2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@Sayıştay kardes soyle diyim o zaman suan yeterliligini yeni almis bi denetci 7250 tl aliyo hakimlere verilen zamla birlikte yukseldi ben boyle biliyorum
-
Sayıştay denetçileri adli,idari hakimlerle aynı maaşı almaktadırlar. 9/1 derece başlangıç maaşı 4600 tl civarı, 2 yıl sonra 8. derecede 6600 tl civarıdır. Girilen vergi oranına göre maaşta değişim olmaktadır.
-
@uzmanyrdd Peki göreve girdikten sonra derece alarak yükseldiğinde , bu vereceğim linkteki gibi hakim maaşına göre mi artıyor ?
https://www.tercihiniyap.net/haber/hakim-ve-savci-maaslari-2017-ne-kadar
Örneğin 4. dereceye kadar yükseldik , 4. derece hakimin maaşıyla aynı oranı mı almış oluyor ? 4. derece hakim 9000-9500 arası alıyormuş , bu sayıştay denetçisinin maaşı da mı böyle artıyor ?
-
@Sayıştay Aynı şartlara tabiler dostum. Maaşlar biraz fazla yazılmış gibi linkte ama artış oranı aynı bildiğim kadarıyla. Yalnız bunlar salt maaşlar sayıştay denetçileri turneye çıktıklarında ek ücret elbet alıyordur.
-
@uzmanyrdd o zaman idari hakimlik çalışmak yerine sayıştaya girmek daha mantıklı olacak , idari hakimlikde taşralarda çalışma gibi eksi durumu var , sayıştay birde hep ankarada , turneler haricinde orada yaşıyorsun. Çok teşekkür ederim bilgiler için.
-
@Sayıştay Rica ederim dostum, hangisini seçeceğin senin kararın bir şey diyemem Ekonomik anlamda aralarında bir fark yok...
-
Sayıştay denetçisi sınavına girebilmek için askerlik yapmış olmak şart mıdır ? Yani diyelim ki sınavı kazandık geçtik , 2 yıllık aday döneminde askere gidebilme şansımız var mı ?
Yoksa askerliği yaptıktan sonra mı girmek gerekiyor ?
-
@Sayıştay Ya askerliği yapmış olmanız ya da başlayıp yeterliği vermeniz gerekiyor. 2 senelik periyotta askere gidemezsiniz. Kurum tecilinizi yapıyor zaten. Yeterliği verip gidebilirsiniz.
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Sınav ile ilgili durum halen askıda, belirlenebilmiş değil sistem. Çünkü halen tüm ilgi 2016 alımı üzerinde. Planlanan tarih sarkar mı, bu ihtimal söz konusu ancak sayı konusunda plan aynı şekilde devam ediyor. Bakalım 2016 süreci nereye varacak sonra daha net bilgiler almaya çalışacağız. Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo sizce bu gidisle 23 eylül imkansiz degil midir?
-
Sınavlar icin en az 45 gun önceden ilan gelmesi ile alakali yasal bir duzenleme var midir?
-
@paretowilfredo hocam yok mu bir gelişme?
-
Beklemekten yoruldum artık ne zaman gelecek bu ilan. Girebilecek miyim giremeyecek miyim onu bile bilmiyorum. Çalışmakta zorlanıyorum ilan gelse motive olurduk. Hiç mi duyum yok acaba
-
@paretowilfredo ustad yok mu bir duyum, gerci olsa paylaşırsınız orasi da ayri mesela ama ne bileyim iste bu sayfa hareketsiz olunca hepten çöküyoruz
-
hocam bu sene zor gibi. normalde bu tarihe kalmadan açıklanırdı. zaten halihazırdakileri daha almadılar. pareto 23 eylül gibi olabilir diyordu. bence buna artık pek ihtimal yok. he belki ilerleyen günlerde ilan gelir ve kasım/aralık ayı diyebilirler. onu bilemem. ancak sayıştay genelde en kötü 3-4 ay önceden sınav olacağını açıklayan bir kurumdu. o yüzden ben bu sene biraz zor gibi diyorum. diğer sınavları da bu sınavı beklerken boşlamayın arkadaşlar. sadece buraya odaklanmayın.
-
........
-
2016 mülakatları da açıklan dı yeni haber var mı 2017 den
-
2017 sınavı baya sarktı bu saatten sonra kurum ilan verir mi bilinmez. Ayrıca puan muaammasıda var henüz bir netlik yok.
-
Arkadaşlar Sayıştay mı yoksa üst kurullar mı daha mantıklı, turneler ve işin çok sıkıcı olduğu yönünde duyumlar aldım, sayıştay Denetçisi tanıdığı olan var mı acaba?
-
Ayrıca maaşları hakim savcılarla aynı, https://www.tercihiniyap.net/haber/hakim-ve-savci-maaslari-2017-ne-kadar dan güncel maaşlara ulaşılabiliyor.