2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
Bu sınav için sayıştay denetçi yardımcılığı kitapları var.Almamızı önerir misiniz?
-
@safiTÜRK69 bende umuyorum ki 10 veya 20 katını çağırırlar yoksa kpss nin bi anlamı kalmıyo.90 alanla 75 alan aynı sınava giriyo çok saçma
-
@erdemsrc oyle dusunme dostum gelir uzmanligindada durum ayni istanbul 77 ile kapatti ama 90 alanda yazdi.
-
@erdemsrc sayistay uzun bi surectir.Testi gecsende engel cok.
-
@zenginmemur guy da alım 2000 kişi oluyo sayıştayda yanlış bilmiyosam 50 kişi alıyo yani 50 kişilik alımda yüksek puanlıların hakkının yenmemesi için x katı çağırmak daha mantıklı olur
-
Kaymakamlık sınavı ösym takvimine girdi. Darısı sayıştay sınavına
-
@erdemsrc guydada 50 kişilik alan yerler var.Sayıştayın ilk sınavı eleme sınavı bu kurum daha önce sınavsız başvuru alıyodu.
-
@zenginmemur anlaşamadığımız nokta neresi pek anlamadım.Toplam 50 kişilik kadro için 2000. sıradaki adamın çağrılma mantığı ne?Bu sene ilk defa kpss şartı geldiğini biliyorum ki bu benim dediğimi haklı çıkarır.Madem kpss şartı koşuyolar yani kpss yi bi ölçüt kabul ediyolar o zaman kpss fark yaratmalı.Adil bi sınav olacaksa umarım dediğim gibi olur.Yoksa iyi bi sıralama yapmanın filan pek bi önemi kalmıyo malesef
-
@erdemsrc mantığı şudur kardeşim bu sene gygk çalışmadım ortalamanın altında kaldım p48 sıralamam 2000 küsür gygk beni sıralamada oldukça geriye attı , benim alan netim sanıyorum ki önümdeki 600-700 kişinin alan netinden daha yüksek. 2017 KPSS için konuştuğumuza göre 20 katını çağırması hiç adil değil 80 üstü çağırıp yaklaşık 4000 kişi için eleme sınavı yapması daha gerçekçi geliyor.
-
@mises 50 kişi için 4000 kişi mi çağırması gerçekçi olur?
-
20 katı çağırmak gibi birşey olmaz bence. muhtemelen yaklaşık 4000 kişi girer sınava bu da 80 üstü demek. Bakalım görücez.
-
@erdemsrc sadece bu sınav için çalışan insanlar da vardı p48 şartından önce bu sebeple söylüyorum
-
@erdemsrc dostum senin kaybın olmaz merak etme.Dostum hakimlik 70 barajı kalktı artık sen neden bahsediyosun her şey iibflilere zor olmamalı.Sayıştay kazamacak kapasiteye sahip aday senin yaptığın yok şu çağırılsın yok bu girsin bunu düşünmez.Zaten kurum daha önceleri şart bile almıyodu.Onlar için önemli olan klasik sınavdır.KAZANIRSADA MÜLAKAT AŞAMASI.
-
@zenginmemur dediklerimin kapasiteyle ilgisi yok.Sonuçta bu birnevi bir yarış.Herkes daha az rakibi olsun ister.Benim isteğimde bu açıkçası.Bi puan türü baz alınıp eleme sınavı yapılmasıda garip.Müfettişlik gibi doğrudan 5 10 katını yazılı sınava çağırsalar daha iyi olur.Hakimlik için 70 barajının kalkması kötü olmuş bu konuda bi fikrim yok
-
75 VEYA 80 Üstü alanları çağırcak bence de.. 20 katı vs çağırması mantıklı gelmiyor sonuçta geçen sene herkes girebiliyordu..
-
@paretowilfredo kardeşim özel mesaj seçeneği aradım ama bulamadım birkaç sorum olacak;
Ben geçen yıl sayıştay sınavına girdim 817. oldum bu sene de girmeyi planlarken yönetmelik değişikliğinden dolayı son iki ay kpss ye çalışmak zorunda kaldım. Malumunuz 100 adet kaymakamlık sınavı ilan edildi ve bu sınava da girmeyi istiyorum ama ilk tecrübem olacak. Asıl sorum şu; p48 puanım 87, sıralamam 899 iken kaymakamlık sınavına çalışmaya başladıktan sonra sayıştay ilanı gelirse sayıştay sınavı için çok şey kaybetmiş olurmuyum. Yani birinci önceliğim sayıştayken şu an kaymakamlık sınavına çalışmaya başlamak mantıklımı sence? Biraz uzattım kusura bakma️ -
kaymakamlık ilanı geldi sıra sayıştayda ama hala net bir şey yok. pareto tahminen 23 eylül demişti ama kesin bilgi değil galiba ekim de olabilir ösym'nin takvimine bağlı dedi en son. Geçmiş yıllarda her şey 4 5 ay önceden belli olurdu ösym takvimine girerdi şimdi 2 3 ay kaldı ama daha hiçbir şey belli değil. İlanı bu kadar merak etmemizin sebebi, taban kaç puan olacak muhasebeden hangi konular olacak eylül de mi ekim de mi olacak diyedir . yoksa sınav kesin olacak İNŞAALAH orada bir sıkıntımız yok
-
@osmanlı muhasebede tahminen genel muhasebe ve finansal tablolar analizi olur.
-
Arkadaşlar. Sayıştay denetçilerinin turnesi ne kadar sürüyor? Bilgisi olan var mı acaba?
-
@jjrousseu Dostum bunun bir standardi yok. Soyle ki kitlere bakanlarla, genrl butcelilere bakan bölümlerin turneleri degisir. Ya da bir baska bölümün. Hangi bölümde gorev alirsan ona gore belli olacaktir.