2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@kuntizella üst kurul uzman yardımcıları 4.2 bin tl yeni uzmanlar ise 5 bin tl alır ancak yeni başlayan hakim veya sayıştay denetçisi 7 bin tl civarından alır.
-
@burcuburcu yani sadece maaş açısından değil de, mesleğin yapılabilirliği, bayana uygun olup olmadığı gibi konuları merak ediyorum, turneli bir iş olduğu için bayana hitap etmez mi acaba, sonuçta çok az bayan alıyorlar, girip de pişman olmak da var, acaba tanıdık çalışan yada herhangi bir duyumunuz var mı?
-
@kuntizella çalışan tanıdığım kişiler var turne işi sayıştayda çalıştığınız birime göre farklılılaşıyor. Üst kurulda denetimler turne sistemi değil ayda veya iki ayda bir 3-5 gün gidiliyor. Sayıştay 1-2 ay gidildiği olabiliyor malesef ama yılın çoğu vakti Ankara'da çalışıyorsunuz.
-
Turneyi falan simdilik birakalim da sinav duyumu yok mu hala asil onemlisi bu
-
@burcuburcu tanıdıklarınız meslekten memnunlar mı peki teşekkürler bu arada.
-
@kuntizella ilk zamanlar zorluk çekmiş ama şu an çok memnun.
-
@burcuburcu sayıştay denetçi yard maaşı 7 bin lira mı diyorsunuz ?
-
@MaxMin hakimler ne alıyorsa sayıştay denetçileri de aynı parayı alıyor.
-
neyse sildim yazdığımı.
-
@i.fazıl-pelin sayın hocam bir üst kurul uzmanı ne kadar alır çok iyi biliyorum. VMY tavsiye etmem hiç bir ücrete, üstlerinden sert muamele gördüklerini biliyoruz. Sayıştay denetçisi hakimle birebir aynı özlük hakkına sahiptir, hakimlik teminatı dahil.
-
@i.fazıl-pelin dostum saygısızlık etmek istemem ama yazdığın şeylerin % 70 i maalesef yanlış ve hatalı
-
@burcuburcu 2017 SAYIŞTAY SINAVI içinde söyledi:
@i.fazıl-pelin sayın hocam bir üst kurul uzmanı ne kadar alır çok iyi biliyorum. VMY düşmanıma tavsiye etmem hiç bir ücrete, üstlerinden nasıl muamele gördüklerini biliyoruz. Sayıştay denetçisi hakimle birebir aynı özlük hakkına sahiptir, hakimlik teminatı dahil.
ben eline geçenden bahsediyorum. bildiğim kadarıyla 5400 civarı alıyorlar. +500-1000 denetim'den gelebilir. ortalaması olarak 6.000 geçer eline.
-
22222222
-
@i.fazıl-pelin bak arkadaşım üst kurul uzmanı 666 dan sonra denetim, uygulama veya herhangi bir başka ad altında bir kuruş alamaz bu birincisi. İkincisi bütün merkez uzmanlar ve uzman yardımcıları aynı seviyedekiler aynı maaşı alır. Konu hakkında hiç bir fikrin yok maalesef. İlgili mevzuat 6704 sayılı yasanın 30. maddesi: 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) 5018 sayılı Kanuna ekli (III) sayılı Cetvelde sayılan düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kadro ve pozisyonlarına 15/1/2012 tarihinden sonra ilk defa veya yeniden atanan kurul başkanı, kurul üyesi ve başkan yardımcısı ile murakıp ve uzman unvanlı meslek personeline, ilgili mevzuatı uyarınca ödenen her türlü maaş, aylık, ücret, ek ücret, prim, zam, tazminat, ikramiye, fazla çalışma ücreti, kâr payı ve her ne ad altında olursa olsun yapılan diğer ödemeler ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılan bütün ayni ve nakdî ödemelerin bir aylık toplam net tutarı; kurul başkanı için bakanlık müsteşarı, kurul üyesi için bakanlık müsteşar yardımcısı, başkan yardımcısı için bakanlık genel müdürü, murakıp ve uzman unvanlı meslek personeli için Başbakanlık uzmanlarına mevzuatında kadrosuna bağlı olarak mali haklar ile sosyal hak ve yardımlar kapsamında yapılması öngörülen ödemelerin bir aylık toplam net tutarını geçemez ve bunlar, emeklilik hakları bakımından da emsali olarak belirlenen personel ile denk kabul edilir.” -
...................
-
.............
-
@i.fazıl-pelin forumda yazan vardı altında çalışan vmylere hakarete varan ifadeler kullanan üstleri var falan diye. Arkadaşlarımdan mesleğe gidenler var ancak diğer mesleklere geçmek için gecelerini gündüzüne kattılar.
-
@burcuburcu 2-3 yıllık hakim 6500-7000 TL alıyor diye biliyorum ben
-
maaş avantajının yanısıra 2 yılda bir derece almaları da bence sayıştay denetçiliğini ciddi anlamda öne çıkarıyor. ek olarak bir de lojman konusu var, çoğu üst kurulun lojmanı yok (rekabet ve spk nın var bildiğim kadarıyla) fakat sayıştayın lojman imkanı gibi bir avantajı da var.
-
lise ve üniversitede büyük ve açık/rahat bir şehirde lojmanda oturdum. Ben lojman konusunun da kişi olarak avantaj ve dezavantajlarını düşünün derim, ben aile ortamımın sınırlarının muhafazakar komşulardan oluşmasını istemem mesela.