2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@morand aynen hocam ordaki sorular yeterli olur yok eğer tatmin olmazsanız biri burda paylaşmıştı isletme iktisadi kitabının pdf sini 100 sayfalık bi kitap 1 günde biter
-
@olursaolur hocam hocam size yine muhalefet etmej istemezdim amayahu olmaz cikmis sorularla bircok kisi gecen sene afalladi
-
Suan sınavla ilgili tek korkum istanbulun sınavının yüksek kapatacağı hakkımızda hayırlısı
-
@duyguuu37 hocam azıcık aşağı in de oku isletme iktisadi kismini soruyor geneli icin demiyorum ben de o kısım icin yeterli olur diyorum
-
@seyhan korkmayin hocam bence iller yakin kapatacak o puanlarin ustunden 15 ay gecti 70 puanla bu sinava giren insan 15 ayda 90 puani bile gorur kendimden biliyorum,o sebeble ne yuksek puanli ilim diye telasa kapilin ne de ili dusum puanli olanlar gaflete kapilip calismayi biraksin.. basabas olacak olacak bir cok il
-
Enflasyon zamaninda piyasadaki likitide fazlasini eritmek için kullanilacak en etkili vergi hangisidir?
A)geçici vergi(hür yayinları)
B)gelir vergisi (imece)
2 farkli kitapta 2 farkli sonuç bulunuyor,ikiside aciklamiş ikiside kendi aciklamasina göre dogru -
@asdfghjkl gelir vergisi. toplam talebi daratmak gerek çünkü
-
@asdfghjkl o zaman seni sectim pikachu (imece)
-
@toranj soruda gecikmeksizin en etkili vergi yaziyormus eksik yazmisim.yazari gecikmeksizin dedigi için gecici vergi demiş.gecici verginin en buyuk ozelligi verginin gecikmeden dolayi enflasyondan aşinmasini önlemek.ama bütün gelir vergisi mukelleflerini kapsamadigindan en etkili kismina girmiyor olurda sınavda bu şekil cikarsa yaradana sığınıp gelir vergisini işaretlerim
-
@asdfghjkl hangi senenin sorusu ben bi konsensustan bakayım
-
@asdfghjkl geçici verginin esas amacı enflasyonist etkiyi gidermek. daha çok okuduğunu anlama şeklinde cevaplandırmış sanki yazar
-
@asdfghjkl hocam hangi yil bu sorusu bende bi kitaptan bakayim isimizi sansa birakmayalim
-
ki şu da var geçici vergi sadece serbet meslek erbabından ve ticari kazançtan alınıyor. enflasyon ortamında kişiler üzerinden vergilendirme yapılmalı. yani o yüzden dedim okuduğunu anlama gibi yapmış diye
-
@toranj bana da oyle geldi hocam hemde neticede gelir vergisi kendisi bile otomatik istikrar saglayicio sebeble gecici vergi dediginiz gibi yanlis bir tanimlama olmus o zaman bildigimizden sasmayip gelir vergisinde devam ediyoruz,tesekkur ederiz guzel beyin firtinasi oldu bu calismadan biktigimiz zamanlarda
-
İmece 2015 ten sonra güncellendi mi? Yada son yılların da olduğu soruları bulabileceğim bir yer var mı? Uzun zaman sonra sınava hazırlanan biri olarak hiçbir şey bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
-
@phateh hocam imece guncellendi mi bilmiyorum ancak daha once pdf si burada paylasildi,soru havuzu guncellendigi icin cikmis sorulardan ziyade kpss notlari odakli bakmak daha dogru,ama arkadaslar isletme iktisati ve ua kuruluslara cikmis sorulardan bakmakta yarar var dediler,degisimler icin de yine sayfada link paylasildi ders bazinda telefondan girdigim icin ben yukleyemiyorum telefonumda da yokolan bir arkadas atarsa faydaniza olur
-
@duyguuu37 rica ederim
-
@phateh 2017 olarak güncellemeler oldu
-
@duyguuu37 teşekkür ederim. Şimdi bir sayfada en azından 2017 olanını buldum. Onunla ve çıkmış başka soru kitabıyla cevapları karşılaştırmalı olarak çalışmayı düşünüyorum. Zaman az olduğu için o sorulara güvenmekten başka çarem yok . En azından ordan eksik hissettiğim konulara bakarım.( sayfayı paylaşmak yasaktır belki diye paylaşmadım. Değilse paylaşabilirim.) bir de soru havuzu değiştiğini nereden biliyoruz? Ben en son sınava girerken de öyle demişlerdi ama aynı soru ve benzerleri gibi gelmişti. Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
@phateh hocam osym dahil tum kurumlar maglum surec de bir temizleme yasadi birde 2017 ye giren arkadaslar bu surecte boyle anlattilar,eskiden cikmis sorulari ezber yapip gozu kapali bir cok soruyu isaretlediklerini 2017 oyle bir durum olmadigini hatta guy icin bir tik dozun arttigini soylediler hem cevremden hem de buradan onerilerden oyle bir sey cikarttim/tik o sebeble garantici davranip birde bu issizlik de kimse guy u hafife almak istemiyor