2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@casanova evet 3000 almayabilirsin belki ama 2000 kesin başvurmayacak bence etrafımda geçen sene guy olan çok kişi var bir kişi bile başvuracağını söylemedi puanları 82-86 arası değişiyor dostum biraz önce konuştum tek tek aradım hepsini
-
@aliyar-bey eyvallah
-
@elisa Kendinizi kandırmayın sizde kendinizi düşünüyorsunuz.Sizin girebilmeniz riske girdi diye etkinliğe katılmam bundan sonra diyorsunuz.Ben 10 katı alınmasına karşı çıkmam fakat bunun için uğraşmam da açıkçası.Siz önce kendiniz gibi 10 katı alındığında sınava girebilecek 5.000 kişiyi ikna edip etkinlik yapın sonra diğer arkadaşları suçlayın.Hadi varsayalım 10 katı alındı.Ve 15 bine kadar geldi.15 100. kişiye haksızlık olmayacak mı ? KPSS şartı kalksın herkes girsin eğer gerçekten hümanistlik yapıcaksak.
-
Hayaller gerçekler bir yana sıralama olarak 10 binin aşağısı için şans çok düşük bu arkadaşlara tavsiyem yine il tercihi yapın ama kalan zamanda kpss kasıp daha yüksek puan almaya bakın zamanda
-
@jkeynes dostum umarım dediğin gibi olur keşke uğraş veren herkes nasiplense en azından birisi sorduğunda ya sınava girdi de zordu dese. Benim demeye çalıştığım şey güzel kardeşim ihtiyatlılık aslında ne göz korkutma ne toz pembe hayallere kapılma sadece ihtiyatlılık. Bak sana şöyle bir kıyas yapayım alım 1000 kişi diyorlar ya, alım 1000 kişi falan değil alım İstanbula başvurursan 1500 kişiden 300 kişi, muğlaya başvurursan 100 kişiden 20 kişi. O yüzden puan sıralamasında ziyade şunu bilmek mantıklı şimdi geçen sene İstanbula 800 kişi girdi 4000 kişi yazılı sınava katıldı. İstanbulun bu sene kaça düşeceğini soran bir kişi İstanbula en son 1500. aday olarak gördüğü kişiyi tespit etmek için geçen senenin sınava çağrılan 1500. adayının SIRALAMASINA (puanına değil) baksın. Ayrıca bunu ceteris Paribus durumundan yararlanarak yola çıktığımızda unutmasın yoksa 30 dan farklı değişkeni olan bir tercihi sadece bir tercih üzerinden alıp geri kalan 29 tercih sıralamasını çöpe atmak olmayacağı için ahanda odur da diyemeyiz tam olarak bu sadece standardını verir, sonra ilandaki toplam sayı noksanlığı (750 kişi) ve tercih edilen ile girecek kişi yoğunluğunu (2500 kişi daha az) hesaba katarak da bir standartta sapma bulursun. Ben kendi şahsi fikrimce hep önümden 1000-1250 civarı kişi gitti diye hesaplıyorum, dediğim rakam 1500 dü iletimde oda tepki görmemek ve bu insanı korkutmaya çalışıyor denilmesi içindi hala da aynı fikirdeyim sınava başvurmak 5 dk süren ücretsiz bir şey insanlara güvenemiyorum atanmış olsalar bile bu tamamen benim şahsi düşüncedir.
-
Cimere yazalim bence donus yapiyorlar kisa bi sure sonra ... Asagida daha once sinav acilmasi yonundeki talebimi belirtmem uzerine bana verilen cevap. Arkadaslar birlik halinde ve herkesin umurunda olarak talebimizi belirtirsek 10 katina cikmasi icin sansimiz olur. Tabi 1000 kisilik alim birilerini rahatsiz ediyorsa, yoksa zaten yapmayin. Bunu puani heryere yeten biri olarak soyluyorum ve bi haksizlik oldugunuda dusunmuyorum...
İlgide kayıtlı başvurunuzun incelenmesinden Başkanlığımızca Gelir Uzman Yardımcılığı
Giriş Sınavı açılıp açılmayacağı hakkında bilgi talep ettiğiniz anlaşılmaktadır.
Başkanlığımızca yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavları Gelir İdaresi
Başkanlığı Gelir Uzmanlığı Yönetmeliği'nin "Uzman yardımcılığına giriş" başlıklı 4.
maddesinde yer alan "Uzman yardımcıları, kadro ve ihtiyaç durumları dikkate alınarak,
Başkanlıkça uygun görülecek tarih, yer veya yerlerde açılacak giriş sınavı ile alınırlar." hükmü
gereğince Başkanlığımızın kadro ve ihtiyaç durumları dikkate alınarak yapılmakta olup, Gelir
İdaresi Başkanlığı bünyesindeki sınavlara ilişkin duyurular Başkanlığımızın resmi internet
sitesinde (www.gib.gov.tr) yayımlanmaktadır.
*- Vatandaş odaklı katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde belirttiğiniz konu veya
diğer konu ve sorunlar hakkında talepleriniz olduğunda kurumla rahatlıkla iletişime
geçebileceğinizi belirtir, hayatınızda başarılar ve esenlikler dileriz.*
- Vatandaş odaklı katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde belirttiğiniz konu veya
-
@enki öncelikle şubattan beri burda 1000 1250 alınacağı soyleniyordu. Puanim düşük olmasına rağmen yapılan hemen hemen bütün etkinliklre katıldım. Amacımız hem ilanın gelmesi hemde sayıyı artirmakti ki 2017 puqnlqrimiz çöp olmasın diye. Bu kadarını yaparken ilk 5000 nin beni ikna etmesine gerek olmadı sesimizi duyurmak için. Ayrica Ortada bir haksızlık ama bu sistemsel bir haksızlık. On bin girmesine karşı olmanız tek il seçimi içinde susmaniz için bir gerekçe değil. Son olarak kimseyi suclamadim. Sadece sitem ettim ama demekki kendini suclqnmis hisseden Vicdanın sana bunları yazdırdı.
-
Bimer ve Cimere tek il tercihi sıkıntısını belirterek talebimi yolladım.Başvuruların başlamasına daha var arkadaşlar yoğun bir talep olursa başvuru şartları yeniden düzenlenebilir.
-
@erciyess bak güzel kardeşim sakın yanlış anlama bu dünyada herşeyin bir aritmetiği vardır, her teoremi bile belirli bir aritmetik sistemin üstüne oturtulacak şekilde açıklanmaya çalışılmıştır.
Şimdi bana lütfen söyle bunu sınava puanım yeteceğini yetmeyeceği veya girip girmeyeceğim için söylemiyorum ; kontenjanı en fazla olan yeri ele alalım İstanbul.
İstanbula sınav için 300 kişi açılmış 1500 kişi çağırılacak ve mülakata 2 katı aday kaldığı için 600 kişi kalıp geriye kalan 900 kişi elenecek bu mevcut durum.
Şimdi birde 10 katı olması ihtimali ile ele alalım 300 kişi 3000 aday yazılı sınava çağırılacak, "*mülakata katılacak kişi sayısı sabit olduğu için" * 2400 kişi elenecek bu sefer yazılı sınavdan.
5 katı olması durumunda üzülecek kişi sayısı 900, 10 katı olması durumunda hemen hemen 2,70 katı olan 2400 kişi.
Haksızlık olduğunu düşünen kişilere şimdi görmediğin haksızlığı açıkla ve ikna et destek olmaya çalışalım.
İlan sayısı 1000 den 3000 e çıkarılsın desen amenna, tek il seçimi 5 il seçimine dönüştürülsün desen veya mülakata katılacak kişi sayısı da artırılsın o zaman 5 den 10 katına çıkarılıyorsa yazılı sınavda da 2 katı yerine 4 katı aday mülakata çağrılsın desen amenna millet elindeki, vaktini de verir de, bunu bir izah et lütfen ikna et haksızlık olduğunu düşünen insanları ki destek olsunlar sana lütfen. -
-
@elisa Ben geçen hafta Twitterda bir hesap aldım.70 twit atmışım 3.000 guy için.Halbuki 1.000 de yeterdi bana.Benim gönlümden geçen 1.750-2000 civarı bir alımdı.Uğraştık 1.000 kişi uygun görüldü.Ama bu 5 katı şartı bir haksızlık değil.Haksızlık tek il seçtirip 82 puanlı adamın sınava girememesi, 78 puanlı adamın sınava girmesidir.
-
ziraat uzman yardımcılığı ilanı da geldi arkadaşlar.bilginize.
-
@enki burda amacım haksizliklqri yaristirmak değil ama on kati haksızlık olduğunu düşünüyorsunuz o zaman beş katı da haksızlık. Eğer bunları yaristiracaksak puanı yüksek ilk bin kişi direk alınsın. Tek il tercihi zaten büyük saçmalık. Ayrıca bizden önceki dönemlerde yıl içinde ikişer kez alımlar olmuş. O zaman eminim kimse on alınsın dememistir. Ama şu olağanüstü dönemde açık ve net fikrimdir ilk 15 bin bu sınava girmeyi hakediyor. Başarılar.
-
@elisa Hocam ikiside haksızlı değil 10 katı da 5 katı da değil.Hatta ben dguy vmy guy mülakata girenlerin ve kazananların aynı kişiler olacağını düşündüğümden 10 katı olsa daha iyi olur.Hem de ben izmiri rahat rahat yazarım.15.000 deki adam beni hakkıyla geçerse de boynum kıldan ince bişey diyemem.Sadece anlatmak istediğim insanları size destek olmuyolar diye suçlamayın.Yada bundan sonra etkinliğe katılmam demeyin.Yani bu sefer siz bencilce davranmış oluyorsunuz.Umarım sınava girersiniz.Giremezseniz de üzülmeyin KPSS çalışın yıl içinde bir ilan daha gelecektir.
-
Ya neden arttırmak için uğraşmıyoruz da burada 10 katı beş katı tartışması yapılıyor. 10 katı çağırsak demekki bu sefer puanı kritik olanlar da etkinliği umursamayacakmış. Arkadaşlar 1000 geldi 1000. Yakmamız lazım Twitter’ı
-
@casanova alım sayısının 1000 kişi olması tabiki haksızlık ama daha önce 3000 kişilik tek seferde alım yapıldığını hatırlamıyorum(rakamsal konuştugun için böyle konusuyorum). az önce istanbul için açıkladığın durum yaklaşık 10 gun önce 300 kişilik ankara guy alımı değilmi arkadaşım.alım 300- çagirilan 10 katı. orada üzülmesi muhtemel 2400 kişinin burda şansı olacaksa 10000 kişide sınava girebilir bence. tabiki yanlış dusunuyo olabilirim ama bu zamana kadar tek il seçimi 5 ile çıkmamiş haksızlıkmı haksızlık, mulakata katılacak kişi sayısıda 2 katı yerine 4 katınada çıksın tabiki ama bunlar daha önce rastlamadığımız şeyler lakin 10 katı aday daha önceki yıllarda sınava alındı o zaman yine üzülen olmadımı, çağırılmadıgındada uzulecek cok sayıda insan var burada. 1000 kişilik alım var ya 1000 okadar emek vermiş, beklemiş sadece 1000 kişilik alım daha önce parça parça alım yok artk tekrar beklesinler diye bi durumda yok, alım 1000 ve bence umudu olan insanlar sistemin böyle olduğu ülkede şansları elinden alınmamalı
-
@enki kardeşim benim 78.4 puanım 6400 sıralamam, 81 alan, 53 gyk netim var şimdi ben haketmiyorum diyosun eyvallah. ben çalışıyorum sadece uykundan evvel 1.5-2 saat akşamları ders çalıştım çalışabilirsem bu kadarı elimden geldi 1 kişiden ders almadım hayatımda. adam gibi hazırlanma şansım olmadı çünkü hiç param yok para da lazım aç kalmamak adına biliyorsun dimi parasız kalmayı ? önce eşit şartlarda hazırlanalım şu işe sonra gel yarışalım güzel kardeşim insanların halini bilmeden bunların cevabını veremeden adaletten bahsedemezsiniz.
-
@shanks pardon hocam
-
@jkeynes Yazdıklarımı okuyarak mı cevap veriyorsunuz Allah aşkına.Kim size haketmiyorsunuz dedi.Sadece insanları size destek olmuyorlar diye suçlamayın diyorum.Zaten il tercihi olmasa 6400 sıralama ile gireceksiniz 10 katı isteyeceğine git bunu iste.Herkes kendi için adalet istiyor.Adalet böyle birşey değil bunu bilin.Adam haksızlık oluyor diyor 10 katı istiyor sonra kendisi 75 puanla girerken başkası 77 puanla sınava giremiyor.İlk durum haksızlık ikincisi değil işte size göre.Herkes kendi kar maksimizasyonunu yapıyor.Anlamadıysanız tekrar yazayım 10 katı sınava alınmasına karşı değilim.Ama ben sizin için twit atmıyorum diye beni vatan haini, çıkarcı pislik biri de yapmayın.Zaten ben hepimiz için bütün etkinliklerde istedim.
-
@elisa Keşke puanları yüksek ilk 1000 kişi alınsa daha hiçbir şey istemem tam liyakat,tam adalet sabah akşam çalışır atanırdım