bunları normalmiş gibi görüyorlar.
-
@maxmin hocam bn kurumun tavrıni dile getirdim.Yoksa testte güzel olur.Zaten yazdım bu kurum testlede alim yaptı.Ancak 1000 kisilik bir alim klasik olmamasi lazim zaten.Bu nedenle sayi artmaz
-
@maxmin Birkaç yorum sorusu haricinde tanım ve başlık ezberleyenin yapabildiği bir sınav.Ösym ayarında kaliteli test soruları hazırlasalar daha mantıklı.Hem klasik sınavın adil değerlendirilemediğini düşünüyorum hocam.En azından testin cevabı tek yoruma kapalı.
-
Hakimler kaymakamlar niteliksiz o zaman:)
Veya 1890 kisi nitelikli ama sayistayi tercih eden 2018 girmis yuksek puan almis olanlar niteliksiz mi oluyorKlasik usulde sinavi gecen 300 u gecmeyecek yarisinida eliyecekler mülakatta ve sizde bu 150 kisi icine gireceginizi mi dusuniyosunuz
Bu maliyenin sagi solu belli olmaz arkadaslar.
ayni sartlarda sinav yapicak olsa vdk bu sinavi ertelemezdi. -
@noturns Kurumdaki bu egoya da anlam veremiyorum valla.Sanki kamu hizmeti görmek için değil ego yarıştırmak için kurulmuş.
-
@vergi1500 hocam test olsa benim icinde iyi olur.Yazdim zaten sayi cok olursa klasik sınav şaibeleri artyirir.En azından test sınavında tek cevap var.Ancak sayistay niye klasik yapiyor.Vmyde denetim birimi artik klasige döndü.Bundan vazgecmez bnce
-
@vergi1500 zaten hocam hukukcular buyuk sans diyelim.Test sınaviyla hakim olmak büyuk piyango.
-
@maxmin, içinde söyledi: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
@zenginmemur ya şu klasik test muhabbeti olayına bitiyorum. Klasik sınav yapan adam oturuyor tüm tanımları falan ezberliyor nitelik ölçme bakımından çok bir anlam ifade etmiyor.
Tek artısı yorum sorusu sorarsan analitik düşünme öğrendiğini kullanabilme vb kabiliyeti ekstra ölçebilirsin onuda teste ek olarakta yapabilirsin.
Gayette çok güzel test soruları hazırlayıp nitelikli adamları seçebilirsin işin özüBu dediklerinize katılmıyorum.
Test sınavları ile klasikleri kıyaslamak bile hata bence.-
liste madde testte sorulara dar bir bakış açisi var , klasikte konuyu ne kadar biliyosun geniş bir çerçeve çizebiliyo musun bu önemli.
-
liste madde hayatinda hep bi seçenek bekleyen adamlarin yetişmesini istiyosaniz test iyidir, ama seçenek yokken de bildiğini gosterebilen ariyosaniz klasik iyidir.
-
liste madde test çozmeye alişmis adaylar klasik sinava girdiginde cümle kuramiyor, soruya nereden baslayip , soruyu nasil nasi gelistirip, nasi sonuclandiracagini bilemiyor.
-
liste madde oysa klasigi yapan testi de yapar.
-
liste madde klasik sinav ezber diyosunuz da test ne acaba ? O ezber degil mi ?
-
liste maddeTest olunca cevap bunlardan biri iste diye herkes ugrasiyo bi sekilde, ama klasik olunca adaylar bilmiyorsa a4 e boş boş bakiyor.
-
liste madde Analitik düşünmeyi, güncel olaylarla ilgili yorumlar yapmayi , iktisadi hayati iktisat sorusunda cevaplamayi en iyi klasik sinavda ölçersiniz.
-
liste madde hukukta olayli soru en iyi klasikte sorulur.
-
liste madde muhasebede testte isaretledigin sık yanlissa soru toptan yanlis oluyor ; ancak monografide adayin kayıtlarına bakarak muhasebe bilgisini cok güzel yorumlarsiniz, muhasebe surecini açilistan kapanisa kadar adaylar ne biliyo görebilirsiniz.
Nihayetinde klasik sinav candır, test heyecan
-
-
@zenginmemur bekleyelim gorelim
Acil personele ihtiyaci var kurumun 1000 kisi ihdas edildi. Kdv iade grup baskanliklari kurulacak buralara a grubindan mufetis cekilecek ve hala grup baskanliklari kurulmadi belkide bu alim bekleniyor bilmiyoruz herseyin hayirlisi
Ben sadece kesin konusulmasina karsiyim -
@vergi1500 hocam test olma ihtimali bnce zayıf ama dedigim gibi insallah olur.
-
@zenginmemur bendekesin test olur falan demiyorum am bhu maliyenin ne yapicagi belli olmaz
-
Sınavın tarihi ne olur sizce tahmin varmı?
-
@ikiyüzonaltı Minimum 8 9 Eylül
-
@beylerbeyi yorum soruları hariç diğer değerlendirmelerine katılmıyorum.
Neden mi hukukta hangi detay olay sorusundan bahsediyorsunuz çıkmış soruları görüyor herkes
Klasikte genel hatlar sorulur testte daha detaya inilebiliyor.
Kaliteli test soruları çok daha ölçücüdür bana göre çok daha detay sorulabilir ki pratiktede bunu görüyoruz.
Test+kompozisyon gibi bir değerlendirme bence daha makul ve seçici gerçekten ezber olmadığını kimse iddaa edemez çünkü aynı şeyleri çalışmayı bıraktığında yazamaz -
@maxmin evet muhasebe de ezber mesela . Monografiyi ezberleyip giriyoruz her sinavda ayni monografi cikiyo mesela ! Bence gorusleriniz yanliş.
Neyse iyi günler -
Şu an eğitimde olan vmy arkadaşımla konuştuğumda sınav tarihinin pazartesi günü belli olabileceğini söyledi.. büyük ihtimalle eylül ayı içerisinde de yazılı sınavı yaparlar
-
Yeni sınav tarihi ne kadar erken acıklanırsa bizim için o kadar iyi ona göre hazırlarız kendimizi
-
@beylerbeyi arkadaşım monografide kayıtları bilen adam atar hatta testte yanlış yapıp yanacağı yerden puan toplar bu daha zor veya daha nitelikli manasına mı geliyor şimdi sence ?